Išparduodamas infraraudonųjų spindulių termometras su spalvotu LCD ekranu, temperatūros matavimu nuo -50 iki 550 C ir patogiu valdymu („Mestek IR01B“ kaina, Specifikacijos, Video)  ()

„Mestek IR01B“ – tai iš ABS plastiko pagamintas infraraudonųjų spindulių termometras, kuris gali matuoti temperatūrą nuo -50 iki 550 oC. Šis infraraudonųjų spindulių termometras yra maitinimas AAA tipo baterijomis, matavimus geba atlikti per pusę sekundės ir taip pat pasižymi spalvotu LCD ekranu bei keičiamu emisijos koeficientu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mestek IR01B“ kaina

  • Gearbest“ – 16,11 €.
  • Dabar parduodamas su 48% nuolaida, į Lietuvą siunčiamas nemokamai.
  • Lietuvoje neparduodamas.

Esame įpratę matuoti patalpų temperatūrą. Tuo tarpu kitų objektų temperatūrą dažniausiai tiesiog galime spėti. Ir būtent tai dažnai darome tiek bandydami nustatyti vandens, tiek maisto, tiek automobilio detalių ar kitų objektų temperatūrą. Vis dėlto šiuo metu jau lengvai galima išsisukti net ir tokiose situacijose, jeigu po ranka turėsite „Mestek IR01B“ infraraudonųjų spindulių termometrą.

Šis infraraudonųjų spindulių termometras ypatingas tampa dėl tos priežasties, nes yra aprūpintas spalvotu LCD ekranu, matavimus geba atlikti vos per pusę sekundės ir taip pat gali pasigirti pakankamu tikslumu bei plačiu pritaikymu.

Platų „Mestek IR01B“ infraraudonųjų spindulių termometro panaudojimą šiuo atveju suteikia galimybė leidžianti keisti emisijos koeficientą. Priminsime, kad įvairūs paviršiai pasižymi skirtinga emisijos geba. Atliekant temperatūros matavimus naudojant infraraudonųjų spindulių termometrus, būtina tinkamai įvertinti bei parinkti emisijos koeficientą. Būtent tik tuomet matavimai būną tikslūs ir patikimi.

Šiuo atveju įdomu ir tai, jog gamintojas nepateikia tikslaus „Mestek IR01B“ matuoklio veikimo atstumo, tačiau pabrėžia, kad šis infraraudonųjų spindulių termometras gali išmatuoti tiek didelių, tiek mažų objektų temperatūrą. Trumpai tariant, kuo matuojamas objektas yra didesnis, tuo matavimo atstumas gali būti didesnis. Tuo tarpu, mažėjant objektų dydžiui, temperatūrinius matavimus reikia atlikti iš kiek galima arčiau.

Gamintojas tvirtina, kad „Mestek IR01B“ infraraudonųjų spindulių matuoklį galima naudoti tiek pramonėje, tiek kasdieninėje buityje. Pavyzdžiui, naudojant „Mestek IR01B“ namuose nesunkiai galite išmatuoti kepamo maisto ar vandens temperatūrą – tai gali būti itin aktualu tuomet, jeigu turite mažų vaikų. „Mestek IR01B“ gali praversti ir tuomet, kai reikia nustatyti tam tikros įrangos labiausiai kaistančius taškus, kas dažnu atveju gali signalizuoti apie artėjantį vienos ar kitos detalės gedimą.

Galiausiai svarbu pridėti dar ir tai, kad „Mestek IR01B“ infraraudonųjų spindulių matuoklis leidžia nustatyti norimą leistiną temperatūrą prieš atliekant matavimus. Šį funkcija tampa itin naudinga tuomet, kai vieno ar kito įrenginio įprasta darbinė temperatūrą yra žinoma, o ją viršyti nėra rekomenduojama.

Nustačius leistina temperatūrą galima greitai patikrinti visą matuojamo objekto paviršių, o apie neleistinus nukrypimus „Mestek IR01B“ matuoklis automatiškai praneš garsiniu signalu tik tuomet, jeigu ši leistina temperatūros riba bus viršijama.

Trumpai: „Mestek IR01B“ specifikacijos

  • Ekranas: spalvotas, LCD.
  • Matavimo rėžiai: nuo -50 iki 550 oC.
  • Matavimo vienetai: Celsijus.
  • Emisijos koeficientas: 0,1 – 1.
  • Maitinimas: 2x 1,5 V AAA tipo baterijos.
  • Korpusas: pagamintas iš ABS plastiko.
  • Matmenys ir svoris: 13.80 x 9.30 x 3.50 cm; 228 g.
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()