Kišenėje telpanti lanksti ir labai kompaktiška IP kamera su USB jungtimi: praktiniai testai, video ir foto pavyzdžiai („U21 4K USB IP Camera“ apžvalga, Video)  ()

„Iškart galiu pasakyti, kad ši IP kamera nefilmuoja 4K, tačiau įrenginys vis tiek vertas dėmesio. Dėl savo kompaktiškumo šią IP kamerą galima nešiotis tiesiog savo kelnių kišenėje, o USB jungtis ją leidžia tiesiogiai prijungti prie maitinimo šaltinio, kaip, pavyzdžiui, išorinės baterijos. Gražus, protingas įrenginio dizainas ir lanksti įrenginio konstrukcija leidžia patogiai naudotis šia įdomia IP kamera.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas teigia, kad ši IP kamera atkeliavo kompaktiškoje dėžutėje, kuri kiek primena įvairių rašiklių dėžutes.

Viduje randame „U21 4K USB IP Camera“ kamerą, naudojimosi instrukciją anglų kalba ir dovanų dar paprastą microSD kortelių skaitytuvą.

Bendras kameros ilgis (neįskaičiuojant USB jungties) yra apie 16 cm. Pagrindinio įrenginio išmatavimai būtų tokie: 5,2 x 2,7 x 1,4 cm, o kameros „akies“ skersmuo 1,5 cm.

Įrenginio nugarėlėje iškart yra priklijuotas lipdukas su specialiu kodu, kurį galima nukopijuoti ir nuskaičius QR kodą patogiai kamerą prijungti prie programėlės.

Na, o microSD kortelės dėklas yra įrenginio dešinėje pusėje. Apačioje yra „Reset“ mygtukas ir korpuse dar šviečia LED indikatorius: kai spalva raudona, kamera neprijungta, o kai šviečia mėlynai – kamera yra prijungta.

Pačios kameros blokas yra gana minimalistinis ir paprastas.

„U21 4K USB IP Camera“ sveria 23,6 gramus, tad yra itin lengva ir kompaktiška. Lanksti konstrukcija leidžia pačią kamerą pasukti norima kryptimi.

Apžvalgininkas teigia, kad kamera naudoja 0,26A elektros srovę ir 1,67W galią. Na, o pakuotėje buvęs microSD kotelių USB 2.0 skaitytuvas yra visiškai paprastas ir toks įprastai kainuoja apie 0,5 eurus.

Pati naudojimosi instrukcija yra išsami ir surašyta visa reikalinga informacija, o jei reikia, galima dar papildomai informacijos atsisiųsti iš čia.

„Sprendžiant iš naudojimosi instrukcijoje nurodytos informacijos, kamera palaiko nuo 8 iki 128 GB talpos 10 klasės SD korteles. Deja, bet neturiu didesnės SD kortelės, kaip 32 GB, tad negaliu patvirtinti šių gamintojo žodžių.

Gamintojas rekomenduoja į telefoną atsisiųsti iMiniCam programėlę, o kai kurie pardavėjai teigia, kad kamera veikia ir su Hdminicam bei P2Plivecam. Visas šias programėles sukūrė tas pats kūrėjas ir štai, kaip jos atrodo.

Iš šių trijų, vertinant pagal atnaujinimo datą, pati naujausia ir, mano nuomone, turinti patogiausią kameros valdymo sąsają, yra iMiniCam programėlė.“

Apžvalgininkas teigia, kad „U21 4K USB IP Camera“ galima prijungti prie vietinio „WiFi“ tinklo ir prisijungimo metu galima suvesti ant lipduko esantį kodą arba nuskenuoti QR kodą.

„iMiniCam“ programėlėje galima pradėti vaizdo įrašymą, fotografuoti, įjungti/išjungti mikrofoną, pasukti vaizdą arba pereiti į pilno ekrano režimą.

„Taip pat galima reguliuoti ryškumą ir kontrastą. Deja, bet kamera nepalaiko kai kurių funkcijų, kaip garsiakalbio ir foninio apšvietimo.

Nepaisant to, jei tik įjungtas naktinis režimas, kamera ir nakties metu gerai filmuoja. Be to, galima nustatyti ir vaizdo įrašo skiriamąją gebą.

Programėlėje taip pat galima stebėti kiek laisvos vietos liko atminties kortelėje, keisti laiko nustatymus, vaizdo įrašų parametrus ir kt.

Kalbant apie vaizdo kokybę, tai nors gamintojas nurodo 4K, 2K, 1080p ir 720p, bet realiai turime 1280x720, 640x480, 640x480 ir 320x240 skiriamąja gebą.“

Štai kaip atrodo maksimalus kameros 1280x720 arba 720p vaizdo įrašo pavyzdys:

Apžvalgininkas teigia, kad 24 valandų tokios raiškos vaizdo įrašas užima beveik 4 GB SD kortelės atminties ir dalinasi vaizdo bei garso parametrais.

Na, o štai kaip atrodo nakties metu darytos nuotraukos pavyzdys, kai fotografuojama be naktinio režimo ir kaip pasikeičia vaizdas, kai įjungiamas naktinis režimas.

Galutinis verdiktas

„Tad kamera yra pakankamai kompaktiška ir ją patogu pernešti į kitą vietą, tačiau ji nėra tokia maža, kad galėtų būti priskiriama slaptoms kameroms.

U21 4K USB IP Camera greitai pradeda dirbti – tereikia prijungti prie maitinimo šaltinio. Be to, kaip už tokią kainą, tai kamera, ir esant prastam apšvietimui, filmuoja bei fotografuoja ganėtinai gerai.“

Speciali akcija

„U21 4K USB IP Camera“:

  • Aliexpress - 30,45 €;
    • 20 % nuolaida;
    • 0,30 € už siuntimą į Lietuvą.
  • Gearbest - 35,10 €;
    • 2,33 € už siuntimą į Lietuvą.
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(1)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: