„Jis nesupelys ir nesukietės. Tik taip laikau sūrį“ ()
Sūris, jį išpakavus, greitai išdžiūsta, o suvyniotas į plėvelę – pelija. Pasirodo, šio maisto produkto laikymas yra nemenkas iššūkis. Laimei, yra sprendimas.

© NastyaSensei (Free Pixabay license) | https://www.pexels.com/photo/sliced-cheese-on-brown-table-top-821365/
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Dažnai sūrius paliekame originaliose pakuotėse – tiek pjaustytus, tiek sveikus, įprastus geltonus sūrius arba brandintus sūrius, tokius kaip parmezanas. Kietas, sausas galiukas tokioje situacijoje nestebina. Deja, tai dar ne viskas – atidarytoje pakuotėje gali kauptis drėgmė, kuri paspartins pelėsio augimą.
„Jis nesupelys ir nesukietės. Tik taip laikau sūrį“
Visų pirma, verta prisiminti, kad sūrį reikia laikyti tik originalioje pakuotėje, kol jis pirmą kartą atidaromas. Jei nesunaudosite visos porcijos iš karto, likusias riekeles suvyniokite į kepimo popierių. Mimi Morley, „Hello Fresh“ ekspertė, patvirtina, kad geresnio metodo nėra:
|
„Sūrį visada reikia laikyti šaldytuve. Atidarius geriausia jį suvynioti į kepimo popierių arba specialų sūrio popierių, o ne naudoti plastikinę plėvelę, nes dėl jos sūris gali prakaituoti“, – pataria ji viename iš savo straipsnių.
Plastikinės dėžutės ar plėvelė netinka sūriui laikyti, nes jose sulaikoma drėgmė. Tokioje pakuotėje sūris pasidengia vandens plėvele ir daug greičiau genda.
Kepimo popierius arba specialus vašku padengtas popierius daug geriau sugeria drėgmę, apsaugodamas sūrį nuo pelėsio augimo ir išdžiūvimo. Tiesiog suvyniokite likusį sūrį į popierių ir laikykite šaldytuve, kad ilgiau išliktų jo skonis.
Kur šaldytuve laikyti sūrį?
Sūrių nereikėtų laikyti šaldytuvo durelėse, kur temperatūra mažiausiai stabili. Jie daug geriau išsilaiko apatiniame stalčiuje, kur šalčiausia, arba šaldytuvo centre, kur temperatūra ir drėgmė yra stabiliausi.
Kietus, brandintus sūrius, tokius kaip parmezanas ar čederis, taip pat galite aptepti nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus, taip sukurdami natūralų apsauginį barjerą. Alyvuogių aliejus taip pat sustiprins sūrio skonį, kurį jūs taip mėgstate.