Kuo ypatinga unikali „OZMO“ technologija ir kodėl ją turintys naujausi „Ecovacs“ robotai sulaukė tiek daug pirkėjų dėmesio (Video)  ()

Naujausi „Ecovacs“ kompanijos robotai dulkių siurbliai 2018 metais yra tiesiog šluojami pirkėjų – jie jau tapo vieni perkamiausių „Amazon“ parduotuvėje, bet ne ką mažiau dėmesio sulaukia ir Lietuvoje. Kuo jie tokie ypatingi? Visų pirma, „Ecovacs“ kompanija siūlo tokias technologijas, kokių neturi kitų gamintojų robotai. Apie vieną iš jų papasakosime šiame straipsnyje – tai unikali „OZMO“ technologija. Kas tai per technologija ir kokie robotai dulkių siurbliai ją turi?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip veikia „OZMO“ technologija?

Esame matę daugybę įvairių robotų dulkių siurblių, kurie sugeba plauti grindis, tačiau būtent „Ecovacs“ kompanijos sukurta „OZMO“ technologija užtikrina kur kas geresnes plovimo galimybes.

Pirmiausia, robotas dulkių siurblys automatiškai prisitaikys prie plaunamo paviršiaus, užtikrinant kruopštų ir veiksmingą grindų valymą. Be to, dėka įdiegtų saugumo daviklių, plovimo režimas bus įjungtas tik prijungus šluostę. Taip pat robotas automatiškai identifikuoja kiliminę dangą ir plaudamas grindis tokius paviršius apvažiuoja.

Kita labai naudinga „OZMO“ technologijos savybė – grindų plovimo metu bus naudojama būtent tiek vandens, kiek jo reikia – nei per daug, nei per mažai. Galima pasirinkti tris skirtingus drėgmės lygius, tad „Ecovacs“ įrenginiai ne tik taupo sunaudojamą vandenį, bet ir ženkliai pagerina grindų plovimo procesą. Viskas priklauso nuo turimų grindų, jų paviršiaus ir asmeninių poreikių. Žinoma, pats procesas yra valdomas išmaniajame telefone esančia programėle.

„Ecovacs“ robotai siurbliai su „OZMO“ technologija

Šią unikalią technologiją turi trys naujausi „Ecovacs“ robotai siurbliai – jie adaptuoti skirtingoms situacijoms ir skirtingiems poreikiams. Tai „DEEBOT OZMO 930“, „DEEBOT OZMO 610“ ir pats naujausias kompanijos produktas – „DEEBOT OZMO Slim10“.

Visus šiuos robotus galima valdyti tiek per išmanųjį telefoną, tiek ir su „Google Home“ bei „Amazon Echo“ balso asistentais. Robotams galima nurodyti valymo plotus, sudaryti valymo tvarkaraštį, pakeisti valymo režimus.

Jeigu valymo metu išsenka baterijų energija, jie automatiškai grįžta prie įkrovimo stotelės. Taip pat visi jie turi daugybę sensorių, kurie apsaugo nuo trankymosi į baldus bei nukritimo nuo laiptų.

Visgi, nežiūrint daugybės panašumų, visi jie turi ir unikalių skirtumų.

„DEEBOT OZMO 930“: robotas siurblys flagmanas, idealiai pritaikytas didelių plotų valymui

„Juodojo penktadienio“ kaina Lietuvoje: 499€ | Įprastinė kaina Lietuvoje: 599€

Akcijinę kainą taikys „Pigu.lt“, „Varle.lt“, „Bigbox.lt“ ir Elektromarkt. „Bigbox.lt“ 11.23 paskelbs FB žaidimą – konkursą ir 11.29 burtų keliu vienam laimingajam padovanos robotą „ECOVACS DEEBOT OZMO Slim 10“.

Pristatant šį robotą flagmaną, pirmiausia reikėtų pasakyti, kad jis yra pritaikytas valyti itin didelius plotus. Jis lengvai gali susitvarkyti ir su didesniu nei 150 m2 plotu, tad erdvūs namai yra būtent ta vieta, kurioje šis robotas pademonstruoja geriausias savo savybes.

„DEEBOT OZMO 930“ turi „Smart Navi 3.0“ lazerinę navigacijos sistemą, kurios dėka robotas nuskenuoja valomą teritoriją. Tad savo išmaniajame telefone galime turėti virtualų patalpų žemėlapį, pasirinkti norimus valyti kambarius, „pristatyti“ virtualių sienų ir taip nuo valymo apsaugoti tam tikras erdves.

Be to, galima pasirinkti „Area“ valymo režimą ir nurodyti tas vietas, kurias reikia valyti dažniau nei likusias, pavyzdžiui, tambūrą, virtuvę ir pan. Taip pat šis robotas dulkių siurblys sugeba automatiškai atpažinti kiliminę dangą ir ant jos užvažiavęs iškart padidina siurbimo galią.

„DEEBOT OZMO 930“ turi keičiamą siurbimo galvą, kuri prisitaiko prie valomos dangos, pavyzdžiui, iškilusio kilimo, todėl bus labai patogi naminių gyvūnų turėtojams. Šios siurbimo galvos yra „plaukiojančios“, todėl lengvai prisitaiko prie bet kokio valomo paviršiaus, o ir jų priežiūra yra labai paprasta.

Robotas turi 3200 mAh talpos bateriją, o po baterijos įkrovimo automatiškai grįžta į nebaigtą valyti vietą ir tęsia savo darbą. Gal ir ne pati svarbiausia, bet labai maloni savybė – turi patogią rankeną pernešimui į kitą vietą.

Prijungus prie interneto per „WiFi“, robotas siurblys automatiškai patikrins ar nėra atnaujinimo ir jei yra, automatiškai jį persisiųs ir įdiegs. Sunku net išvardinti visas šio roboto technologijas, nes tai vienas iš kompanijos flagmanų, konkuruojančių su geriausiais analogais rinkoje.

„DEEBOT OZMO 610“: puikus robotas vidutinio dydžio namams

Įprastinė kaina Lietuvoje: 399€

Šis robotas dulkių siurblys skirtas vidutinio dydžio ir labiau kietas grindis turinčioms patalpoms. Tačiau dėl keičiamos siurbimo galvos gali lengvai susidoroti ir su kilimine danga bei visur namuose pasklidusiais naminių gyvūnų plaukais.

Jis turi „V“ formos didįjį šepetėlį, kuris ypač gerai darbuojasi ant kiliminės dangos, nes pakelia daugiau purvo bei dulkių ir jas susiurbia. Dėl turimos „Smart Cleaning Path“ sistemos, „DEEBOT OZMO 610“ juda labai tolygiai ir nuosekliai - išvalo visus kampelius ir nepalieka tuščių bei nevalytų vietų.

Šis siurblys neturi lazerinės navigacijos sistemos, tačiau priklausomai nuo esamos situacijos ir purvo pobūdžio, galima pasirinkti skirtingus siurbimo režimus ir taip stipriai pagerinti atliekamo darbo kokybę. Palaikomi 4 valymo režimai - „Auto“ – įprastas valymas, „Edge“ – specifinių kambario kampų valymas, „Spot“ – konkrečios vietos valymas ir „Max“ – kai reikia išvalyti daug purvo.

„DEEBOT OZMO Slim10“: patobulintas perkamiausio roboto modelis

Įprastinė kaina Lietuvoje: 299€

„DEEBOT OZMO Slim10“ yra patobulintas geriausiai parduodamo „DEEBOT SLIM2“ variantas (pamenate, technologijos.lt jau rašė apie šį nuostabų robotą, idealiai pritaikytą gyvūnų mylėtojams). Šis robotas dulkių siurblys yra pats naujausias „OZMO“ linijos narys ir iš karto tapo naminių gyvūnų turėtojų numylėtiniu dėl ypač lengvai valomos siurbimo galvos ir jos priežiūros.

Viena ryškiausių šio „mažylio“ savybių yra ta, kad tai vienas ploniausių robotų dulkių siurblių rinkoje. „DEEBOT OZMO Slim10“ yra vos 5,7 cm storio, o tai reiškia, kad jam praktiškai nėra tokių vietų, kurių jis negalėtų pasiekti ir jas išvalyti. Jis kuo puikiausiai palenda po įvairiais baldais ir išvalo tas vietas, kurias kitiems robotams dulkių siurbliams yra tiesiog fiziškai neįmanoma pasiekti.

Galima pasirinkti iš kelių valymo režimų - „Hard Floor“ – sistemingai valo grindis, „Max“ – naudojam maksimalų galingumą, ypač naudinga, kai reikia išvalyti daug purvo, „Auto“ – įprastas valymas, „Edge“ – kambario kraštų ir kampų valymas ir „Spot“ – konkrečių vietų papildomam valymui. Pastarasis yra ypač naudingas jei ką nors išpilsite ant grindų. Tokiu atveju nereikės robotui be reikalo važinėti po visą kambarį, o jis išvalys būtent tą vietą, kurią nurodysite savo išmaniajame telefone.

Tai ko gero yra idealus variantas tiems, kurie gyvena mažesniuose namuose, turi daug baldų ir dar laiko gyvūnus – šis „mažylis“ išspręs daugybę problemų su namų švara.

Nepraleiskite „Juodojo penktadienio“ pasiūlymų

Jei sudomino kažkuris iš robotų, nepraleiskite progos juos įsigyti kur kas pigiau „Juodojo penktadienio“ išpardavimo metu. Tačiau kokį robotą rinktis?

Kaip visada, tai priklauso ir nuo poreikių, ir nuo finansinių galimybių. Geriausias iš visų aprašytų robotų yra flagmanas „DEEBOT OZMO 930“ – galbūt jis nepalys po visais baldais taip, kaip tą padarytų „DEEBOT OZMO Slim10“, bet suteiks praktiškai visas geriausias robotų siurblių galimybes, kokios tik yra šiai dienai rinkoje. Tokie flagmanai visada kainuoja brangiai, todėl geriausia juos pirkti akcijų metu ir dabar tai pats geriausias metas – sunku tikėtis geresnių kainų nei „Juodojo penktadienio“ išpardavimo metu. Jeigu turite didelius namus, tai geriausias pasirinkimas, kokį tik galime rekomenduoti.

Supaprastinta flagmano versija yra „DEEBOT OZMO 610“ – jis gali beveik viską tą patį, tik neturi lazerinės navigacijos. Dideliuose plotuose tai problema, bet jei namai iki 100 m2, jo galimybių užteks su kaupu. Tuo atveju, jei namai nedideli, juose daug baldų, užkaborių ir dar laikote naminių gyvūnų, tuomet vertėtų pagalvoti apie „DEEBOT OZMO Slim10“ – jis geriausias pagalbininkas mažesnėms erdvėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(18)
(3)
(15)

Komentarai ()