Kosminis zondas aptiko iki šiol nežinotą Mėnulio anomaliją  ()

Mokslininkai Mėnulyje aptiko anomaliją, kurios jie negali paaiškinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl unikalių Korėjos erdvėlaivio „Danuri“ galimybių mokslininkai atrado paslaptingą anomaliją, neturinčią mokslinio paaiškinimo. Pastebima, kad naujausias atradimas dar nėra iki galo atskleistas, tačiau jau sukelia mokslo bendruomenės susidomėjimą, rašo „IFLScience“.

„Danuri“, vienintelis ištisus metus skriejantis aplink Mėnulį aparatas, atskleidė tai, ką ankstesnės misijos praleido. Užuot sutelkęs dėmesį į vietinius sūkurinius magnetinius laukus, kaip tai daro kitų šalių erdvėlaiviai, „Danuri“ aptiko magnetinį laidumą tolimoje Mėnulio pusėje. Toje pusėje magnetiniai laukai labiau palitę. Šis reiškinys kelia papildomų klausimų, į kuriuos mokslininkai dar nėra pasiruošę atsakyti.

Globalaus magnetinio lauko nebuvimas Mėnulyje buvo žinomas, tačiau vietinės magnetinės anomalijos jau seniai traukė tyrinėtojų dėmesį. „Danuri“, aprūpintas specializuota kamera, suteikiančia galimybę tyrinėti net tamsius kampelius, į kuriuos neprasiskverbia saulės šviesa, atrado kai ką gilesnio ir nesuprantamo.

Viena įdomi hipotezė susijusi su galima aukštesne temperatūra tolimoje Mėnulio pusėje. Tai gali būti viena iš magnetinio laidumo priežasčių, tačiau lieka paslaptis, kodėl toks poveikis nepastebimas matomoje pusėje. Kita teorija rodo galimą vandens buvimą po paviršiumi, tačiau norint tiksliai paaiškinti šį reiškinį, reikia papildomų tyrimų.

 

 

„Danuri“ yra unikalus savo gebėjimu naudoti poliarizuotą šviesą Mėnulio magnetizmui matuoti. Šio metodo dar nenaudojo kiti erdvėlaiviai, todėl Korėjos misija yra unikali ir svarbi tolesniam Mėnulio geologijos supratimui.

Visi šie mįslingi radiniai pabrėžia didžiulį Mėnulio tyrinėjimo potencialą, o „Danuri“ misija, pratęsta iki 2025 m., atveria naujus horizontus pažinti mūsų planetos palydovą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(1)
(24)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: