Panašu, kad „Ecovacs“ sukūrė tikrai kažką ypatingo: kodėl „DEEBOOT Slim2“ tapo 2018 metų bestseleriu ir kodėl jis pralenkė „Samsung“, „Roomba“ ir daugelį kitų robotų (Pirkėjų atsiliepimų suvestinė, Video)  (1)

„Ecovacs“ kompanijos robotas dulkių siurblys „DEEBOOT Slim2“ yra tikras šio rudens hitas „Amazon“ parduotuvėje. Pamenate, kaip jau rašėme, kad pagal pardavimų apimtis šis robotas dulkių siurblys yra pats perkamiausias „Amazon“ ir sprendžiant iš tokios pasaulinės sėkmės galima teigti, kad tai geriausią kainos ir kokybės santykį turintis robotas siurblys vidutinėje kainų grupėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kuo ypatingas „DEEBOT SLIM2“?

Kodėl „DEEBOT SLIM2“ taip lengvai užkariavo pirkėjų širdis? Visų pirma, jis labai patogiai valomas ir prižiūrimas, be to, turi visą eilę įspūdingų technologinių sprendimų.

Pavyzdžiui, jau vien iš pavadinimo galima suprasti, kad „DEEBOT SLIM2“ yra itin plonas robotas – jo aukštis siekia vos 5,7 centimetrus. Tai yra vienas ploniausių robotų dulkių siurblių rinkoje ir tai yra itin svarbu, norint, kad siurblys išvalytų visus namų kampelius po baldais.

Taip pat šis robotas dulkių siurblys idealiai pritaikytas tiems, kas namuose laiko naminių gyvūnų. „DEEBOT SLIM2“ turi specialią siurbimo galvą, kuri neapsivelia plaukais, todėl itin paprasta prižiūrėti ir valyti robotą. Būtent toks plaukų valymas iki šiol labiausiai erzindavo robotų savininkus.

Kaip ir dera šiuolaikiniam robotui, „DEEBOT SLIM2“ turi galybę jutiklių, tad jis saugiai apvažiuoja visus baldus, nesitranko į jų paviršius ir aišku, nėra jokios rizikos, kad nukris nuo laiptų.  Negalima pamiršti itin talpios baterijos, kurios užtenka iki 110 min. darbo. O tiek dažniausiai pakanka išvalyti apie 100 kv.m.

Be to, šis robotas turi šluostę, tad ne tik siurbia nešvarumus, bet ir išplauna grindis.

Detalus „DEEBOOT Slim2“ roboto dulkių siurblio išpakavimas, supažindinimas su jo galimybėmis ir valdymu programėle „Ecovacs“:

Ką kalba apie „DEEBOOT Slim2“ robotą įsigiję „Amazon“ pirkėjai?

Peržiūrėjome daugybę pirkėjų atsiliepimų bei atrinkome įdomiausią ir naudingiausią informaciją apie „DEEBOOT Slim2“.

  • Daugelis pirkėjų akcentuoja, kad robotas dulkių siurblys yra itin plonas, tad pasiekia visus namų kampeliu ir lengvai palenda po baldais. Taip pat turi lengvai išimamą ir išvalomą atliekų dėžutę. Be to, pirkėjai džiaugiasi, kad „Slim2“ darbuojasi labai tyliai (LJ, ChinoVinotinto, K.C., J.E.).
  • Verta paminėti ir tai, kad „Slim2“ palaiko ne tik siurbimą, bet ir grindų plovimą. Pirkėjai teigia, kad jo turimo vandens rezervuaro užtenka išplauti dideliam grindų plotui. Taip pat pakeisti šluostę yra ypač lengva (Amazon Customer).
  • Šunų ir kačių savo namuose turintys pirkėjai teigia, kad tai yra puikus siurblys, kuris lengvai susidoroja su užduotimi: jis greitai ir kokybiškai nuo grindų susiurbia visus nešvarumus, o taip pat jas dar ir išplauna (Lisa Chin, Amber Poppino, Toni, Angela).
  • Pastebima, kad šis dulkių siurblys puikiai surenka nešvarumus, tačiau jam nepatinka ant žemės gulintys laidai – jis dažnai tarp jų įstringa. Šis robotas nėra skirtas namams, kuriuose yra kilimų – jam sunku ant jų užlipti ir jis įstringa, tačiau jeigu ant kilimo visgi jam pavyks užlipti, jis kuo puikiausiai išvalys ir kilimą (Haley Powers, Angela in Texas, amazon, brazos49, ChristineMM, Chris Chapman, Jason Woodland, Jennifer Winchester).
  • Pirkėjai pastebi, kad naudotojo instrukcijoje parašyta, jog šis robotas gali užstrigti ant kiliminės dangos ir jis yra pritaikytas kietų grindų valymui. Jeigu namuose yra laidų ir nenorite, kad robotas juos įsipainiotų, tuomet išmaniajame telefone esančioje „Ecovacs“ programėlėje reikia nurodyti zonas, kurių robotas turi vengti (Sean K Kendrick). Kad ir kaip norėtųsi, bet dar kol kas inžinieriai nesukūrė tokio roboto, kuris pats laidus pakeltų ir po jais susiurbtų dulkes, tad šiuo aspektu „DEEBOT Slim2“ niekuo neišsiskiria iš kitų konkurentų.
  • Dažnu atveju pirkėjai džiaugiasi „DEEBOT Slim2“ robotu, o labiausiai jiems patinka tai, kad jis yra plonas ir gali pasiekti tas vietas, kurių negali kiti rinkoje esantys tokio tipo robotai. Taip pat „Slim2“ darbuojasi greitai, valdomas su išmaniuoju telefonu ir palaiko „WiFi“ ryšį, puikiai susitvarko su naminių gyvūnų paliktais plaukais, purvu. Daugelyje vietų pabrėžiama, kad „Slim2“ nepritaikytas kiliminei dangai, bet yra idealus pasirinkimas tiems, kurie namuose turi įvairaus tipo kietos grindys ar plytelės (Juan Diego Molineaux Rojas, michele, Gabriel castillo, Ngasparo, Vanina, B.A. Droy, Jim blacker, JUSAYHI, Medieval Mama).

Keli išsamiausi atsiliepimai apie „DEEBOT Slim2“

Kietmedžio grindys, valymas po baldais, roboto valdymas ir testas ant kilimo – palygino su „Samsung Powerbot“

Amazon Customer. „Tai labai mažas ir daugelį vietų gebantis pasiekti robotas. Išjungimo/įjungimo mygtukas yra roboto apačioje, o ant jo viršaus yra „Auto“ režimo įjungimo mygtukas. Du šoniniai ratukai ir vienas priekinis yra kokybiški. Robotas palaiko tris valymo režimus, jį galima valdyti su „Ecovacs“ programėle, kuri skirta „Android“ ir „Apple“ įrenginiams. Naudotis „Slim2“ yra labai paprasta, tereikia įkrauti jo bateriją ir paleisti darbuotis. Aš net nustebau, kaip gerai šoniniai šepetėliai traukia link savęs nešvarumus. Nors šis siurblys skirtas tik kietoms grindims, bet atlikau testą: ant kilimo išpyliau miltų ir paleidau turimus robotus. „Slim2“ netgi geriau susiurbė miltus nei „Samsung Powerbot“.

Tiesa, „Slim2“ siurbimo anga tėra 2,5 colių dydžio, tad jam reikės laiko, kol atliks darbą. Apskritai esu labai patenkintas „Slim2“. Jis labai gerai dirba ant kietmedžio grindų, palenda po baldais, ko negali „Samsung Powerbot“, gerai orientuojasi kambaryje, perlipa slenksčius ir plovimo funkcija man labai patinka. Rekomenduoju visiems, kurie turi kietas grindis – su „Slim2“ pamiršite ką reiškia turėti nešvarias grindis.“

Laminuotos grindys, namuose du šunys

Korbar . „Prieš įsigydamas šį robotą aš nežinojau, kaip jis atliks darbą, bet jį išbandęs galiu pasakyti tik WOW. Jis puikiausiai tinka mano laminuotoms grindims. Namie turiu du šunis ir, kaip galite nuspėti, turbūt toną jų paliktų plaukų, kurie mėtosi ant grindų po visus namus. Šis „Slim2“ mažylis visus juos surenka ir jokio purvo po savęs nepalieka. Jis net išvalo po mano lova, tai yra tiesiog nuostabu. Nusprendžiau užsisakyti dar vieną tokį robotą dulkių siurblį. Visiems rekomenduoju.“

Namuose šuo, testas ant kilimo, triukšmo palyginimas su „Roomba Discover“ ir „Neato Botvac 80“, ką daryti, kad robotas neužstrigtų ir kas būna kai daug kambarių

H. Bustani. „Pliusai: labai plonas tad gali palįsti po baldais, po kuriais negali palįsti kiti robotai dulkių siurbliai. Labai žemas triukšmo lygis – praktiškai niekuo nesiskiria nuo mano turimų „Roomba Discover“ ar „Neato Botvac 80“. Mano šuo, kai „Slim2“ darbuojasi, tiesiog jį ignoruoja. Labai paprastas roboto valdymas – du kartus paspaudėte roboto mygtuką ir jis jau dirba. Nereikia valyti robotų šepetėlių.

Lengva valyti filtrą, nes daugelį purvo pagauna jau pirmasis filtro sluoksnis, tad belieka tik filtrą nuplauti po tekančiu vandeniu. Minusai: gamintojas teigia, kad šis siurblys dirba tik ant grindų ir netinkamas kilimams, bet aš pastebėjau, kad „Slim2“ visai gerai dirba ir tuo atveju, jei visas grindis – nuo vienos sienos iki kitos – dengia kiliminė danga. Štai su užlipimu ant kiliminės dangos nuo kietų grindų „Slim2“ yra sunkiau susidoroti. Kai kuriose vietose „Slim2“ užstringa, tad teks tas vietas išsiaiškinti ir nurodyti robotui, kad ateityje jas aplenktų. Kai kada „Slim2“ neišvalo konkrečios – itin purvinos – vietos, tačiau tai ne bėda. Jis kelis kartus sistemingai važiuoja per teritoriją, tad išvalo ir itin purvinas vietas. Pagrindinis „Slim2“ trūkumas, kad jei jis darbuojasi kitame kambaryje nuo savo įkrovimo stotelės ir jo baterija baigia išsekti, jis pradeda ieškoti įkrovimo stotelės būtent tame kambaryje kur yra, o ne grįžta į tą, kuriame yra įkrovimo stotelė. Dar neradau priežasties, kodėl „Slim2“ taip elgiasi.“

Didelis namas, daug nuolat besikaupiančio purvo ir kodėl nepalieka įjungto roboto naktimis

MamaOfTwo. „Man tikrai labai patinka šis mažytis robotas dulkių siurblys. Jis mane išgelbsti nuo daugybės valymo darbų. Mes daug judame po namus ir prinešame purvo, dulkių bei smėlio. Jau nekalbant apie turimus du šunis. Man jis („DEEBOT Slim2“ aut. past.) sutaupo daugybę laiko. Puikiai išvalo grindis ir galime vaikščioti basomis ar su kojinėmis. Smėlio dalelės užteršia filtrą, tad aš jį turiu valyti greičiau nei, kad man norėtųsi, tačiau aš dėl to nesiskundžiu - tik informuoju kitus. Mano pirmasis namų aukštas yra gana didelis, tad aš neprieštaraučiau jei siurblys galėtų darbuotis dar papildomai 30-45 minutes. Siurblys užstringa ant kilimų, laidų ir kampuose po mano valgomuoju stalu. Tada reikia ji iš tokių situacijų rankiniu būdu gelbėti. Vėlgi, ne tragedija, tačiau vieno roboto darbuotis namuose palikti negaliu. Taip pat neleidžiu robotui darbuotis ir nakties metu, tiesiog jei jis įstrigtų, skleidžiamas pypsėjimo garsas mane pažadintų. Vertinant apskritai, už tokią kainą tai puikus pasirinkimas.“

Namuose katės ir šunys, roboto problemos su kilimais, kaip apsaugojo nuo užstrigimo ant laidų ir kiek robotas dirba vienu įkrovimu

Sean K Kendrick. „Šis mažas siurblys dirba iš tiesų labai gerai. Kiekvieną kartą kai jį paleidžiu darbuotis, jis surenka daugybę kačių ir šunų plaukų. Plovimo funkcija taip pat yra puikus dalykas, kuris padeda papildomai išvalyti nešvarumus, kurių nesusiurbė siurblys. Vienintelis minusas yra tas, kad aš namuose turiu keletą kilimų, dėl kurių šis robotas užstringa. Visgi, naudotojo instrukcijoje taip ir parašyta, kad su šiuo robotu gali taip nutikti, tad toks dalykas manęs kaip ir nenustebino. Be to, jis gali palįsti po sofą (6,35 cm) (pats robotas yra vienas ploniausių rinkoje ir jo storis siekia vos 5,7 cm. aut. past.), o tai yra nuostabu. Deja, bet dėl žemo korpuso jis užstringa ant įvairių laidų, tad aš tiesiog užblokavau tas teritorijas, kad robotas ten nevažiuotų. Tad jei ant grindų neturite kilimų ir įvairių laidų, tada šis robotas dulkių siurblys yra skirtas jums. Beje, jis gali darbuotis nuo 130 iki 155 minučių, kas yra išties puiku.“

Roboto valdymas per telefoną, kodėl tai patogu

mommy_of_2. „Šis robotas puikiausiai tinka greitam valymui: nustatei valomą teritoriją, pasirinkai režimą ir paleidai jį darbuotis. Man labai patinka, kad robotą galiu valdyti su savo išmaniuoju telefonu nuotoliniu būdu, nes gana dažnai pamirštų jį paleisti darbuotis, prieš išvažiuodama iš namų. Toks robotas privalo būti kiekvieno namuose, kurie yra užsiėmę ir nori grįžę namo rasti juos išvalytus. Puiki kaina už tokį mano laiko taupymą.“

Kokie yra valdymo režimai ir atsiliepimas apie švarą namuose atsiradus robotui

Honey. „DEBOOT Slim2 yra mano pirmasis robotas dulkių siurblys. Aš jį naudoju jau ilgą laiką ir galiu pasakyti, kad myliu šį daiktą. Lengvas roboto paruošimas darbui, aiškus valdymas ant roboto esančiais mygtukais. Jis darbuojasi tiesiog puikiai. Lengvai palenda po baldais, o ten kur reikia papildomo valymo labai pasitarnauja „Spot“ valymo režimas. Jį įjungus, robotas konkrečioje vietoje atlieką papildomą valymą ir nenukrypsta į šalį. Neverta pamiršti ir „Edge“ režimo – robotas papildomai apvažiuoja kambario kraštais ir surenka visus nešvarumus. Taip pat labai efektyviai veikia ir grindų plovimas. Patekęs į keblias situacijas robotas skleidžia garsinį signalą, o išimti atliekų dėžutę, ją išvalyti ir vėl įdėti yra vienas malonumas. Gyvenu šiuose namuose daugiau nei dvidešimt metų ir miegamojo grindys dar niekada nebuvo tokios švarios.“

Detalus „Slim2“ roboto išbandymas ant įvairių paviršių ir skirtingų valymo režimų - „Auto“, „Edge“ ir „Spot“ demonstracija:

Laminatas, plytelės, kilimai, slenksčiai, pirmojo valymo įspūdžiai – daugybė šiukšlių ir atsiliepimai apie valymo režimus

A. Looby. „Pas mane atkeliavo labai tvarkingai supakuotas siurblys. Iš dėžės išimtą „Slim2“ reikėjo įkrauti ir tai užtruko maždaug 4 valandas – per šį laiką turėjau gerą progą perskaityti naudotojo instrukciją. Pagal instrukciją parengti siurblį darbui užtruko vos 3 minutes – viskas labai paprasta. Kaip jis darbuojasi? Tiesiog puikiai. Kai pirmą kartą jį paleidau, turėjau jo atliekų dėžutę ištuštinti du kartus – pasirodo tiek daug nešvarumų buvo susikaupę mano namuose. Jis surinko mažas popieriaus skiauteles, dulkių kuokštus iš po mano lovos, jis surinko viską nuo grindų, išskyrus berniukų paliktas Lego kaladėles. Robotas darbavosi ant įvairių paviršių: laminato, plytelių, kilimų. Jam buvo sunkoka perlipti slenksčius, bet jis ir tai sugebėjo padaryti. Aš nunešiau jį į miegamąjį, uždariau duris ir paleidau darbuotis. Jis visą kambarį išvalė per 20 minučių. Apvažiavo visus kampus, palindo po baldais, išvalė viską. Mane kiek jaudina, kad jo įkrovimas trunka 4 valandas, bet tiesą sakant aš labai įdėmiai į laikrodį ir nežiūrėjau. Beje, robotą labai patogu valdyti nuotoliniu būdu ir nukreipti jį į tas vietas, kurias norite išvalyti. Daugybę kartų išbandžiau „Spot“ bei „Edge“ valymo režimus ir galiu pasakyti, kad tai yra kažkas puikaus.“

Namuose šunys, labai detalus palyginimas su „Roomba 650“ ir visos simpatijos „Slim2“

Chris Champan. „Aš prieš tai turėjau „Roomba 650“ ir įsigijau „Slim2“, tad po ilgesnio laiko galiu juos tarpusavyje palyginti. Iškart pabrėžiu, kad „Slim2“ nėra skirtas namams, kuriuose yra kilimų. Šis robotas skirtas kietoms grindims, kurias dar ir plauna. Lyginant su „Roomba“, „Slim2“ yra gerokai plonesnis ir lengvai palenda po baldais. Įkrovimo stotelė „Slim2“ yra kiek didesnė, bet „Roomba“ aplink ją turi nemažai laidų, kuriuos turiu patraukti, kad ši vieta išliktų švari. Mes turime keletą šunų ir galiu pasakyti, kad nors nors šoniniai „Slim2“ šepetėliai sukasi kiek lėčiau nei „Roomba“, bet jie nenustumia nešvarumų nuo savęs, o nukreipia į siurbimo zoną. Taip pat „Slim2“ naudojamas be pagrindinio šepečio ir taip išvengiama apsivėlimo, kas itin erzina Roomba atveju. Vienas minusas, kad „Slim2“ turi mažesnę atliekų dėžutę, bet bendrai, šio roboto priežiūra yra paprastesnė.

„Slim2“ gerokai tylesnis, maksimalus garso lygis yra 60 dB, o Roomba – 70 dB. Rašoma, kad „Slim2“ gali darbuotis iki 110 minučių ir tai yra tiesa. Dėl navigacijos sakyčiau, kad „Slim2“ niekuo nenusileidžia „Roomba“, tik manau, kad kvadratinė „Slim2“ forma yra minusas. Dėl jos šiam robotui yra lengviau įstrigti, tačiau nepaisant to, jis gerai valo grindis, o ir plovimo funkcija yra puikus dalykas. Valymų planavime aiškus laimėtojas yra „Slim2“. Programėlėje galiu lengvai ir aiškiai nustatyti kelis kambario valymus per dieną, o „Roomba“ atveju tik vieną. Gyvenant su nuolat į lauką ir atgal zujančiais šunimis, yra ypač svarbu, kad grindys būtų nuolatos švarios. Galima nurodyti konkretų laiką kada valyti grindis ir viskas – robotas viską padarys už jus. Neįtikėtinas patogumas.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(7)
(1)

Komentarai (1)