„Kieta? Netgi labai kieta“. Pakankamai tikslus biudžetinis multimetras su „Bluetooth“ funkcija - siunčia matavimo duomenis į telefoną ar planšetą, rodo matavimų grafikus ir net duomenų kitimą realiu laiku („OWON B35T“ apžvalga, Video, Specialus nuolaidų kuponas)  (7)

„OWON B35T“ yra kiek neįprastas skaitmeninis multimetras. Įprastai tokie įrenginiai neturi „Bluetooth“ funkcijos ir visi išmatuoti parametrai yra matomi tik pačiame multimetro ekrane, o ne perduodami į išmanųjį telefoną ar planšetę. Tačiau mažiau žinoma kompanija „OWON“ šiam multimetrui suteikė ir tokį privalumą, kuriuo įprastai gali pasigirti tik gerokai brangesni multimetrai. Tačiau tai ne vienintelis privalumas, kurį pastebi apžvalgininkas. Jis ištestuoja „OWON B35T“ multimetrą ir palygina jo veikimą su kitu, panašiu, bet ženkliai brangesniu įrenginiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įprastai „OWON B35T“ kainuoja apie 50-60 eurų, retais atvejais galima įsigyti kur kas pigiau - už 45€.

Pats multimetras atkeliauja tvarkingoje ir paprastoje kartoninėje dėžutėje. Viduje randame du minkštus ir panašu, kad iš silikono pagamintus multimetro laidus ant kurių nurodyta, kad maksimaliai gali būti matuojama iki 10A ir 1000V.

Beje, apžvalgininkas atkreipia dėmesį, kad yra įvairių „OWON B35T“ variacijų ir pas jį atkeliavo multimetras be „True RMS“. „Ir jei jums labai svarbi ši funkcija, tada tiesiog pasirinkite „OWON B35T, kuris ją turėtų.

Multimetrai su „True RMS“ yra labiau paplitę, kadangi tik jie gali tiksliai išmatuoti ir sinusoidines, ir nesinusoidines AC bangų formas.

Toliau pakuotėje randame anglų kalba parašytą naudojimosi instrukciją, QR kodą, tad galima iškart atsisiųsti programėlę į savo išmanųjį telefoną ar planšetinį kompiuterį.

Dar yra įprastos K tipo termoporos, adapteris, skirtas tikrinti tranzistoriams (4:19 min.), dėkliukas pačiam multimetrui ir, žinoma, du maži vadinamieji krokodiliukai.

Ant pastarųjų taip pat nurodyta, kad gali būti maksimaliai matuojama iki 10A ir 1000V. Apžvalgininkas nuo 4:35 minutės vaizdžiai pademonstruoja, kaip greitai ir paprastai jie yra pritvirtinami prie multimetro laidų.

Tad „OWON B35T“ gali išmatuoti pastoviąją ir kintamąją įtampą, srovę, diodus, varžą, temperatūrą ir taip toliau. Apžvalgininkas teigia, kad visi mygtukai ir jungtys pagamintos kokybiškai ir atrodo tvirtai.

Multimetras yra maitinamos dviem AA tipo baterijomis, kurios įdedamos atidarius jo nugarėlę (6:50 min.). Čia taip pat galima patogiai išimti bei vėl įdėti multimetro saugiklį – „o tai yra labai gerai, nes nereikės išardyti viso multimetro, norint jį išimti.“

Atkreipiamas dėmesys, kad multimetro laidų galuose – jų kontaktuose –  yra papildomos apsaugos, o tai taip pat „geras gamintojo sprendimas, kadangi dirbant kur nors tamsoje, su ilgais ir nuogais kontaktais galima prie ko nors, prie ko nereikia, netyčia prisiliesti. Šiuo atveju taip nebus.“

Įjungus „OWON B35T“ multimetrą (8:00 min.), automatiškai jis yra nustatytas matuoti DC (nuolatinę) srovę ir įtampą. Apžvalgininkui taip tinka, tačiau į tai atkreipkite dėmesį, nes kiti multimetrai būna nustatyti automatiniu režimu į AC (kintamą) srovę ir įtampą.

Apžvalgininkas iškart nusprendė pradėti testuoti šį „OWON B35T“ multimetrą, jo laidus prijungė prie įprasto 220V tinklo ir pasižiūrėjo, kaip jis matuoja kintamą srovę (8:48 min.).

Tuo pačiu iškart palygino rezultatus su etaloniniu ir iki 700 eurų kainuojančiu „Fluke“ multimetru. „Ir štai kokie rezultatai. Kuris iš jų labiau meluoja – spręsti jums. Tačiau kalbant rimtai, tai man tokio OWON rezultato yra daugiau nei pakankamai“.

Sekančiame testavime (9:20 min.) apžvalgininkas pasižiūrėjo, kaip „OWON B35T“ multimetras matuoja nuolatinę srovę (DC) ir išmatavo ličio jonų baterijos parametrus. Tad „OWON B35T“ rodo 4,198V, „Fluke“ parodė 4,192V.

Kitame testavime (9:58 min.) buvo matuojama elektrinė varža ir „OWON B35T“ parodė 153,6 kilo omus, o „Fluke“ – 153,7, „tad rezultatai yra tiesiog puikūs ir OWON matuoja itin tiksliai.“

Toliau apžvalgininkas išbandė (11:00 min.), kaip „OWON B35T“ matuoja temperatūrą Celsijaus laipsniais. „Ir viskas, kaip galite matyti yra aišku su šiuo multimetru. Jis matuoja tiksliai, yra ekrano apšvietimas ir tai įprastas multimetras. Tačiau įdomiausia dalis yra jo Bluetooth funkcijos palaikymas.

Tad įjungiame „OWON B35T“ multimetrą, paspaudžiame „Bluetooth“ mygtuką, įjungiame telefone „Bluetooth“ ir jame esančią programą ir po poros sekundžių visus duomenis jau galima matyti tiesiog telefone (12:35 min.). Be to, programėlėje galima matyti grafikus, matuojamus rezultatus ir jų kitimą realiu laiku kas vieną sekundę.

Visą informaciją galima matyti ir didžiajame ekrane, keisti režimus (jie iškart keičiasi multimetre) ir išmatuotų rezultatų rodymą. Be to, yra galimybė prie šios programėlės pridėti ir dar vieną prietaisą.

„Kieta? Netgi labai kieta. Viskas vyksta momentaliai – porą sekundžių ir viskas tarpusavyje sinchronizuojasi. Iškart galima matyti matuojamus rezultatas ir labai patogu naudotis. Negana to, netgi galima įjungti funkciją, kad matuojamą rezultatą pasakytų moteriškas balsas. Puikus dalykas, ypač, kai nėra galimybės tuo metu žiūrėti į ekraną.

Iš principo, OWON B35T yra labai geras ir tiksliai matuojantis multimetras vertas tų pinigų, kuriuos sumokėjau. Taip pat rekomenduoju rinktis tą versiją, kuri palaiko True RMS. Skirtumas kone pusę euro, bet turėsite papildomą matavimo galimybę.“

Pačioje apžvalgos pabaigoje apžvalgininkas dar nusprendė pradžiuginti pačius didžiausius technologijų mėgėjus ir tuos, kuriems visada norisi pasižiūrėti kas slepiasi po daikto korpusu. Tad apžvalgininkas išardė „OWON B35T“ multimetrą ir kaip jis tai darė, galite pasižiūrėti nuo 17:35 minutės.

Tačiau apžvalgininkas iškart pabrėžia, kad nerekomenduoja to daryti namie „ir geriausia, kad jokių prietaisų neardytumėte (nebent puikiai suprantate ką darote aut. past.), o tiesiog pasižiūrėtumėte, kaip aš tą darau ir taip patenkintumėte savo smalsumą.“

Kaina ir sąlygos

„OWON B35T“ multimetras su True RMS:

  • Gearbest - 43,16 € su nuolaidos kuponu OWONB35T (skirtas specialiai technologijos.lt skaitytojams, viso 30 vnt);
  • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
  • Aliexpress - 42-56€,
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(3)
(5)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: