„Vienas paprastas produktas, ir jūsų duona bus šviežia visą savaitę!“  ()

Slaptas ingredientas jūsų šaldytuve.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© bennopic (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/loaf-evening-bread-bread-crust-7445434/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Štai kokią daržovę reikia dėti šalia duonos, kad ji nesugestų savaitę.

Gaila, kai šviežias duonos kepalas sudžiūva arba, dar blogiau, supelija vos po kelių dienų. Pasirodo, yra paprastas būdas gerokai pailginti jo galiojimo laiką neužšaldant, rašo Rbc.ua, remdamasis Daily Express. Nors užšaldymas yra puikus būdas, jei norite duoną laikyti ilgiau nei mėnesį, yra ir kitas būdas ją išlaikyti šviežią tiesiog savo virtuvėje.

Pagrindinė duonos laikymo klaida

[EU+Kuponai] Būtinas kiekvienam vairuotojui! Beprotiškos kainos ir fantastiškų galimybių rinkiniai. El. automobilinis kėliklis, smūginis veržliasūkis, pompa ir kt.
10198

Labai geros kainos

Specialūs kuponai

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Puikių galimybių rinkiniai

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

Daugelis žmonių duoną laiko šaldytuve, manydami, kad ji ilgiau išliks šviežia. Tačiau ekspertai teigia, kad tai viena didžiausių klaidų, kuri tik pagreitina senėjimą dėl drėgmės praradimo.

Slaptas ingredientas jūsų šaldytuve

„Green Beeswax Wrap“ ekspertai rekomenduoja duoną laikyti lininiame maišelyje arba duoninėje su... saliero stiebu.

Norint suprasti, kodėl šis metodas veikia, svarbu žinoti, kad pagrindinis šviežios duonos priešas yra drėgmės praradimas. Dėl to laikui bėgant ji tampa sausa, kieta ir supelija.

 

Kaip salieras veikia laikant duoną

Salieras sudaro 95 % vandens. Įdėjus vieną ar du stiebus į maišelį su duona, salieras lėtai pradeda išskirti drėgmę į aplinką. Taip viduje sukuriamas idealus drėgnas mikroklimatas, kuris neleidžia duonai išdžiūti. Dėl to ji ilgiau išlieka minkšta ir šviežia.

Be didelio vandens kiekio, salieras pasižymi natūraliomis antibakterinėmis savybėmis. Tai padeda išvengti pelėsių sporų ir kitų mikroorganizmų augimo ant duonos paviršiaus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(1)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: