Ši žuvis yra šventinis hitas. Ji daug sveikesnė nei karpis ir beveik neturi kaulų  ()

Šiandien šventėms turime platų žuvų pasirinkimą.


Otas
Otas
© Pexels (atvira licencija) | https://www.pexels.com/photo/brown-and-white-dish-on-white-ceramic-plate-5713767/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Verta rinktis rūšį, kuri pasižymi subtilesniu skoniu ir yra daug mažiau kaulėta nei karpiai. Nors sugaunama Baltijos jūroje, ši žuvis nekaupia tiek daug sunkiųjų metalų, kiek kitos, didesnės žuvys.

Otas savo išvaizda primena plekšnę ir puikiai maskuojasi natūralioje aplinkoje. Jo odos spalva atitinka substrato spalvą, o apatinė kūno pusė visiškai be pigmento. Baltijos jūroje otas užauga maždaug iki 50 cm ilgio, o Šiaurės jūroje – iki 1 metro. Svarbu atsiminti, kad parduotuvėse parduodamos žuvys taip pat gali būti iš ūkių.

Koks oto skonis?

Ši žuvis puikiai tinka įvairiems gaminimo būdams, jei tik žinote, kaip ją paruošti. Per ilgai kepant keptuvėje ar ant grotelių, mėsa gali prarasti sultingumą ir tapti kieta. Tačiau po trumpo kepimo, troškinimo kreminiame padaže ar orkaitėje otas yra puikus. Viduje yra lengvai virškinamos, vidutinio riebumo, baltos spalvos ir subtilaus skonio mėsa.

Lengvai virškinama žuvis be toksinų

[EU+Kuponai] Pirkėjai sužavėti. „Labiau nei pateisina lūkesčius. Nuostabi kokybė. Su lazeriniu kreiptuvu. Ir dar tokia kaina.“ Būtinas „pasidaryk pats“ entuziastams ir profesionalams
4425 2

Žemiausios kainos istorijoje

Specialūs kuponai

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Puikių galimybių rinkiniai

Labai ribotas kiekis

12 mėn. garantija

Išsamiau

Otas tinka net nėščioms moterims, kurioms gydytojai pataria vengti lašišos dėl didelio sunkiųjų metalų kiekio. Skirtingai nuo didelių sūriavandenių žuvų, šioje rūšyje nėra tiek daug kenksmingų junginių.

Vietoj to, jos balta, sultinga mėsa yra gausi baltymų ir omega-3 riebalų rūgščių, kurios palaiko širdies sveikatą ir stiprina natūralų organizmo imunitetą. 100 g žuvies porcija suteikia maždaug 95 kcal, todėl tai puikus pasirinkimas tiems, kurie laikosi svorio metimo dietos.

 

Be to, otas yra seleno šaltinis, kuris rekomenduojamas esant sąnarių uždegimui. Taip pat svarbus vitaminų A, E, D, C ir B12 buvimas, kuris padeda papildyti mitybos trūkumą.

Kalėdų vakarienės idėjos

Žuvį galite troškinti lengvame baltojo vyno padaže su kaparėliais, kepti kaip tradicinį karpį arba kepti orkaitėje su daržovėmis ir lengvomis žolelėmis. Ji puikiai iškepa keptuvėje, kepta iki auksinės rudos spalvos lydytame svieste, pagardinta tik druska, žolelių pipirais ir žiupsneliu citrinos sulčių.

Jei norite keptos orkaitėje versijos, įdėkite vyšninių pomidorų ir kelias skilteles česnako. Dviejų čiobrelių šakelių pakanka skoniui sustiprinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(0)
(1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()