Karščių metu. Maisto produktai, kuriuos PRIVALOMA dėti į šaldytuvą  ()

Įsibėgėjus vasarai ir padidėjus vidutinei temperatūrai, specialistai pataria pertvarkyti virtuvės spinteles – jie įvardijo produktus, kuriuos vasaros karščių metu reikėtų perkelti į šaldytuvą.



© Maurizio Pesce, CC BY 2.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Samsung_French_Door_Refrigerator_with_Food_Showcase_Design_%2816676046120%29.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaraisiais metais mokslininkai ne kartą perspėjo apie artėjančią klimato krizę. Dėl to pasaulis jau susidūrė su neįtikėtinomis sausros ir karščio bangomis. Dabar ekspertai mano, kad dėl vasaros karščių tikriausiai turėtume atlikti savo virtuvės spintelių „auditą“ ir kai kuriuos produktus perkelti į šaldytuvą, rašo „Daily Mail“.

Esant dideliam karščiui, kai kurie maisto produktai, kurie paprastai laikomi spintelėje, gali tapti nesaugūs ir turėtų būti perkelti į šaldytuvą. Aukšta temperatūra ir netinkamas maisto tvarkymas gali sukurti puikią aplinką bakterijoms sparčiai daugintis, o tai kelia rimtą pavojų sveikatai.

[EU+Kuponai] Mažiausia kaina istorijoje! Aukščiausia klasė. Obliavimo staklės, kurių seniai ieškojote. Paskutiniai vienetai (Video)
2120 4

Mažiausia kaina istorijoje

Specialūs kuponai

Galioja iki 2025-07-21

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

Ekspertai teigia, kad itin karšti laikotarpiai padidina netinkamo maisto tvarkymo riziką. Deja, net ir nedideli maisto higienos pažeidimai šiltuoju metų laiku gali turėti rimtų pasekmių.

Kokius maisto produktus reikėtų dėti į šaldytuvą vyraujant karščiams?

Yra 7 maisto produktai, kuriuos vasaros karštyje būtinai turėtumėte perkelti į šaldytuvą:

  • žemės riešutų sviestas – karštyje gali greitai sugesti;
  • šokoladas – gali ištirpti ir pakeisti spalvą;
  • duona – laikant ją šaldytuve, ji greičiau sužiedės, bet bus mažesnė pelėsio rizika;
  • atviri padažai ir pastos (kečupas, garstyčios, uogienė) – šaldytuvas padidins produktų galiojimo laiką;
  • Uogos – turėtų būti laikomos šaldytuve, kad jos ilgiau išliktų šviežios;
  • Kaulavaisiai – karštyje per greitai genda;
  • Pyragai ir pyragaičiai su grietinėle ir glajumi – karštyje greičiau genda.

Kaip apsaugoti maistą karštyje

 

Kiti patarimai, kaip saugiai laikyti maistą aukštoje temperatūroje, yra naudoti izoliuotus maišelius ir konteinerius, o ekspertai taip pat pataria nepalikti maisto tiesioginiuose saulės spinduliuose ar automobilyje.

 

Be to, karštu oru turėtumėte naudoti prietaisų termometrus, kad įsitikintumėte, jog jūsų šaldytuvai ir šaldikliai veikia tinkamoje temperatūroje – atitinkamai 5 °C ir -18 °C. Tyrėjai taip pat pataria nepalikti greitai gendančių maisto produktų kambario temperatūroje ilgiau nei dvi valandas, o jei temperatūra aukštesnė nei 32 °C – galbūt valandą.

Mokslininkai taip pat primena, kad žalią ir virtą maistą reikia laikyti atskirai, o gaminant maistą naudoti skirtingus stalo įrankius ir pjaustymo lenteles.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(0)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()