Kas atsitinka su telefono baterija po poros mėnesių naudojimo? Trumpas eksperimentas su „Xiaomi Mi MIX 2“ ir maloniai stebinantys rezultatai  (1)

Internete ir apskritai žmonių tarpe sklando nemažai įvairių gandų apie šiuolaikinių telefonų baterijų kokybę. Žinoma, nėra jokios abejonės, kad bėgant laikui susidėvi viskas. Tačiau koks gi realus baterijų savybių pokytis, apie kurį reikėtų žinoti pirkėjui?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį eksperimentą su „Xiaomi Mi MIX 2“ atlikome visai neplanuotai. Reikia iš karto pripažinti, kad telefonų baterijos yra skirtingos lygiai tiek pat, kiek skirtingi yra patys telefonai. Todėl yra visiškai natūralu, kad kitų modelių baterijos gali elgtis skirtingai nei „Xiaomi Mi MIX 2“.

Pakartotinį „Xiaomi Mi MIX 2“ baterijos testavimą atlikome praėjus lygiai dviems mėnesiams po jo pirmojo įjungimo.

Tad kokie gi buvo rezultatai?

Rezultatas Nr. 1: telefonas iki 100% įsikrauna 3 minutėmis lėčiau. Pirmą kartą pilnas įkrovimas truko lygiai 70 minučių, antrą kartą – 73 minutes. Skirtumas praktiniu požiūriu nėra esminis, tačiau matematiškai skirtumas yra lygus 4,3 % įkrovimo sulėtėjimui.

Tačiau vertinant telefono baterijos kokybę, juk ne viskas susiveda į įkrovimo greitį. O kaip gi pakito baterijos talpa?

Šiuo tikslu pakartotinai atlikome baterijos talpos testą naudodami programą „PCMark“.

Rezultatas Nr. 2: vartotojui naudinga telefono baterijos talpa (tiksliau – laikas iki kol išsikrauna baterija) išaugo 2,6 %. Pradinis testo rezultatas buvo 10 val. 6 min., antrasis testas (po dviejų mėnesių) – 10 val. 22 min. Abu testai buvo atlikti telefono ekrano ryškumą nustačius ties maksimalia atžyma.

Apibendrinimas

Kol kas vienareiškmiškai galima pasakyti tik tai, kad net ir šiuolaikinių telefonų baterijos laikui bėgant keičiasi. Šiuo atveju bandymai atlikti su aukščiausios klasės Kinijos gamintojo Xiaomi telefonu „Mi MIX 2“, tačiau net flagmano statusas negali paneigti to fakto, jog įkrovimo sparta praėjus beveik dviems mėnesiams šiek tiek sulėtėjo.

Bet – reikia pripažinti ir kiek mažiau tikėtiną, bet akivaizdų faktą, kad šio telefono baterija tapo tam tikra prasme „atsparesnė“ iškrovimui – vartotojui pasiekiama baterijos talpa nežymiai išaugo.

Ką šie rezultatai reikš praktiniu požiūriu? Greičiausiai jokio esminio skirtumo nepastebėsite. Šis telefonas vis vien įsikraus itin sparčiai (trečdalis baterijos vos per 20 minučių), o palyginti kuklios 3400 mAh talpos baterijai 10 valandų viršijantis „PCMark“ rezultatas yra ne mažiau įspūdingas. Tačiau mums yra išties smagu žinoti, kad šio telefono baterija nerodo jokių greito susidėvėjimo požymių, o kad ir nežymiai pailgėjęs laikas iki pilno išsikrovimo yra neginčijamas „pliusas“ vartotojo naudai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(14)
(-4)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: