IP68 standartas ir metus atlaikanti baterija: kuo iš tikrųjų skiriasi ir kuo panašūs nė 20€ nekainuojantys sportiniai išmanieji laikrodžiai „NO.1 F2“ ir „NO.1 F3“? (Video)  (4)

Išmanusis laikrodis visada yra jums ant riešo. Tai - puikus įrankis aktyvų gyvenimo būdą propaguojantiems žmonėms.Visgi, kartais išmanųjį laikrodį sunku išsirinkti, nes jie atrodo labai panašiai. Pavyzdžiui, kuo iš tikrųjų skiriasi „NO.1 F2“ ir „NO.1 F3“?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„NO.1 F2“ išmanusis sporto laikrodis buvo vienas iš pačių perkamiausių 2017 m. vasarą, tačiau jis turi labai panašų giminaitį „NO.1 F3“, tad natūraliai kyla klausimas, o kuo jie skiriasi?

NO.1 F2“ ir „NO.1 F3“ yra to paties gamintojo asortimento dalis. „NO.1“ yra gana populiarus kiniškas išmaniųjų laikrodžių prekės ženklas. „NO.1“ laikrodžiai kaip taisyklė pasižymi patrauklia kaina, aukšta kokybe, atsparumu ir paprastu valdymu.

Visgi F2 ir F3 atrodo labai skirtingai ir tai nėra atsitiktinumas. „NO.1 F2“ ir „NO.1 F3“ yra skirti skirtingiems pirkėjams.

F2 yra skirtas tiems, kurie poilsiauja gamtoje, dirba fizinį darbą, mėgsta sodininkystę, meistrauti ir taip toliau. Dėl to metalinį šio laikrodžio korpusą dengia storas termoplastiko sluoksnis, kuris yra minkštas, bet kartu ir tvirtas. Jis sugeria smūgius ir suteikia papildomą apsaugą. Tiesa, tai „NO.1 F2“ paverčia kiek sunkesniu įrenginiu - jo svoris siekia 80 gramų. Metaliniai valdymo mygtukai ir itin tvirta apyrankė su dviguba sagtimi (apyrankėje yra dvi skylučių eilės) tik dar labiau pabrėžia šio laikrodžio charakterį, tačiau kartu parodo, kad išvaizda nebuvo svarbiausias prioritetas, kuriant F2. Jis sukurtas kaip ir kiti tvirti žygiams skirti laikrodžiai, tačiau turi išmaniems įrenginiams būtinas savybes.

„NO.1 F2“ yra atsparus vandeniui ir turi tvirtą korpusą. Jo ekrane rasite informaciją apie nueitus žingsnius, atstumą, sudegintas kalorijas, temperatūrą, aukštį virš jūros lygio, kalendorių ir taip toliau. Galiausiai, jei miegosite gamtoje, šis išmanusis laikrodis tarnaus ir kaip žadintuvas.

Tuo tarpu F3 yra stilingas laikrodis, skirtas sportuojantiems miestiečiams. Jis neturi tokios masyvios korpuso apsaugos, yra kiek mažesnis, turi žemesnį profilį ir elegantiškesnę formą. Jis taip pat turi dviejų spalvų apyrankę, kuri yra mažesnė, o ir sveria F3 šiek tiek mažiau už F2 - 53 gramus. Tikriausiai nustebsite sužinoję, kad maždaug čia skirtumai ir baigiasi.

Nors „NO.1 F2“ yra labiau apsaugotas nuo smūgių, abu išmanieji laikrodžiai yra pakankamai atsparūs aplinkos poveikiui. Abu jie atitinka IP68 atsparumo vandeniui bei dulkėms standartą. Tai reiškia, kad juos galima drąsiai panardinti po vandeniu - gamintojas teigia, kad nieko nenutiks net panirus į 30 metrų gylį.

Nesiskiria ir baterija. Daugelis išmaniųjų laikrodžių turi gana didelius spalvotus ekranus, kurie siurbte siurbia energiją. „NO.1 F2“ ir „NO.1 F3“ turi paprastą, klasikinio dizaino ekraną, kuris nėra tinkamas socialiniams tinklams naršyti, bet taupiai naudoja baterijos energiją ir pateikia visą naudingą informaciją. 

Dėl labai mažai energijos reikalaujančio ekrano, gamintojas pasirinko tradicines baterijas. F2 naudoja CR2450, o F3 - CR2032 elementą. Jas reikės keisti maždaug kartą per metus - pamirškite įkroviklius. Galiausiai, „NO.1 F2“ ir „NO.1 F3“ nesiskiria ir vidumi.

„NO.1 F2“ ir „NO.1 F3“ naudoja tą pačią mikroschemą „Dialog DA14580“. Taigi, funkcijos taip pat beveik nesiskiria. Abu laikrodžiai turi kalendorių, skaičiuoja nueitus žingsnius, sudegintas kalorijas, nubėgtą atstumą. Jie turi ir chronometro bei žadintuvo funkcijas, parodo aukštį virš jūros lygio ir UV spindulius.

„Bluetooth 4.0“ ryšiu prijungti prie išmaniųjų telefonų, „NO.1 F2“ ir „NO.1 F3“ gali perspėti apie gautus skambučius, žinutes, tačiau pačių žinučių perskaityti negalėsite. Abu jie leidžia per atstumą valdyti telefono kamerą. Telefoną galite kur nors pastatyti, nukreipti norima linkme, patys atsistoti prieš objektyvą, o tada spustelėti mygtuką ant laikrodžio ir padaryti nuotrauką. 

„NO.1 F2“ ir „NO.1 F3“ palyginimas video siužete

Galiausiai, „NO.1 F2“ ir „NO.1 F3“ nors ir nedaug, bet skiriasi kaina.

Kietas, nuotykiams pasiruošęs F2 šiuo metu kainuoja  €17,71.

O lengvas, stilingas ir patogus F3 - siūlomas su nuolaida ir kainuoja €12,68.

Abu laikrodžiai yra gerai vertinami pirkėjų, todėl jums teks rinktis pagal savo gyvenimo būdą ir skonį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(8)
(-2)

Komentarai (4)