„Vištiena ir kalakutiena net iš tolo neprilygsta.“ Štai kuris šašlykas yra pats švelniausias  ()

Verta paįvairinti šašlyko meniu.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© eatde (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/shashlik-dish-skewers-chicken-7760182/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Vištiena ir kalakutiena net iš tolo neprilygsta“: kaip rašo „Edim Doma“, šis šašlykas toks švelnus ir minkštas, kad net tirpsta burnoje. 

Pagrindinis ingredientas – ne kiaulienos nugarinė ar net ne vištienos krūtinėlė, o jautienos kepenys. Subproduktai, nepaisant jų paruošimo paprastumo ir didelės naudos, nėra dažnas iškylų maistas, tačiau jais verta paįvairinti šašlyko meniu.

Kuo naudingos jautienos kepenys?

[Mažiausia kaina istorijoje!] 2000+ užsakymų ir lietuvių pagyros. „Fantastiškas. Mano žmona 9-ame danguje. Labiausiai pasiteisinęs pirkinys!“ (Video, „ABIR WD8“ atsiliepimai)
7914

Mažiausia kaina istorijoje

2000+ užsakymų

Labai giriamas pirkėjų iš Lietuvos ir viso pasaulio

Specialūs kuponai

Iš EU, greitas ir saugus pristatymas

Naujausi techniniai sprendimai ir puikios valymo galimybės

Išsamiau

Jautienos kepenys yra vienas maistingiausių gyvūninės kilmės produktų. Jose gausu lengvai virškinamos geležies, vario, cinko, seleno, daug retinolio (vitamino A), B grupės vitaminų, aukštos kokybės baltymų. Visi šie elementai yra nepaprastai svarbūs imuninei ir nervų sistemoms, normaliai kraujotakai, geram regėjimui.

Švelniam šašlykui jums reikės:

– jautienos kepenų - 1 kg

– lašinių - 300 g

– česnako - pagal skonį

– juodųjų pipirų - pagal skonį

– žolelių (nebūtinai).

Pirmiausia iš kepenų pašalinkite visas gyslas ir plėveles. Tada kepenis supjaustykite 2-3 cm kubeliais ir sudėkite į gilų indą.

 

Jums reikės paprastesnio marinato, todėl sumaišykite maltus pipirus, smulkintą česnaką ir žoleles, suberkite į kepenis ir išmaišykite. Indą uždenkite ir palikite vėsioje vietoje porai valandų. Sūdyti nereikia.

Kepenų gabalėlius ir plonai supjaustytus lašinius paeiliui suverkite ant iešmelių. Galiausiai viską kepkite ant grotelių 8-10 minučių, nepamiršdami reguliariai vartyti.

Šiam šašlykui nereikia jokių padažų, tiesiog patiekite jį su šviežiais žalumynas, svogūnais ir citrinos sultimis, kad būtų pikantiškiau. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(0)
(1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: