Miklumo testas: ar greit rašote klaviatūra?  (3)

Kompiuterio klaviatūra kiekvienas rašo skirtingai: vieniems užtenka dviejų smilių, kiti įdarbina po keturis ar net visus penkis kiekvienos rankos pirštus. Rašymo stilius turi įtakos ir greičiui. Siūlome pasitikrinti, kokiu greičiu rašote jūs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete yra įvairių rašymo greitį matuojančių įrankių, tačiau pritaikytų lietuvių kalbai – vos keli.

Pirmasis – lietuvių sukurtas žaidimas „Lietutis". Užsukę į projekto svetainę lankytojai gali pritaikyti žaidimą savo gebėjimams ir poreikiams – pasirinkti žaidimo greitį, žodžių ilgį ir sudėtingumą, taip pat pramogą paįvairinti kitomis užduotimis (pvz., gaudyti krentančias raides ar paaiškinti žodžius).

Kuo sudėtingesnis lygis pasirenkamas, tuo daugiau taškų už teisingai įrašytus žodžius žaidėjai gali gauti. Taip pat svarbu daryti kuo mažiau klaidų, mat tokiu atveju auga taškų dauginimo koeficientas. Baigus žaidimą vartotojams siūloma įvesti savo vardą ir savo rezultatą palyginti su kitų žaidėjų pasiekimais.

Kitą, universalesnį įrankį siūlo svetainė 10fastfingers.com. Joje rašymo greitis įvertinamas per vieną minutę, o rašant galima matyti ir kitus, ateityje laukiančius žodžius. Be to, čia naudojami ne sudėtingai rašomi ar rečiau naudojami terminai, o buitinėje kalboje įprasti žodžiai tam, kad būtų įvertintas realus vartotojo rašymo greitis.

Testą baigus parodomi apibendrinti rezultatai: žodžiais per minutę įvertintas rašymo greitis, klavišų paspaudimų skaičius, teisingai ir klaidingai įrašyti žodžiai. Be to, vartotojai gali sužinoti, kokią dalį kitų tinklalapio lankytojų jiems pavyko aplenkti (per 24 val.) ir pasidalinti savo rezultatais socialiniame tinkle „Facebook“.

Beje, šiame teste vidutinis žodžių per minutę (ŽPM) skaičius skiriasi nuo realiai įvestų žodžių dėl to, kad šis rodiklis skaičiuojamas kitokiu būdu – padalinus teisingai įvestų raidžių skaičių iš 5 (toks yra tarptautinis WPM skaičiavimo standartas).

Užsiregistravę svetainės nariai taip pat gali dalyvauti rašymo „lenktynėse“ ir treniruotis su sudėtingesniais žodžiais.

Kokie jūsų įspūdžiai ir rezultatai? Pasidalinkite komentaruose!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(17)
(2)
(15)

Komentarai (3)