Juos perkate praktiškai visi. Tai blogiausi makaronai. Atkreipkite dėmesį į spalvą  ()

Tai blogiausi makaronai. Pirkdami atkreipkite dėmesį į spalvą.



© Engin Akyurt (Public Domain) | https://www.pexels.com/photo/closes-up-photo-of-macaroni-1437267/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne visi makaronai yra vienodi. Pasirodo, kai kurie produktai yra tikras maistinės vertės lobynas, o kitų geriausia vengti. Pirkdami makaronus atkreipkite dėmesį į jų spalvą. Spalva lemia kokybę. Deja, ant daugumos lietuvių stalų dominuoja mažiausiai sveika rūšis. Patikrinkite, kokios rūšies makaronų reikėtų vengti.

Makaronai yra gardus ir sotus vakarienės patiekalas. Jie puikiai tinka su mėsa ar jūros gėrybėmis, aplieti pomidorų ar grietinėlės padažu. Mes juos taip pat naudojame daugelyje sriubų. Verta apsipirkti sąmoningai ir protingai rinktis makaronus, atkreipiant dėmesį į jų spalvą ir sudėtį.

Šie makaronai yra patys blogiausi

[Mažiausia kaina istorijoje!] Lietuvos apžvalgininkas: „Aukščiausios kokybės 3in1 suvirinimo aparatas. Tinka ir mėgėjams, ir profesionalams“ (Video, „VEVOR MIG-200/250“)
4161 5

Nuostabios kainos

Specialūs kuponai

Galioja iki 2025-07-21

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

12 mėn. garantija

Išsamiau

Lietuviai dažniausiai perka baltus makaronus, pagamintus iš rafinuotų kvietinių miltų, kurie iš dalies praranda vertingas maistines medžiagas, tokias kaip skaidulos, B grupės vitaminai ir mineralai. Būtent rafinavimo procesas pašalina daugelį produkto savybių, kurios yra labai svarbios mūsų medžiagų apykaitai.

Blogiausi yra šviesiai geltoni makaronai. Galime būti tikri, kad jie buvo pagaminti greitai, pramoniniu būdu džiovinant aukštoje temperatūroje.

Nors jis suteikia energijos, maistinė vertė yra maža, todėl ilgai nepalaiko sotumo jausmo. Jų suvalgę jaučiamės mieguisti ir norime užkandžiauti tarp valgymų, o tai veda prie svorio augimo.

Kurie makaronai sveikiausi? Yra keletas pasiūlymų

 

Verta pirkti kietagrūdžius kviečių makaronus, kurie yra šviesiai kreminės spalvos su pilkšvu atspalviu ir šiurkščios tekstūros. Jų džiūvimo procesas yra lėtas, todėl jie išlaiko ne tik spalvą, bet ir maistinę vertę. Verdant jie nesulimpa ir gerai sugeria padažus.

Geriausias pasirinkimas yra viso grūdo, grikių arba speltos makaronai. Jie pagaminti iš neskaldytų grūdų, todėl juose išlaikomos minėtos skaidulos, B grupės vitaminai ir mineralai.

 

Taip pat verta apsvarstyti ryžių arba sojų makaronus, nes šiose dviejose rūšyse yra daug maistinių skaidulų, kurios padeda jaustis sotiems. Be to, jie turi žemą glikemijos indeksą ir mažai kalorijų, palyginti su kitais produktais. Jie taip pat yra geras pasirinkimas tiems, kurie laikosi dietos be glitimo arba turi jautrią virškinimo sistemą.

Dietologai taip pat pataria atkreipti dėmesį į maistinę informaciją ant pakuotės. Tai gali būti susiję su produktu prieš arba po virimo. Atminkite, kad verdant jis sugeria vandenį ir gali padvigubėti jo svoris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(3)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()