„Jūs niekada nevalgėte kivių TEISINGAI – atskleidžiame šokiruojančią tiesą!“ ()
Naudingiausia dalis.

© Alexas_Fotos (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/kiwi-fruit-healthy-ripe-meal-3209733/
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Jūs niekada nevalgėte kivių TEISINGAI – atskleidžiame šokiruojančią tiesą!
Ar jūs nulupate kivius iki blizgėjimo ir išmetate plaukuotą žievelę? Tai didžiulė klaida. Būtent šis „gauruotas kailis“, kurį negailestingai išmetame į šiukšliadėžę, yra naudingiausia dalis, rašo znaj.ua.
Mokslininkai teigia, kad kivių žievelėse yra 50 % daugiau skaidulų nei sultingame žaliame minkštime. O skaidulos yra ne tik puikus „šepetys“ žarnynui, bet ir galinga priemonė sveikai medžiagų apykaitai palaikyti.
|
Ir tai dar ne viskas. Žievelėje yra daugiau vitamino C nei apelsine ir visas vitamino E kiekis – abi šios medžiagos veikia kaip natūralūs antioksidantai. Jos apsaugo ląsteles nuo pažeidimų ir mažina vėžio riziką. Žievelėje taip pat yra 32 % daugiau folatų nei minkštime – vitamino, kuris skatina jaunystę ir kraujagyslių sveikatą.
O kaip su tais „plaukeliais“? Viskas paprasta: kruopščiai nuplaukite kivį po tekančiu vandeniu, o tada energingai patrinkite rankšluosčiu arba šepečiu. Taip nuplausite pesticidus ir pašalinsite „plaukuotumo“ perteklių.
O štai gyvenimiška gudrybė: įdėkite kivio su žievele į kokteilį – jos tekstūros ar skonio nepastebėsite, bet gausite vitaminų ir skaidulų antplūdį.
Šis straipsnis yra informacinio pobūdžio. Prieš priimdami bet kokius sprendimus, pasitarkite su specialistu.