„Ši mėsa dvigubai sveikesnė už vištieną – laikas ją išbandyti“  ()

Kai kalbame apie dietinę mėsą, dažniausiai į galvą ateina vištiena ar kalakutiena. Tačiau egzistuoja alternatyva, kuri ne tik nenusileidžia joms pagal maistinę vertę, bet ir kai kuriais aspektais jas pranoksta.



© pxhere (CC0 Public Domain) | https://pxhere.com/en/photo/819288

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai – antis, tikras geležies ir naudingųjų riebalų lobynas.

Biochemikė ir mitybos specialistė Anna Divinskaja pabrėžia, kad antis dažnai nepelnytai lieka nuošalyje. Dėl savo unikalios sudėties ji gali būti puiki įprastos vištienos ar kalakutienos pakaitalė.

Kodėl verta rinktis antieną?

  • Mažiau riebalų, nei manoma. Pagrindinis riebalų sluoksnis yra po oda, todėl jį lengva pašalinti dar prieš gaminimą. Taip paruošta antis yra lengviau virškinama nei kiauliena, aviena ar jautiena.
  • Turtingas geležies šaltinis. 100 g antienos yra apie 2,7 mg geležies – beveik dvigubai daugiau nei kalakutienos kepenyse. Geležis būtina hemoglobino gamybai, o jos trūkumas sukelia anemiją, nuovargį ir imuniteto silpnėjimą.
  • Naudingieji riebalai. Antiena pasižymi dideliu omega-3 ir omega-6 riebiųjų rūgščių kiekiu, kurie svarbūs smegenų, nervų sistemos, širdies ir kraujagyslių sveikatai bei odos grožiui.
  • Vitaminai energijai. Antiena yra geras B grupės vitaminų šaltinis, reikalingas energijos apykaitai, nervų sistemai ir bendrai savijautai palaikyti.
„Akcija?“ Nauja praktika parduotuvėse. Štai kaip pardavėjai manipuliuoja klientais
14077 34

Pardavėjai manipuliuoja klientais.

Išsamiau

Kam antiena ypač naudinga?

Į mitybą antieną ypač verta įtraukti aktyvų gyvenimo būdą gyvenantiems žmonėms. Ji padeda atstatyti energijos atsargas, palaiko optimalų geležies kiekį ir greičiau atkuria organizmą po intensyvių fizinių krūvių.

Kaip teisingai paruošti antį?

 

Nors dažnai manoma, kad antį gaminti sudėtinga, tinkamai pasiruošus tai visai paprasta:

  • Pašalinkite odos riebalus. Prieš kepant būtinai nupjaukite riebalus nuo odos.
  • Marinuokite. Pasitelkite prieskonines žoleles, česnaką ir citrusinius vaisius – tai suteiks mėsai ypatingą skonį.
  • Kepkite tinkamai. Orkaitėje rinkitės vidutinę temperatūrą – taip mėsa išliks sultinga ir minkšta.

Antiena – tai ne tik gurmaniškas patiekalas, bet ir vertingas maisto produktas, padedantis palaikyti sveikatą. Išbandykite ją savo virtuvėje, ir greičiausiai įsitikinsite jos nauda bei puikiu skoniu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(8)
(2)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()