Nuo uždegimo iki kraujospūdžio: kokios dar neįtikėtinos savybės slypi česnake? Gudrybė, kaip gauti 100 % efektą  ()

Kodėl verta valgyti česnaką?



© congerdesign (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/garlic-garlic-cloves-kitchen-meal-545223/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Česnakas – natūralus antibiotikas, kurio savybės žinomos jau daugelį metų ir vis dar patvirtinamos daugybės mokslinių tyrimų. Tačiau tai ne vienintelis jo privalumas – ši daržovė visapusiškai stiprina organizmą. Verta jį vartoti reguliariai, ypač rudens ir žiemos laikotarpiu. Atmink, kad prieš vartojimą česnaką reikėtų susmulkinti ir šiek tiek palaukti – tada jo veikliosios medžiagos pradeda veikti dar intensyviau.

Kodėl verta valgyti česnaką?

Alicinas, esantis česnake, turi ypatingą galią. Jis pradeda veikti tik tada, kai česnakas sutraiškomas. Ši medžiaga stiprina širdį, gerina imuninę sistemą ir padeda kovoti su laisvaisiais radikalais. Sakoma, kad ji taip pat padeda sumažinti civilizacijos ligų riziką.

Maksimalūs žaidimų įspūdžiai, produktyvumas, idealus komfortas: Ekrano vietos pagaliau pakaks viskam! („Philips EVNIA 49M2C8900L“ monitoriaus APŽVALGA)
4896

Kam turėti du atskirus monitorius, sustačius juos šalia vienas kito, jei galima naudoti vieną, ir dar super gerą? Štai kokie mano įspūdžiai išbandžius neįtikėtiną „Philips EVNIA 49M2C8900L“.

Išsamiau

Kaip veikia česnakas?

  • veikia kaip natūralus antibiotikas – pasižymi antivirusinėmis, priešuždegiminėmis ir antibakterinėmis savybėmis,
  • mažina kraujospūdį ir saugo kraujagysles,
  • slopina uždegiminius procesus,
  • padeda reguliuoti gliukozės kiekį kraujyje,
  • gerina žarnyno veiklą ir virškinimą.

Česnakas naudingas, bet ne visiems tinka

Jei neturi jokių sveikatos problemų, per dieną gali suvalgyti iki dviejų česnako skiltelių – toks kiekis teigiamai veikia organizmą ir padeda apsisaugoti nuo peršalimo. Tačiau kai kuriems žmonėms net ir toks kiekis gali būti per didelis.

Česnako reikėtų vengti:

  • alergiškiems žmonėms,
  • vartojantiems kraujo krešėjimą mažinančius vaistus,
  • turintiems žarnyno ar skrandžio sutrikimų, pavyzdžiui, dirgliosios žarnos sindromą (IBS) ar bakterijų perteklių plonojoje žarnoje (SIBO),
  • žmonėms, kurių kraujospūdis yra per žemas,
  • asmenims prieš chirurgines operacijas.

 

Egzistuoja ir paplitęs mitas, kad česnako suvalgiusi žindyvė gali atbaidyti kūdikį nuo krūties. Tačiau tyrimas „Maternal diet alters the sensory qualities of human milk and nursling’s behavior“ parodė, kad kūdikiai noriau žindė motinos pieną, kai jame jautė lengvą česnako aromatą. Vėlesni tyrimai šį ryšį dar kartą patvirtino.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(1)
(4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()