Košmaras lupant šviežius kiaušinius? Paprastas triukas. „Įpilkite į verdančius kiaušinius“  ()

Šviežių kiaušinių lupimas – tikras košmaras.



© Pexels (atvira licencija) | https://www.pexels.com/photo/person-removing-egg-shell-8858694/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norite savo svečiams patiekti patrauklią ir skanią vakarienę, bet jūsų kiaušiniai atrodo kaip šveicariškas sūris? Laimei, yra patikrintas ir veiksmingas būdas lengvai nulupti net šviežius kiaušinius. Jums tereikia pigaus ingrediento, kurį tikriausiai jau turite namuose.

Kodėl kai kuriuos kiaušinius sunku nulupti?

Šviežius kiaušinius lupti sunkiausia – jų baltymų pH yra žemesnis ir jie glaudžiau prilimpa prie membranos po lukštu. Laikui bėgant, per lukšte esančias mikroskylutes išsiskiria anglies dioksidas, todėl pH pakyla ir baltymai savaime atsiskiria nuo membranos. Štai ilgiau pabuvusius kiaušinius lupti daug lengviau.

[EU+Kuponai] Mažiausia kaina istorijoje! Aukščiausia klasė. Obliavimo staklės, kurių seniai ieškojote. Paskutiniai vienetai (Video)
8372 5

Mažiausia kaina istorijoje

Specialūs kuponai

Galioja iki 2025-07-21

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

Kita kiaušinių lupimo sunkumų priežastis yra netinkamas virmo laikas – per trumpas arba per ilgas. Idealiu atveju jis turėtų būti 8–10 minučių. Per šį laiką baltymai spės sustingti ir tapti atsparesni pažeidimams. Iškart po virimo kiaušinius reikia panardinti į šaltą vandenį.

Geriausias triukas, kaip lengvai lupti kiaušinius

Ekspertai teigia, kad kiaušinis turi būti bent savaitės senumo, kad jį būtų lengva nulupti. Deja, švieži kiaušiniai yra skaniausi. Laimei, yra paprastas būdas išvengti šios problemos. 

 

Tiesiog į vandenį, kuriame verdate kiaušinius, įpilkite acto (šaukštą acto litrui vandens), kad lukštas taptų porėtesnis, o baltymas denatūruotųsi, todėl jį būtų daug lengviau atskirti. Nesijaudinkite –  vandenyje esantis actas neturi įtakos kiaušinio skoniui, tačiau lupimą labai palengvina.

Kodėl verta valgyti kiaušinius?

Kiaušinius verta valgyti dėl daugelio priežasčių –  jie nestorina, juose yra daug aukštos kokybės baltymų, jie suteikia ilgalaikį sotumo jausmą, todėl padeda numesti svorio arba palaikyti sveiką svorį.

 

Juose yra daug vertingų vitaminų ir mineralų: vitaminų A, D, E ir K, B grupės vitaminų, taip pat fosforo, geležies, kalcio, magnio, kalio ir cinko.

Kiaušiniai teigiamai veikia sveikatą, ypač akis ir nervų sistemą. Priešingai populiariam įsitikinimui, jie neprisideda prie blogojo cholesterolio kiekio padidėjimo. Priešingai, jie padeda reguliuoti tiek gerojo, tiek blogojo cholesterolio kiekį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(0)
(5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()