„Vienas paprastas produktas, ir jūsų duona bus šviežia visą savaitę!“ ()
Slaptas ingredientas jūsų šaldytuve.

© bennopic (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/loaf-evening-bread-bread-crust-7445434/
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Štai kokią daržovę reikia dėti šalia duonos, kad ji nesugestų savaitę.
Gaila, kai šviežias duonos kepalas sudžiūva arba, dar blogiau, supelija vos po kelių dienų. Pasirodo, yra paprastas būdas gerokai pailginti jo galiojimo laiką neužšaldant, rašo Rbc.ua, remdamasis Daily Express. Nors užšaldymas yra puikus būdas, jei norite duoną laikyti ilgiau nei mėnesį, yra ir kitas būdas ją išlaikyti šviežią tiesiog savo virtuvėje.
Pagrindinė duonos laikymo klaida
|
Daugelis žmonių duoną laiko šaldytuve, manydami, kad ji ilgiau išliks šviežia. Tačiau ekspertai teigia, kad tai viena didžiausių klaidų, kuri tik pagreitina senėjimą dėl drėgmės praradimo.
Slaptas ingredientas jūsų šaldytuve
„Green Beeswax Wrap“ ekspertai rekomenduoja duoną laikyti lininiame maišelyje arba duoninėje su... saliero stiebu.
Norint suprasti, kodėl šis metodas veikia, svarbu žinoti, kad pagrindinis šviežios duonos priešas yra drėgmės praradimas. Dėl to laikui bėgant ji tampa sausa, kieta ir supelija.
Kaip salieras veikia laikant duoną
Salieras sudaro 95 % vandens. Įdėjus vieną ar du stiebus į maišelį su duona, salieras lėtai pradeda išskirti drėgmę į aplinką. Taip viduje sukuriamas idealus drėgnas mikroklimatas, kuris neleidžia duonai išdžiūti. Dėl to ji ilgiau išlieka minkšta ir šviežia.
Be didelio vandens kiekio, salieras pasižymi natūraliomis antibakterinėmis savybėmis. Tai padeda išvengti pelėsių sporų ir kitų mikroorganizmų augimo ant duonos paviršiaus.