[ŽT] „Veikė net 127 s....“ „Roscosmos“ pagaliau skelbia, kas nutiko Mėnulyje (Video)  ()

„Roscosmos“ vadovas Jurijus Borisovas įvardijo stoties „Luna-25“ žlugimo priežastį, dėl kurios žlugo Rusijos Federacijos kosminė programa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Roscosmos“ vadovas J. Borisovas sakė, jog Kremliaus stoties „Luna-25“ pasididžiavimo žlugimo priežastis buvo gedimas, įvykęs kai buvo išjungtas variklis.

Šią versiją rugpjūčio 21 d. paskelbė „Roscosmos“ generalinis direktorius Jurijus Borisovas. Jei tikėti jo žodžiais, stoties variklis veikė vietoj planuotų 84 sekundžių net 127 sekundes.

„14:10 įsijungė varikliai, kurie turėjo pataisyti ir išvesti įrenginį į nusileidimo tralektoriją. Deja, variklis buvo išjungtas ne įprastai pagal numatytą seką, o pagal laiko atkarpą“, – patikino J. Borisovas.

Kitų stoties nelaimės priežasčių jis neatskleidė. Tačiau toliau tikino, kad „Rusija įgijo neįkainojamos patirties skrisdama į Mėnulį ir patekdama į jo orbitą“.

 

Šie „specialisto“ žodžiai nuskambėjo tokiame kontekste, kad dėl Mėnulio programų pertraukimo 50 metų Maskva turi iš naujo įvaldyti technologijas, o sėkmės garantijų niekas neduoda.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(14)
(-7)

Komentarai ()