Ar galite valgyti TOKĮ česnaką? „Atsakymas nustebins“  ()

Ilgiau virtuvės spintelėje paliktas česnako svogūnėlis paprastai išaugina žalius ūglius.



© Kjokkenutstyr, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:001-Garlic.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugelis žmonių svarsto, ar tokį svogūnėlį galima valgyti, ar išmesti į šiukšliadėžę. Kad išsklaidytume abejones, nusprendėme atsakyti į šį aktualų klausimą – ką daryti su dygstančiu česnaku? Atsakymas gali nustebinti daugelį.

Kokias savybes turi česnakas?

Česnakas yra universalus patiekalų priedas, prieskonis ir, daugelio nuomone, aukso vertės daržovė. Jis ne tik pagerina maisto skonį ir aromatą, bet ir reguliarus jo vartojimas suteikia daug naudos sveikatai. Česnakas žinomas nuo neatmenamų laikų ir vertinamas pirmiausia dėl savo  gydomųjų savybių.

[Lenkija+Kuponai] Mažiausios kainos istorijoje! 4in1 rinkinukai automobiliui, siurbliai, kelioniniai kavos aparatai ir kt. (Video)
6623

„Ranvee Clearance Sale“

Specialus rinkinukas

Kuponai

Labai ribotas kiekis

Iš Lenkijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „POPDEER PD-E Pro“ - 4in1 daugiafunkcis rinkinukas automobiliui

2) „Proscenic P11 Ultra“ - 400W belaidis dulkių siurblys

3) „HiBREW H4B“ - 3in1 nešiojamas ir įkraunamas kavos aparatas

Išsamiau

Jame yra antioksidanto – alicino, kuris padeda organizmui kovoti su bakterijomis ir, kaip rodo tyrimai, taip pat turi priešvėžinių savybių.

Jis teigiamai veikia imuninę sistemą ir gali būti veiksmingas peršalimo ligų atveju.

Ar galima valgyti dygstantį česnaką?

Kai kurie žmonės teigia, kad česnako galvutė su žaliais daigais netinkama vartoti. Vyrauja nuomonė, kad toks produktas yra toksiškas ir turėtų būti išmestas. Pasirodo, tai klaidinga nuomonė. Daiginti česnakai yra tokie pat saugūs valgyti – ir netgi sveikesni. Be to, žaliųjų daigų nereikia šalinti. Įdėjus juos į salotas ar sumuštinius, jie gali žymiai padidinti jų maistinę vertę – panašiai kaip, pavyzdžiui, laiškiniai česnakai.

Kaip laikyti česnaką?

 

Česnakai sudygsta, kai laikomi itin aukštoje temperatūroje ir nuolat veikiami saulės spindulių. Tai visiškai natūralus reiškinys. Tačiau reikia būti atsargiems, nes sudygę česnakai gali greitai supūti. Todėl geriausia juos laikyti vėsioje, sausoje vietoje, geriausia pintame krepšyje  arba perforuotame inde, kur būtų gera oro cirkuliacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(1)
(1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()