Kaip išsirinkti geriausią belaidę kolonėlę iš Kinijos: 4 svarbiausios grupės ir bene geriausių modelių pavyzdžiai  (1)

Belaides garso kolonėles galima skirstyti į grupes pagal įvairius aspektus. Priminsime, kad šia tema jau anksčiau esame paruošę keturis įrašus. Vis dėlto ne kiekvienam skaitytojui belaidžių garso kolonėlių skirstymas tik pagal techninius aspektus yra pats svarbiausias.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Būtent dėl tos priežasties šį įrašų ciklą nusprendėme užbaigti parengdami apibendrintą belaidžių garso kolonėlių skirstymą atsižvelgiant į tinkamiausias jų panaudojimo sritis. Dabar jau siekėme įsigilinti ne į atskirus techninių charakteristikų aspektus, o į bendrą savybių visumą, kurios tampa itin svarbios belaides garso kolonėles renkantis pagal kasdieninę naudojimo paskirtį.

Visų pirma, norime pasakyti, kad nėra idealios ir universalios, visiems gyvenimo atvejams tinkamos belaidės garso kolonėlės. Jeigu norėsite maksimalios garso kokybės, garso kolonėlė bus didelė, sunki, maitinama iš elektros tinklo, tad toli jos nepanešiosite – tokių kolonėlių atveju mobilumas yra pats prasčiausias.

Jeigu norite mobilumo, teks aukoti matmenis, svorį, reikės baterijos, o visa tai atsilieps garso kokybei. Bet iš tokio tipo belaidės garso kolonėlės aukštos garso kokybės ir nereikia tikėtis – jos svarbiausias tikslas – geras mobilumas.

Žinoma, galima rinktis tokias, kurios išlaiko balansą tarp mobilumo ir garso kokybės. Kitaip sakant, tai tarpinis atvejis, kuomet kolonėlė bus pakankamai lengvai nešiojama ir taip pat gros pakankamai gerai. Visgi, jos bus sunkesnės nei pačios mobiliausios ir tuo pačiu, garsas skambės ne taip kokybiškai, kaip iš aukščiausios kokybės garso kolonėlės.

Tais atvejais, jei manote, kad kiekvienas daiktas turi atlikti daugiau nei vieną funkciją, tuomet reikia ieškoti kolonėlių su papildomomis funkcijomis. Tokių yra ir visai nemažai, tačiau jos jau orientuotos ne į garso kokybę ar mobilumą, o į panaudojimo universalumą.

Taigi, turite ganėtinai tiksliai įvertinti, ko tikitės iš belaidės garso kolonėlės ir tik tada rinktis tinkamą. O kad būtų paprasčiau, visiems aptartiems atvejams sugrupavome svarbiausius parametrus ir atrinkome geriausius modelius. Šaime tekste surasite 4 kolonėlių grupes:

  1. Aukščiausios garso kokybės belaidės kolonėlės iš Kinijos:

    naudojimui namuose, apie dažną nešiojimą negalvokite
  2. Geriausiu mobilumu pasižyminčios belaidės kolonėlės:

    kuklesnė garso kokybė, bet lengvai nešiosite bet kur, kur tik reikia
  3. Belaidės kolonėlės ieškantiems balanso tarp kokybės ir mobilumo:

    idealus variantas dažnam nešiojimui namuose, kelionei į gamtą, bet kasdien į miestą jų neimsite
  4. Lanksčiausią panaudojimą siūlančios belaidės kolonėlės:

    kai rūpi daugiausia skirtingų funkcijų, o mobilumas nėra pats svarbiausias dalykas

Norime pabrėžti, kad geriausius modelius šiuo atveju atrinkome remdamiesi tik Kinijos elektroninių parduotuvių pasiūlymais. Dauguma atrinktų belaidžių garso kolonėlių bent jau pagal kainą vietinėje Kinijos rinkoje užima bene aukščiausias pozicijas. Visgi, reikia pripažinti, kad kai vertiname produkciją iš Kinijos būtent kaina dažniausiai tampa itin svarbiu aspektu, kuris yra tiesiogiai susijęs su įsigyjamo daikto kokybe.

Aukščiausios garso kokybės belaidės kolonėlės iš Kinijos: naudojimui namuose, apie dažną nešiojimą negalvokite

Muzikos klausymui namuose ilgą laiką buvo įprasta naudoti FM radijo imtuvą, muzikinį centrą ar namų kino sistemą. Tenka pripažinti, kad visi paminėti prietaisai daugiau ar mažiau yra pakankamai stacionarūs ir dažniau maitinami tiesiai iš elektros tinklo.

Kadangi šiuo atveju energijos resursų sąnaudos nėra ribojamos, tai leidžia pirkėjo įsigyjamą garso techniką lanksčiai aprūpinti norimo dydžio ir galingumo garsiakalbiais. Būtent šių savybių balansą taip pat siekia išlaikyti ir aukščiausios kokybės belaidės garso kolonėlės.

Parametras Į ką svarbu atsižvelgti Rekomenduojamos belaidės kolonėlės
GGMM WS-301 M3 Pinshow Solider X10 Xiaomi Mi Smart
Ryšio režimai Pageidautina, kad tokios kolonėlės turėtų ne tik Bluetooth, bet ir integruotą WiFi ryšio modulį – jis atveria daug papildomų galimybių WiFi (2,4 GHz), Bluetooth 4.0 WiFi (2,4 GHz), Bluetooth 4.0 WiFi (2,4 GHz + 5 GHz), Bluetooth 4.1
Garsiakalbiai Pravartu įvertinti garsiakalbių skaičių ir jų įstrižainę bei taip pat rinktis tik žemų dažnių garsiakalbiais aprūpintas belaides kolonėles 4 garsiakalbiai, iš kurių du – itin aukštos kokybės „Kevlar“ žemų dažnių garsiakalbiai 4 garsiakalbiai, tačiau gamintojas viešai neatskleidžia žemų dažnių garsiakalbių techninių charakteristikų 4 garsiakalbiai, iš kurių du yra 2,5 colių žemių dažnių, o kiti du – 2 colių aukštų dažnių garsiakalbiai
Galingumas Deklaruojama belaidės kolonėlės išėjimo galia turėtų būti ne mažesnė nei 30 W 40 W 50 W 30 W
Maitinimas Dažniausiai maitinamos iš elektros tinklo, o baterijos arba nėra, arba tik kaip papildomas atributas, kadangi jos energijos galingoms belaidėms garso kolonėlėms maitinti pakaktų santykinai trumpam laikui Maitinama tik iš elektros tinklo Maitinama tik iš elektros tinklo Maitinama tik iš elektros tinklo
Korpuso charakteristikos, svoris Šios kolonėlės nėra pritaikytos dažnam nešiojimui, tad yra sunkios, o dėl geresnės garso kokybės gamintojai kartais netgi ryžtasi naudoti iš medienos pagamintą garsiakalbių dėžę Korpuso gamybai yra naudojama mediena, metalas ir oda.
Matmenys:
34×17,5×14,3 cm
Svoris:
3,28 kg

 

Korpuso gamybos ypatybės yra neatskleidžiamos, tačiau bent jau išoriškai yra matoma medienos bei medžiagos imitacija
Matmenys:
35×16×15 cm
Svoris:
3,12 kg

 

Korpuso gamybai yra naudojamas tik plastikas
Matmenys:
28,2×9,5×9 cm
Svoris:
1,63 kg
Išskirtinės funkcijos Techniškai gamintojai šiuo metu gali įgyvendinti pačius netikėčiausius sprendimus, kas reiškia, jog tokios belaidės kolonėlės gali turėti daug įvairių papildomų funkcijų „Spotify“ ir „TuneIn“ palaikymas, Bluetooth aptX kodavimo palaikymas, AUX įėjimas, suderinamumas su „Windows“ ir „Mac“ OS RJ-45 jungtis (LAN), muzikos transliacijos iš USB, supaprastintas prijungimas prie WiFi naudojant WPS, AUX įėjimas 8 GB vidinė atmintis, žadintuvas, muzikos transliacijos iš USB, AUX įėjimas
Orientacinė kaina Tai yra vienos brangiausių belaidžių garso kolonėlių, kurios funkcionalumu bei garso kokybe netgi gali būti lyginamos su muzikiniais centrais 129€ 90€ 79€

Norime atkreipti dėmesį, kad aukščiau pateiktoje lentelėje pirmoji paminėta belaidė garso kolonėlė nebūtinai kiekvienu atveju taps geriausiu jūsų asmeniniu pasirinkimu.

Pavyzdžiui, jeigu didžiausiu prioritetu laikote nepriekaištingą kokybę ir esate pasiryžę mokėti šiek tiek daugiau, tuomet geriausias pasirinkimas, žinoma, bus „GGMM WS-301 M3“. Be to, tai taip pat yra vienas iš retesnių atvejų, kai tarptautiniu mastu žinomas gamintojas savo produkciją ryžtasi pardavinėti Kinijos elektroninėse parduotuvėse.

Tuo tarpu jeigu kur kas svarbesniu aspektu laikote geresnes technines charakteristikas ir taip pat norite turėti žemų dažnių garsiakalbių valdymo kontrolę, galima teigti, kad geriausias pasirikimas šiuo atveju bus „Pinshow Solider X10“ belaidė garso kolonėlė.

Galiausiai net neabejojame, kad „Xiaomi Mi Smart“ itin patiks tiems skaitytojams, kurie ieško ne tik bene dvigubai lengvesnės (1,63 kg), bet taip pat ir ženkliai mažesnės (28,2 x 9,5 x 9 cm) belaidės garso kolonėlės nei „GGMM WS-301 M3“ ar „Pinshow Solider X10“.

Geriausiu mobilumu pasižyminčios belaidės kolonėlės: kuklesnė garso kokybė, bet lengvai nešiosite bet kur, kur tik reikia

Mobilumo savybių paieškos ženkliai prisidėjo prie belaidžių garso kolonėlių rinkos plėtros. Kitaip sakant, potencialius pirkėjus greitai sudomino tokių belaidžių kolonėlių mobilumas bei šiuo atveju atsiradusi galimybė, kuri leidžia muziką dar labiau priartinti prie savo kasdienybės.

Geriausiu mobilumu pasižyminčiomis belaidėmis garso kolonėlėmis šiuo metu bene labiausiai domisi mėgstantys keliauti ar aktyviai leisti laisvalaikį pirkėjai.

Šiai pirkėjų kategorijai pagrindinis prioritetas tikrai yra ne garso kokybė, o mobilumas. Jie kur kas labiau dėmesį kreipia į tai, kiek tokia belaidė garso kolonėlė Bluetooth ryšio režimu gebės transliuoti muziką be papildomos įkrovos. Paprastai tokios kolonėlės turi plastikinį korpusą, o atskirą žemų dažnių garsiakalbį šiuo atveju galime išvis užmiršti.

 

 

Rekomenduojamos belaidės kolonėlės

 

 

AEC BT-207 Mini

Xiaomi Mi Speaker 2

Xiaomi Mi Mini

Parametras

Į ką svarbu atsižvelgti

Bluetooth 4.2

Bluetooth 4.1

Bluetooth 4.0

Ryšio režimai

Apie WiFi ryšio režimą galima net nesvajoti – belaidė kolonėlė privalo turėti bent jau Bluetooth 4.0 ryšio modulį, kadangi senos Bluetooth protokolo versijos neturi šiuolaikiškų duomenų suspaudimo mechanizmų ir naudoja kur kas daugiau energijos resursų

Garsiakalbiai

Geru mobilumu išsiskiriančių belaidžių kolonėlių pranašumas yra maži gabaritai, todėl tokių kolonėlių garsiakalbiai yra santykinai maži, tačiau savo galimybėmis jie tikrai lenkia išmaniuosiuose telefonuose integruojamus garsiakalbius

2 garsiakalbiai

1 garsiakalbis

1 garsiakalbis

Galingumas

Tikėtis didelės galios neverta, nes šiuo atveju svarbiausia mobilumas, todėl bendras garsiakalbių galingumas dažniausiai niekada neviršija 5W

5 W

5 W

2 W

Maitinimas

Tokios belaidės kolonėlės yra maitinamos naudojant baterijos energiją, todėl pravartu atkreipti dėmesį į baterijos talpą, tačiau vertėtų pasidomėti ir deklaruojama baterijos tarnavimo trukme ją pilnai įkrovus – dėl įdiegtų naujos kartos techninių sprendimų mažesnės talpos baterijos savo galimybės kartais gali itin maloniai nustebinti

600 mAh, be papildomos įkrovos tarnauja apie 6 val.

1200 mAh, be papildomos įkrovos tarnauja apie 7 val.

Baterijos talpa neskelbiama, tačiau be papildomos įkrovos tarnauja apie 4 val.

Svoris, korpuso charakteristikos

Geru mobilumu pasižyminti belaidė garso kolonėlė keliaujant iš vienos vietos į kitą privalo nesukelti diskomforto ir geriausiu atveju turėtų tilpti į kišenę, o kadangi tokias kolonėles tenka dažnai nešiotis kartu su savimi, svarbu, kad korpusas būtų lengvas ir patvarus – idealiu atveju metalas, mažiau idealiu – plastikas

Korpuso gamybai yra naudojamas metas ir dirbtinė oda

 

9,1 x 4,7 x 2 cm, 81 g

Korpuso gamybai yra naudojamas polikarbonatas (PC) ir ABS tipo plastikas

 

6 x 6 x 9,33 cm, 260 g

Korpuso gamybai yra naudojamas aliuminio lydinis

 

5,2 x 5,2 x 2,5 cm, 58 g

Išskirtinės funkcijos

Kadangi tokios belaidės kolonėlės turi tik Bluetooth ryšio modulį ir dar yra ribotų gabaritų, tikėtis papildomų funkcijų praktiškai neverta

Gali veikti kaip Bluetooth laisvų rankų įranga, turi specialią angą dirželiui pririšti

Gali veikti kaip Bluetooth laisvų rankų įranga

Gali veikti kaip Bluetooth laisvų rankų įranga, turi specialią angą dirželiui pririšti

Orientacinė kaina

Tai pigiausia belaidžių garso kolonėlių grupė, kurią šiuo metu vertina mėgstantys keliauti ar aktyviai leisti laisvalaikį pirkėjai

7€

23€

11€

Tokio tipo belaidės garso kolonėlės tarpusavyje yra daugiau mažiau panašios netgi ir savo funkcionalumu. Dėl tos priežasties šiuo atveju dėmesį vertėtų atkreipti į pačias mažiausias smulkmenas.

Pavyzdžiu, belaidė kolonėlė „AEC BT-207 Mini“  daug teigiamų atsiliepimų susilaukia dėl iš metalo bei dirbtinės odos pagaminto korpuso. Be to, „AEC BT-207 Mini“ taip pat turi specialią angą dirželiui pririšti (pridedamas komplekte), todėl esant reikalui gali būti nešiojama ne tik kišenėje, bet ir pasikabinus ant kaklo.

Tuo tarpu „Xiaomi Mi Mini“ nors ir turi tokį patį sprendimą, tačiau gamintojas komplekte specialaus dirželio prie šios bene dvigubai daugiau kainuojančios belaidės kolonėlės jau neprideda.

Šiuo atveju ženklų pranašumą kartu su dar didesne kaina, žinoma, įgyja „Xiaomi Mi Speaker 2“ -daugelis pirkėjų įvertinę „Xiaomi Mi Speaker 2“ gabaritus lieka maloniai nustebę tada, kai išgirsta šios belaidės kolonėles labai geras garso atkūrimo galimybes.

Belaidės kolonėlės ieškantiems balanso tarp kokybės ir mobilumo: idealus variantas dažnam nešiojimui namuose, kelionei į gamtą, bet kasdien į miestą jų neimsite

Belaidžių garso kolonėlių rinka yra pakankamai dinamiška, tačiau tenka pripažinti, kad pirkėjus šiuo metu bene labiausiai domina geros kainos pasiūlymai. Kitaip sakant, tokio tipo belaidės garso kolonėlės išsiskiria visiems prieinama kaina ir taip pat siūlo patrauklų parametrų balansą tiems pirkėjams, kurie vertina ne tik mobilumą, bet ir santykinai gerą garso kokybę.

Vis dėlto šiuo atveju svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad tokio tipo belaidės garso kolonėlės dažniausiai yra aprūpintos tik Bluetooth ryšio moduliu ir taip pat praktiškai visada yra maitinamos naudojant tik integruotos baterijos energijos resursus, o tai turi savų pliusų ir savų trūkumų.

 

 

Rekomenduojamos belaidės kolonėlės

 

 

„​Xiaomi Square Box 2

Bluedio BS-5

Surfboard Waterproof

Parametras

Į ką svarbu atsižvelgti

Bluetooth 4.2

Bluetooth 4.1

Bluetooth 4.2

Ryšio režimai

Nepriklausomai nuo belaidės kolonėlės tipo ji privalo turėti bent jau Bluetooth 4.0 ryšio modulį, kadangi dauguma jų yra maitinamos naudojant ribotų resursų integruotas baterijas

Garsiakalbiai

Dėl santykinai riboto dydžio tokios belaidės garso kolonėlė dažniausiai yra aprūpinamos keletu garsiakalbių, kas reiškia, jog vietos dedikuotiems žemų dažnių garsiakalbiams šiuo atveju tiesiog nelieka

2 garsiakalbiai

2 garsiakalbiai

2 garsiakalbiai

Galingumas

Jeigu svarbesniu prioritetu yra laikoma garso kokybė, o ne maksimaliai geras mobilumas, tuomet rekomenduotina rinktis ne mažesnio nei 5 W galingumo garsiakalbius turinčias belaides kolonėles

5 W

5 W

5 W

Maitinimas

Tokios belaidės kolonėlės yra maitinamos naudojant baterijos energiją, todėl pravartu atkreipti dėmesį į baterijos talpą, tačiau vertėtų pasidomėti ir deklaruojama baterijos tarnavimo trukme, kuri tokio tipo belaidei garso kolonėlei tikrai privalo būti nemažesnė nei 5 valandos

1200 mAh, be papildomos įkrovos tarnauja apie 10 val.

3000 mAh, be papildomos įkrovos tarnauja apie 5 val.

1800 mAh, be papildomos įkrovos tarnauja apie 8 val.

Svoris, korpuso charakteristikos

Geresne garso kokybe pasižyminčios mobilios belaidės garso kolonėlės dažnai yra sunkesnės ir ženkliai didesnės, o kartais gali išsiskirti unikaliomis korpuso savybėmis, todėl gali būti naudojamos ne tik ilgose kelionėse ar stovyklavietėse, bet taip pat ir namuose

Korpuso gamybai yra naudojamas plastikas bei metalas

 

15,45 x 6 x 2,55 cm, 155 g

Korpusas yra gaminamas iš plastiko

 

22 x 7,3 x 7 cm, 638 g

Korpuso gamybai naudojamas nailonas – vandeniui atsparus audinys

 

28,6 x 8,9 x 4,8 cm, 356 g

Išskirtinės funkcijos

Šiai grupei priskiriamos belaidės kolonėles turi tik Bluetooth ryšio modulį, todėl labai daug papildomų funkcijų šiuo atveju tikėtis tikrai neverta, tačiau tam tikri gamintojais kartais ryžtasi tokio tipo belaides garso kolonėles aprūpinti gana nestandartiniais sprendimais (pvz., LED žibintuvėlis, išorinės baterijos funkcionalumas ir t.t.)

Gali veikti kaip Bluetooth laisvų rankų įranga, turi AUX įėjimą

Gali veikti kaip Bluetooth laisvų rankų įranga, turi AUX įėjimą

Visiškas atsparumas vandeniui (IPX7), turi specialų laikiklį skirtą kolonėlės tvirtinimui prie kuprinės ar diržo

Orientacinė kaina

Tai belaides garso kolonėles, kurias galima priskirti ekonominei klasei, kas reiškia, kad pastarąsias gali įsigyti praktiškai visi to norintys pirkėjai

20€

40€

45€

Svarbu pabrėžti, kad tokio tipo belaidės garso kolonėlės yra bene dvigubai didesnės nei įprastos geru mobilumu pasižyminčios belaidės garso kolonėlės. Būtent šis aspektas atveria kur kas didesnę kūrybinę laisvę, tačiau tuo gamintojai yra linkę naudotis tikrai ne visada.

Pavyzdžiui, bene geriausiai šioje kategorijoje vertinamą belaidę garso kolonėlę „Xiaomi Square Box 2“ pirkėjai greitai pamėgo ne tik dėl kompaktiškumo (15,45 x 6 x 2,55 cm), bet ir dėl mažo svorio (155 g).

Tuo tarpu su „Xiaomi Square Box 2“ lyginant „Bluedio BS-5“ belaidę garso kolonėlę, ji atrodo tarsi tikras sunkiasvoris (22 x 7,3 x 7 cm, 638 g), nors pirkėjui praktiškai gali pasiūlyti analogiškas galimybes.

Galiausiai mažai kam žinomi gamintojai gali sudominti dar labiau intriguojančiais pasiūlymais ir tą puikiai patvirtina „Surfboard Waterproof“ belaidės garso kolonėlės pavyzdys. Ji šiuo atveju ypatinga tampa dėl tos priežasties, nes gali pasigirti pilnavertišku atsparumu vandeniui, kurį šiuo atveju užtikrina suteiktas IPX7 sertifikatas.

Lanksčiausią panaudojimą siūlančios belaidės kolonėlės: kai rūpi daugiausia skirtingų funkcijų, o mobilumas nėra pats svarbiausias dalykas

Bazinė ir esminė kiekvienos belaidės garso kolonėlės paskirtis visuomet išlieka tokia pati. Vis dėlto techninės galimybės atsižvelgiant į pirkėjų poreikius šiuo metu taip pat jau leidžia belaidėms kolonėlėms suteikti papildomo lankstumo.

Lanksčiausią panaudojimą siūlančios belaidės garso kolonėlės praktiškai visuomet be išimties yra aprūpintos įvairiomis papildomomis funkcijomis, todėl dažniausiai pasižymi gana ribotomis mobilumo savybėmis. Vis dėlto mobilumo stoką šiuo atveju pilnai kompensuoja santykinai gera garso kokybė, kurią tam tikrai atvejais netgi galima prilyginti aukščiausios klasės belaidėms kolonėlėms.

 

 

Rekomenduojamos belaidės kolonėlės

 

 

GGMM WS-401 M4

Xiaomi Mi Smart

NILLKIN MC1

Parametras

Į ką svarbu atsižvelgti

WiFi (2,4 GHz), Bluetooth 4.0

WiFi (2,4 GHz + 5 GHz), Bluetooth 4.1

Bluetooth 4.0, NFC

Ryšio režimai

Bluetooth ryšio režimas yra kiekvienos belaidės kolonėlės pagrindas, tačiau papildomą lankstumą joms suteikia kiti ryšio režimai – tai bene pagrindinis būdas, kuris leidžia užtikrinti lanksčią prieigą bei dinamiškas belaides muzikos transliacijas iš bet kurio elektroninio įrenginio

Garsiakalbiai

Kuriant lanksčiausią pritaikymą turinčias belaides garso kolonėles labai dažnai siekiama užtikrinti ir maksimaliai gerą garso kokybę, kuri bent jau iš dalies prilygtų aukščiausios klasės belaidėms garso kolonėlėms

3 garsiakalbiai, iš kurių vienas - itin aukštos kokybės 3,5 colių „Kevlar“ žemų dažnių garsiakalbis

4 garsiakalbiai, iš kurių du yra 2,5 colių žemių dažnių, o kiti du – 2 colių aukštų dažnių garsiakalbiai

4 garsiakalbiai, tačiau jie suskirstyti į dvi grupes po 2 garsiakalbius ir integruoti skirtingose kolonėlės pusėse

Galingumas

Papildomomis funkcijomis aprūpintos belaidės kolonėlės dažniausiai nepasižymi itin optimaliais matmenimis, tačiau šiuo atveju į tai reikia žiūrėti kaip į privalumą, kuris leidžia integruoti didesnio skersmens ir galios garsiakalbius

40 W

30 W

20 W

Maitinimas

Dažniausiai maitinamos iš elektros tinklo, o baterijos arba nėra, arba tik kaip papildomas atributas, kuris praverčia tada, kai namuose ar biure trumpam norite pasinaudoti kolonėle jai neįprastoje vietoje

Maitinama iš elektros tinklo, tačiau taip pat turi integruotą 10400 mAh talpos baterija

Maitinama tik iš elektros tinklo

Maitinama tik iš elektros tinklo

Svoris, korpuso charakteristikos

Šios kolonėlės nėra pritaikytos dažnam nešiojimui, tad yra sunkios, o dėl geresnės garso kokybės gamintojai kartais netgi ryžtasi naudoti iš medienos pagamintą garsiakalbių dėžę

Korpuso gamybai yra naudojama mediena, aliuminis ir oda

 

35 x 11 x 15,8 cm, 2,83 kg

Korpuso gamybai yra naudojamas tik plastikas

 

28,2 x 9,5 x 9 cm, 1,63 kg

Korpuso gamybai yra naudojamas tik plastikas

 

23 x 20,4 x 10,3 cm, 1,23 kg

Išskirtinės funkcijos

Techniškai gamintojai šiuo metu gali įgyvendinti pačius netikėčiausius sprendimus, todėl renkantis lankstų funkcionalumą siūlančias belaides garso kolonėlės būtina įvertinti savo poreikius, kadangi kitu atveju gali tekti permokėti už tokias funkcijas, kurių galbūt netgi nesiruošiate naudoti

„TuneIn“ ir „Spotify“ palaikymas, Bluetooth aptX kodavimo palaikymas, AUX įėjimas, suderinamumas su „Windows“ ir „MAC“ OS

8 GB vidinė atmintis, žadintuvas, muzikos transliacijos iš USB, suteikiama prieiga prie internetinių radijo stočių bei įvairių muzikos grojaraščių, turi AUX įėjimą

Skaitmeninis laikrodis ir žadintuvas, Qi standarto belaidis ir USB tipo įkroviklis, Bluetooth aptX kodavimo palaikymas, gali veikti kaip Bluetooth laisvų rankų įranga, turi AUX įėjimą

Kaina su nuolaida

Tai yra vienos brangiausių belaidžių garso kolonėlių, kurių kainą atitinkamai palaipsniui didina integruojamos papildomos funkcijos bei garantuojama geresnė garso kokybė

158€

79€

53€

Tenka pripažinti, tačiau tarpusavyje lyginti lanksčiausią panaudojimą siūlančias belaides garso kolonėles yra bene sunkiausia. Kitaip sakant, kiekvienas gamintojas šią savybę interpretuoja skirtingai, todėl šiuo atveju savo poreikius kiekvienam pirkėjui geriausia įsivertinti individualiai.

Pavyzdžiui, belaidę garso kolonėlę „GGMM WS-401 M4“ tikrai įvertins tie pirkėjai, kurie kartu su funkcionalumu taip pat trokšta mėgautis mobilumu bei gera garso kokybe. Nors „GGMM WS-401 M4“ sveria 2,83 kg (korpusas gaminamas iš medienos), tačiau santykinai gerą mobilumą šiuo atveju leidžia užtikrinti komplekte pridedamas ir prie belaidės kolonėlės bet kada lengvai prisegamas odinis diržas.

Tuo tarpu „Xiaomi Mi Smart“ belaidė garso kolonėlė garsėja gausiu trečiųjų šalių servisų palaikymu, kurie pirkėjui suteikia išskirtinę prieigą prie internetinių radijo stočių bei įvairių muzikos grojaraščių.

Galiausiai „NILLKIN MC1“ turėtų patikti tiems pirkėjams, kurie itin atidžiai kuria savo namų interjerą. Ši belaidė garso kolonėlė garsėja ne tik įdomiu dizainu, tačiau ir savo išskirtiniu funkcionalumu, kurio kol kas vis dar niekaip nesugeba atkartoti kiti gamintojai.




 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Jonas Bunevičius
(9)
(4)
(5)

Komentarai (1)