„Stebėjimo kamera su FHD, automatiniu objekto sekimu ir naktiniu filmavimu už mažiau nei 30 eurų? Atrodė, kad tai tiesiog neįmanoma, bet tik pažiūrėkite, ką pagamino kinai“ („Defeway HD 1080P Smart Camera“ apžvalga, Video)  ()

„Stebėjimo kamera su FHD, automatiniu objekto sekimu ir naktiniu filmavimu už mažiau nei 30 eurų? Aš galvojau, kad taip būti iš principo negali, bet ne – kinai sugebėjo pagaminti tokią kamerą.“ O ką dar sugeba „Defeway HD 1080P Smart Camera“, kokia filmuoto vaizdo kokybė? Šioje apžvalgoje visą tai ir sužinosime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas teigia, kad ši kamera iš Aliexpress.com atkeliavo per 3 savaites ir pakuotė buvo tvarkinga, visiškai nepažeista.

Viduje randame išsamią, su aiškiais paveikslėliais, naudojimosi instrukciją – „tad yra labai aišku, kaip šią kamerą įjungti, susieti su telefonu ir t.t.“

Taip pat pakuotėje randame maitinimo adapterį, microUSB-USB laidą, tvirtinimo elementus ir pačią „Defeway HD 1080P Smart Camera“ kamerą.

Apžvalgininkas atkreipia dėmesį, kad „įprastai su tokiomis kameromis atkeliauja specialus kameros laikiklis (gembė aut. past.), bet šiuo atveju turime kažkokį neaiškų padėkliuką, kuris turėtų prisitvirtinti prie kameros pagrindo. Tik mano atveju jis netinka – jis yra per mažas. Toks vaizdas, kad ši detalė pakliuvo nuo kitos kameros.

O štai kalbant apie pačią kamerą, tai ji pagaminta stebėtinai gerai ir kokybiškai. Medžiagos, dizainas, surinkimas – aukščiausios lygio. Kalbant atvirai, už tokius pinigus aš tikėjausi gerokai prastesnė kokybės, bet ne – su Defeway kamera viskas puiku.“

„Labai geros kokybės kamera. Horizontaliai pasisuka 350 laipsnių kampu, o vertikaliai – 90 laipsnių kampu.

Seka paskui objektą, tai idealiai tinka mažų vaikų stebėjimui. O kadangi kamera primena mažą pingvinuką, jos besisukanti galva negąsdina mažylių.

Kartais vaikai bijo tokių judančių daiktų, o čia mažas pingvinukas – protingas gamintojo sprendimas.“

„Kameros galvoje galima įdėti atminties kortelę iki 128 GB bei vieną mėnesį nemokamai įrašus saugoti „debesyje“.

Yra garsiakalbis ir mikrofonas, tad šią kamerą galite naudoti, kaip raciją ir kalbėtis su namuose esančiu žmogumi.“

Kaip prijungti ir naudotis kamera?

Pirmą kartą įjungus kamerą, įvyks jos kalibravimas ir tada reikės pasinaudoti „YCC365 Plus“ programėle.

Ją atsisiunčiame į telefoną, įsidiegiame, spaudžiame „+“, pasirenkame kamerą, tada skenuoti QR kodą, sutinkame su naudojimosi taisyklėmis, nurodome savo WiFi tinklą ir prisijungimo duomenis, parodome kamerai sugeneruotą QR kodą ir keletą sekundžių palaukiame kol kamera prisijungs prie tinklo (2:50 min.). Ir viskas, jau galima naudotis šia kamera.

Dabar visas valdymas vyksta su išmaniajame telefone esančia „YCC365 Plus“ programėle ir telefono ekrane iškart matome tiesioginį vaizdą – tai, ką tuo metu mato „Defeway HD 1080P Smart Camera“ kamera.

Programėlėje yra valdymo pultelis ir kamerą galima judinti į tą pusę, į kurią norime, kad ji pasikreiptų.

„Man ypač patinka, kad kamera taip lengvai valdoma – galima iš anksto nustatyti tam tikras vietas, kurias norite matyti ir vos vieno mygtuko paspaudimu kamera pajudės būtent į tą vietą (3:35 min.). Taip pat vieno mygtuko paspaudimu kamera grįžta į pradinį stebėjimo režimą – labai patogūs, naudingi ir praktiški dalykai.

Be to, stebėti vaizdą galima per visą telefono ekraną ir tiesiog perbraukę per ekraną pirštu, priversite pasisukti ir kameros objektyvą – smagus dalykas (4:22 min.).

Galima peržiūrėti kameros užfiksuotus ir į atminties kortelę įrašytus vaizduos, bei juos atsisiųsti į savo telefoną.

Programėlėje galima keisti ir vaizdo įrašų kokybę, tačiau atminkite, kad ne tik pakeisite vaizdo įrašų kokybę, kuriuos jūs tuo metu peržiūrėsite, bet ir vaizdo įrašų kokybę, kuriuos ateityje užfiksuos kamera. Kitaip tariant, jei pasirinksite SD, tai kamera taip ir filmuos, o jei HD – tada ir bus HD.“

Apžvalgininkas teigia, kad norint aktyvuoti kameros mikrofoną, tereikia nuspausti programėlėje esantį mikrofono ženkliuką ir jau galima kalbėti (4:43 min.). Kamera taip pat perduoda garsą į telefoną – „tad čia praktiškai turime raciją“.

„Programėlėje yra daugybė įvairių nustatymų ir galimybių pasinaudoti kameros funkcijomis, bet štai keletas įdomiausių. Kamera gali veikti, kaip signalizacija.

Ji pradeda tiesiog kaukti (5:26 min.), kai tik užfiksuoja judėjimą – šaunus dalykas. Be to, iškart į telefoną gaunate pranešimą ir vaizdo įrašą.

Automatinis sekimas taip pat labai gerai veikia ir pravers tiems, kurie šią kamerą naudos didelės teritorijos filmavimui. Kamera judės paskui objektą (5:38 min.).

Ji taip pat filmuoja ir nakties metu, o kalbant apie fiksuojamo vaizdo kokybę, tai jis yra geras. Kamera gali įrašyti 1080P. Žinoma, vaizdas neidealus ir vadinamas bitreitas (6:02 min.) (duomenų srautas aut. past.) yra kiek pažemintas, o kadrų per sekundę yra 12. Bet čia yra kita medalio pusė.

Dienos metu 1 minutės įrašas užima vos 5 MB, tad 64 GB atminties kortelės užteks 9 dienoms. Ir čia jei filmuosite be perstojo.

Jei įjungsite, kad filmuotų tik tuo metu, kai užfiksuoja judėjimą, tai atminties kortelės užteks daugiau, kaip mėnesiui. Be to, kamera palaiko automatinį naujų vaizdo įrašų įrašymą ant senųjų įrašų.

O štai kaip atrodo nakties metu darytas vaizdo įrašas (6:47 min.). Bitreitas krenta dar labiau, o kadrų per sekundę lieka 8. Ir, žinoma, kai kamera juda paskui objektą, vaizdas kiek tampa išplaukęs. Tačiau bendrai – vaizdo kokybė visai nebloga.

Tad nakties metu filmuotas vaizdas užima dar mažiau vietos ir į 64 GB atminties kortelę sutalpinsite 2 savaites nepertraukiamos filmuotos medžiagos, o jei bus įjungtas filmavimas paskui objektą – tai aš net bijau spėti kokiam laikui užteks tos kortelės.

Galiausiai dar viena įdomi ir naudinga funkcija yra ta, kad ši kamera ne tik automatiškai siunčia į telefoną pranešimus su filmuota medžiaga, kai užfiksuoja judėjimą, bet ir tuo metu, kai užfiksuoja garsą – ypač gera kameros savybė (7:23 min.).“

Galutinis verdiktas

„Tad apibendrindamas galiu pasakyti, kad ši vaizdo kamera mane labai džiugina. Įvertinus medžiagų kokybę, surinkimo kokybę, naudingų funkcijų gausą ir kainą – kamera yra tiesiog nuostabi. Analogiškas funkcijas turinčios kameros kainuoja ženkliai daugiau.

Žinoma, galima norėti ir geresnę vaizdo kokybę užtikrinančios kameros, bet atsiprašau – ten jau ir kaina yra visiškai kitokia. O namams, darbo vietai ar parduotuvėlei tokios kameros pilnai užtenka.“

Speciali akcija

„Defeway HD 1080P Smart Camera“  be atminties kortelės:

  • Aliexpress - 27,57 €;
    • 37 % nuolaida;
    • nemokamas siuntima į Lietuvą.
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(2)
(2)

Komentarai ()