Kinijos turgelio stebuklai: biudžetinės klasės ypač mobilus „2 in 1“ hibridas „Onda OBook 20 Plus“ su beprotiška nuolaida (Video)  ()

Dauguma sutinka, kad 10 colių įstrižainės planšetinis kompiuteris jau yra kiek per didelis. Dėl tos priežasties tokie didelės įstrižainės planšetiniai kompiuteriai vis dažniau turi galimybę prijungti išorinę klaviatūrą ir tokiu būdu gana griozdišką ir sunkiai pritaikomo daiktą leidžia naudoti visai patogiai - kaip mobilų mažų gabaritų nešiojamą kompiuterį. Deja tokie sprendimai nėra patys pigiausi, jeigu jų žvalgysimės tik tarp populiariausių rinkos gamintojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis dėlto vien tik jų produkcija hibridų asortimentas tikra nesibaigia. Čia dėmesį visuomet vertėtų atkreipti ir į vietinius mažai kam pasaulinėje rinkoje žinomus Kinijos gamintojus. Kaip vieną tokių šį kartą galima paminėti „Onda“. Pavyzdžiui, pastarojo gamintojo planšetinis kompiuteris „OBook 20 Plus“ su prijungiama išorine klaviatūra Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ su akcijine nuolaida šiuo metu tekainuoja 197 JAV dolerius (atkreipkite dėmesį, jog tai pilno komplekto kaina – planšetinis kompiuteris + klaviatūra).

Be nuolaidos kompiuterio kaina – 376 JAV doleriai, tad jei domino kada nors išbandyti „2 in 1“ įrenginį , bet jų kaina kaip bandymui būdavo vis per didelė, geresnės progos jau nesulauksite.

Tikėtina, kad „Onda OBook 20 Plus“ labai išrankių pirkėjų, keliančių aukščiausius reikalavimus techninei įrangai, tikrai nesudomins. Tačiau visi kiti, kurie šiuo metu ieško pigaus mažų gabaritų ir geru mobilumu pasižyminčio nešiojamo kompiuterio, į šį hibridą dėmesį atkreipti tikrai turėtų – už tokią kainą alternatyvių pasirinkimų yra labai mažai.

Visų pirma, žavi jau vien tai, kad „OBook 20 Plus“ turi dvi operacines sistemas: jis parduodamas su iš karto įdiegta „Windows 10“ operacine sistema bei itin sparčiai Kinijoje populiarėjančia „Android“ pagrindu sukurta „Remix“ platforma. Toks OS duetas užtikrina, kad iš kompiuterio bus galima išspausti viską, ką tik sugeba jo techninė įranga.

Verta pripažinti, jog techninė „Onda OBook 20 Plus“ dalis našumu nesužavės, tačiau įvertinus šio hibrido kainą, nusivilti nėra kaip. Verta paminėti įrenginyje integruotą 64 bitų „Intel Cherry Trail Z8300“ centrinį procesorių, „Intel HD Graphic Gen8“ vaizdo plokštę, 4 GB operatyviąją RAM atmintinę bei 64 GB vidinę atmintį, kurią naudojant TF tipo kortelę maksimaliai galima praplėsti dar 256 GB.

Galiausiai reikia paminėti dar ir tai, kad „Onda OBook 20 Plus“ yra aprūpintas 1920 x 1200 taškų raiškos IPS technologijos ekranu, o tai leidžia mėgautis itin ryškiomis bei sodriomis spalvomis esant bet kokiam apšvietimui.

Vis dėlto jeigu manote, kad jau minėta 197 JAV dolerių kaina jums yra kiek per didelė, šį hibridą galima įsigyti ir be išorinės klaviatūros, kuri šiuo metu kainuoja 41 JAV dolerius. Atsisakius pastarosios, kaip jau galima suprasti, „Onda OBook 20 Plus“ kaina atitinkamai sumažėja iki 156 JAV dolerių, tačiau tuomet jį naudoti bus galima tik planšetiniu režimu. Toks sprendimas visiems gyvenimo atvejams tikrai bus nepatogus, bet jei jau tiksliai žinote, kur ir kaip jį naudosite ir kad klaviatūros tikrai nereikia, tuomet į ją investuoti neverta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(2)
(8)

Komentarai ()