[ŽT] Atskleista: ar jūs žinojote, kad „alaus pilvas“... ()
„Gali išaugti iki 1000 ir daugiau.“

© Pixabay (free to use) | https://pixabay.com/illustrations/beer-mug-beer-glass-beer-beer-cover-938758/
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
„Alaus pilvas“ atsiranda dėl per didelio kalorijų kiekio su maistu ir mažo fizinio aktyvumo, kuris yra būdingas alaus mėgėjams, sakė gastroenterologė Anastasija Lebedeva, remdamasi „Lenta.ru“.
„Aluje yra 85 procentai angliavandenių, alaus butelyje yra maždaug tiek pat kalorijų, kiek ir riekėje duonos su sviestu, – sakė Lebedeva. – Reguliarus alaus vartojimas, ypač vakare, gali greitai paskatinti visceralinio riebalo kaupimąsi. Alus dažnai derinamas su riebiais ir sūriais produktais, ir per vieną vakarą suvartotų kalorijų skaičius lengvai gali išaugti iki 1000 ir daugiau.“
|
Pasak gastroenterologės, leistinas tik saikingas alaus vartojimas – ne daugiau kaip 200–300 mililitrų per savaitę, jei organizme nėra sutrikimų. Ji taip pat rekomendavo atsisakyti įprastų užkandžių prie alaus, renkantis neriebias žuvies ar mėsos rūšis su nedideliu kiekiu druskos.
„Jei liemens apimtis auga net ir retai vartojant alų, verta laikinai apriboti šio gėrimo vartojimą, kreiptis į gydytoją dėl tyrimų. Nuolatinis pilvo dydžio augimas gali būti rimtų sveikatos problemų priežastis, kurias lengviau koreguoti, kai jos nustatomos ankstyvosiose stadijose“, – apibendrino gydytoja.
