Išbandėme kito lygio TWS ausines, kokių dar nesate matę: unikalios Air Conduction ir TubeBass technologijos bei stulbinamai geras garsas („OneOdio OpenRock Pro“ apžvalga, FOTO, Video)  ()

„OneOdio OpenRock Pro“ - unikalių techninių sprendimų, dizaino ir nuostabiai geros kokybės TWS ausinės. Išbandėme naujausias kompanijos ausines ir turime daug įdomybių apie jas papasakoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

   
Puiki kaina!

„OneOdio OpenRock Pro“ TWS ausinės

102,95€ -20,59€ 102,95€

82,36€

Imu!

iš Honkongo

Kuponas: OpenRockPro

nemokamai į Lietuvą pristatys per 15-29 d.d.

Sutvarkyti visi mokesčiai

 

 

„OneOdio OpenRock Pro“

Privalumai: 

  • greitas pristatymas į Lietuvą
  • saugiai supakuota – viskas savo vietose
  • puiki dėkliuko ir ausinių pagaminimo kokybė bei išvaizda
  • unikalus dizainas – ausų landos lieka atviros, kvėpuojančios, išvengiama to spaudimo, kurį sukuria tradicinės TWS ausinės
  • prisitaiko prie skirtingo dydžio ausų; galima pakreipti iki 30 laipsnių kampu
  • ausines patogu dėvėti ilgą laiką
  • viena ausinė sveria 13gr., dėkliukas 90gr.
  • stulbinami baterijų rezultatai: vienu įkrovimu 19 val., su dėkliuko baterija net 46 val., vos 5 min. ausinių įkrovimo leidžia muzikos klausytis net 1 val., pilnai įkrauna tik per 1,5 val.
  • unikalios Air Conduction ir TubeBass technologijos
  • OneOdio Acoustic laboratorijoje patobulintas naujos kartos Qualcomm lustas
  • aptX, AAC, SBC
  • Bluetooth 5.2, ryšys keliauja 15 metrų
  • 16.2mm dinaminės diafragmos
  • didelis garso lygis, dažnio atsakas 20-20kHz
  • jokio iškraipymo ir prie maksimalaus garso
  • puikus garso detalumas, kokybiški dažniai, balansas ir švarumas
  • 4 aplinkos triukšmą slopinantys mikrofonai su CVC8.0 technologiniu sprendimu – labai švarūs skambučių pokalbiai
  • CE ir UK CA sertifikatai, IPX5 reitingas

Trūkumai:

  • pamišusiems dėl „bumbučikų“, tai yra per švelnios ausinės – pritrūks žemų tonų jėgos
  • tylioje aplinkoje per 1,5-2 metrų esantys žmonės girdės, ką klausotės, triukšmingoje aplinkoje girdės fragmentus
  • dėl tokio dizaino praleidžia dalį aplinkos garsų, kas yra ir pliusas ir minusas
  • kiek didokas ausinių dėkliukas; vyriškų kelnių kišenėje dar telpa, moterų jau nelabai

„OneOdio OpenRock Pro“ pristatymas ir pakuotės turinys

„OpenRock Pro“ ausines į Lietuvą pristatė greitai. Į telefoną atėjo pranešimas ir kodas. Teliko nukeliauti iki paštomato ir pasiimti siuntą.

Ausinės supakuotos labai tvarkingai ir saugiai, tad ir prekinė išvaizda išliko puikios kokybės.

Ausinės supakuotos itin simpatiškoje pakuotėje.

Ant jos pavaizduotos pačios ausinės ir pateiktos svarbiausios techninės charakteristikos. Labai simpatiška dovana tiek sau, tiek bičiuliams.

Pakuotės viduje taip pat viskas tvarkingai ir savo vietose.

Išsamios naudojimosi instrukcijos įvairiomis kalbomis - anglų, prancūzų, vokiečių, ispanų, lenkų, rusų ir kt.

Tuo pačiu parodyta ir tai, kaip teisingai užsidėti šias neįprasto dizaino ir technologinių sprendimų belaides ausines.

Tad pakuotės turinys yra ganėtinai standartinis: visa reikiama informacija įvairiomis kalbomis, ausinių dėkliukas, pačios ausinės ir jų įkrovimo laidas.

„OpenRock Pro“ dėkliukas telpa į delną. Atrodo simpatiškai, labai tvirtai pagamintas, metaliniai vyriai, ant šono ausinių pavadinimo užrašas.

Tos bangelės ant korpuso šono suteikia tvirtumo laikant dėkliuką rankoje, kas yra tikrai gerai.

Tik pats dėkliukas yra didesnis, nei įprastų TWS ausinių. Bet čia jau kitaip nelabai ir gali būti, nes pačios ausinės yra kitokio dizaino, stambesnės, tai joms reikia vietos, tad ir dėkliukas didesnis.

Ausinė sveria 13gr., dėkliukas 90gr. Į vyriškų kelnių kišenę telpą, dar patogiau laikyti striukės kišenėlėje.

„OpenRock Pro“ įkrovimas ir baterijos rezultatai

Čia dar verta pažymėti, kad ant dėkliuko yra baterijos įkrovos indikatorius. Jis aktyvuojamas spustelėjus mygtuką. Priklausomai nuo spalvos ir mirksėjimo intensyvumo - tampa aišku kiek dar liko baterijos energijos. Šiaip informatyvu, tereikia tik atsiminti ką reiškia spalvos ir jų mirksėjimas.

Dėkliuke esanti 400 mAh baterija įkraunama su USB-USB C tipo laidu. Standartinis, vidutinio ilgio, kokybiškas. Nėra ką daug ir komentuoti. Dirba kaip priklauso.

Įkrovimo rodikliai yra puikūs:

  • dėkliuko baterija nuo 0 iki 100 proc. įkraunama vo per 1,5 val.;
  • vos 5 min. ausinių įkrovimo leidžia muzikos klausytis net 1 val.

Dar įspūdingesni bendri baterijų naudojimo rodikliai:

  • vieno pilno ausinių įkrovimo užtenka muzikos klausytis iki 19 val.;
  • su dėkliuko baterija net iki 46 val.

Apibendrinus, tai yra geriausi baterijų rodikliai, kokius esu matęs tokiose kompaktiškose TWS ausinėse. Įprastai tie baterijų tarnavimo skaičiai būna 2-3 kartus mažesni, palyginus su „OpenRock Pro“.

„OpenRock Pro“ pagaminimo kokybė

Įvertinus visus aspektus, „OpenRock Pro“ pagaminimo kokybė yra nepriekaištinga.

Dėkliukas tvirtas, jame laikomos ausinės laikosi tvirtai, jokių ten barškėjimų negirdėti. Dėkliuko dangtelis savaime neatsidaro, kas taip pat svarbu.

CE ir UK CA standartų atitikimas bei IPX5 atsparumas vandens purslams ir prakaitui. Kokybė garantuota.

Ant neįprasto ir simpatiško dizaino ausinių yra šviesos indikatoriai. Jie kelias sekundes šviečia, kai ausinės įdedamos į dėkliuką įkrauti, taip pat poravimo su telefonu metu. Kai suporuojamos, indikatoriai nebešviečia.

„OpenRock Pro“ ausinės yra visai kitokio dizaino, nei įprastos TWS ausinės.

Jos tarsi užkabinamos ant ausų ir garsiakalbiai nukreipiami į ausies landą. Apie tai kiek vėliau.

Įdomu ir tai, kad „OpenRock Pro“ ausinių formą iki 30 laipsnių galima koreguoti. Tai gerai parodyta paveiksle žemiau.

Trumpai tariant, ausines galima pilnai prisiderinti prie savo ausų formos, dydžio ir taip gauti geriausią efektą. Kad būtų „OpenRock Pro“ maksimaliai patogu dėvėti ir užtikrinama geriausia įmanoma garso kokybė.

Iš asmeninės „OpenRock Pro“ ausinių bandymo patirties galiu drąsiai sakyti, kad jas galiu dėvėti nors ir visą dieną, ir jokio ausų nuovargio. Ir prie to prisideda ne tik ausinių forma, bet ir ganėtinai unikalūs techniniai sprendimai.

„OpenRock Pro“ - Air Conduction, TubeBass, Qualcomm, aptX, 4 mikrofonų ENC ir t.t.

Pradėkime nuo to, kad „OpenRock Pro“ ausinės su įrenginiais poruojamos Bluetooth 5.2 ryšiu. Tereikia ausines išimti iš dėkliuko, telefone įjungti Bluetooth, susirasti ausines, prie jų prisijungti ir viskas - galima klausytis muzikos. Sekančiais kartais viskas vyksta automatiškai.

Čia būtina pažymėti, kad „OpenRock Pro“ ausinės aprūpintos OneOdio Acoustic laboratorijoje patobulinti naujos kartos Qualcomm lustu, kuris ir suteikia aptX palaikymą (taip pat ir AAC, SBC).

Tad sudedame Bluetooth 5.2, Qualcomm lustą, aptX garso dekodavimo technologija ir gauname stabilų ryšį, keliaujantį 15 metrų, bei puikų garsą be jokių iškraipymų. Tačiau tai tik pradžia visų techninių sprendimų.

„OpenRock Pro“ darbo pagrindas yra vis dar ganėtinai unikali ir tarp ausinių retai sutinkama Air Conduction technologija.

Air Conduction - garso bangų nuvedimo per ausies kanalą į ausies būgnelį procesas. Garso bangų vibracija priklauso nuo gretimo oro slėgio pokyčių. Kitaip tariant, Bluetooth belaidėse ausinėse naudojama oro laidumo technologija užtikrina, kad garsas per orą būtų perduodamas kryptingai, tarsi kažkas dainuotų jūsų ausyje.

Įdomu ir tai, kad vidinė ausis yra jautresnė Air Conduction tipo ausinių garsui, nei Bone Conduction (kaulais grojančių) ausinių tipui, dėl to ir Air Conduction ausinės yra geresnis pasirinkimas. Nebent yra klausos sutrikimų, tada geriau girdimas garsas per Bone Conduction tipo ausines.

Tad būtent dėl tokio techninio sprendimo šios „OpenRock Pro“ ausinės ir yra visai kitokio dizaino nei įprastos, į ausis įkišamos/įstatomos TWS ausinės.

Ir čia didelis pliusas, kadangi ausų landos lieka atviros, kvėpuojančios, išvengiama to spaudimo, kurį sukuria tradicinės TWS ausinės.

Tikriausiai daugeliui kyla klausimas: o tai kaip su tokiomis ausinėmis garso kokybė? Ar egzistuoja žemi tonai?

Prisipažinsiu, iš pradžių galvojau, kad su tokio tipo ausinėmis čia tų žemų tonų nebus. Tačiau likau neįtikėtinai nustebintas. „OpenRock Pro“ ausinėse žemų tonų yra net labai daug.

Ir už tai, prie jau visų paminėtų technologinių sprendinių, reikia pažymėti dideles 16.2mm dinamines diafragmas bei kompanijos TubeBass technologinį sprendimą.

Tai yra žemųjų dažnių stiprinimo technologija, kuri padidina žemo dažnio garso rezonansą, sustiprina žemuosius dažnius ir muzikos ritmą. Ši technologija daro žemus dažnius tvirtesnius, gilesnius ir puikiai suderintus su vidutiniais ir aukštais tonais. Itin gerai girdima vokalinė muzika. Balansas yra stulbinamai geras.

Na, OK. Jei esate pamišęs dėl visų tų beprotiškų bumčikų ir mėgstate klausytis, mano nuomone, kažko panašaus į perforatoriaus kalimą, nei muziką, tai tada „OpenRock Pro“ Jums bus žemų tonų atžvilgiu per silpnos. 

Tačiau 99 proc. žmonių šių ausinių užtikrinamą muzikos kokybę įvertins kaip puikią.

Garso „OpenRock Pro“ ausinėse yra daug. Asmeniškai klausausi esant 40-60 proc. garso lygiui. Lauke, prie triukšmingesnės aplinkos, tą garso lygį pakeliu iki 70-80 proc.

Su tokio tipo ausinėmis yra pora niuansų. Jei muzikos klausoma labai garsiai, tada per kokius 1,5-2 metrus esantis žmogus jau girdės, ką klausotės. Ypač tylioje aplinkoje. Triukšmingoje, girdės, bet tik fragmentus.

Kadangi „OpenRock Pro“ išlaiko atviras ausų landas, tai ir izoliavimas nuo pašalinių garsų yra mažesnis, palyginus su į ausis įkišamomis ausinėmis.

Čia ir pliusai ir minusai. Ausų landos išlieka atviros, jokio spaudimo ir kitų nemalonių pojūčių, tuo pačiu girdimi aplinkos garsas, jei kas kreipiasi, gatvėje girdėsite atvažiuojantį automobilį. Tačiau tuo pačiu ir girdėsis dalis to aplinkos triukšmo, kas jau kiek sumažina garso kokybę. Tad čia dviprasmiškas dalykas.

Dar įdomu yra su pokalbiais. „OpenRock Pro“ turi keturis triukšmą slopinančius mikrofonus ir CVC8.0 technologinį sprendimą, dėl ko pašalinamas aplinkos triukšmas, o tai reiškia, kad jūsų paskambinęs pašnekovas girdės jūsų balsą be foninio triukšmo. Ir praktiškai tai veikia labai gerai.

Galutinis verdiktas

Apibendrinus, „OneOdio“ inžinierių komanda puikiai padirbėjo ir jų naujausias belaides „OpenRock Pro“ ausines galiu drąsiai rekomenduoti.

Tai yra visiškai kitos klasės, kito lygio TWS ausinės. Net nėra ką lyginti su tomis pigiomis, 20-30, eurų kainuojančiomis TWS ausinėmis.

„OpenRock Pro“ puikiai pagamintos, stulbinamai ilgai tarnaujančios ir greitai įkraunamos baterijos, unikalūs ir REALIAI naudą duodantys techniniai sprendimai, super gera garso kokybė - kuo ilgiau klausausi, tuo labiau patinka - ir maksimalus dėvėjimo patogumas.

Kol kas mano rekordas yra 8 val. Visą šį laiką ausinės buvo ant ausų ir didžiąją laiko dalį grojo muzika, buvo naudojamos kaip laisvų rankų įranga. Ir po visų 8 val. ausys išliko nepavargusios, kai su įprastomis TWS ausinėmis jau ir po poros valandų ausų landos pradeda jausti diskomfortą. 

„OneOdio OpenRock Pro“ rekomenduoju visiems, kurie mėgsta kokybiško garso muziką, mėgsta sportuoti su muzika - net ir intensyviai sportuojant ausinės lieka savo vietose - tenka daug kalbėti telefonu - ausines galite naudoti ir po vieną, su skirtingais įrenginiais - nori išbandyti garso įrangos technologines naujoves ir t.t.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(4)
(-2)

Komentarai ()