13,3 įstrižainės lietimui jautrus, 360 laipsnių kampu pasukamas ekranas, 8 GB RAM, 256 GB SSD ir vos 320€ kaina - įspūdingas kompiuteris, kuris „atliktuose testuose pasirodė stebėtinai gerai“ („BMAX MacBook Y13“ apžvalga, Video)  (1)

„BMAX MacBook Y13 turi 360 laipsnių kampu pasukamą ir lietimui jautrų 13,3 colių įstrižainės FHD ekraną, metalinį korpusą, 8 GB RAM bei 256 GB SSD diską ir t.t. Mano atliktuose testuose jis pasirodė labai gerai. Šis nešiojamas kompiuteris už tokią kainą tikrai vertas dėmesio.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išpakavimas, jungtys ir pirmasis įspūdis

Apžvalgininkas savo apžvalgą pradeda nuo išpakavimo, tada aptaria kompiuterio jungtis, klaviatūrą, pagaminimo kokybę, ekraną, operacinę sistemą, atlieka įvairius testus: operacinės sistemos veikimo, garsiakalbių, žaidimų ir kt.

Tad iškart pradėkime nuo pakuotės turinio ir dėžutės viduje rasime: maitino adapterį su europietišku kištuku, naudojimosi instrukciją įvairiomis kalbomis (anglų, rusų ir kt.) bei patį „BMAX Y13“ kompiuterį.

Jis sveria 1,269 kg ir tai yra visai geras rezultatas, atsižvelgiant į tai, kad čia turime 13,3 įstrižainės kompiuterį.

Apžvalgininkui ne itin patinka, kad ant „BMAX Y13“ korpuso viršaus yra tas ženkliukas, primenantis „Transformerius“, „tačiau pats korpusas yra kokybiškas, metalinis ir su papildoma plastiko apsauga nuo subraižymų.“

„Šio kompiuterio ekranas nulenkiamas 360 laipsnių kampu, priekyje (šalia ekrano lenkimo vyrių) turime 4 garsiakalbius, LED indikatorius, o kairėje kiek išsiskiriantį, su raudonu apvadu, kompiuterio įjungimo mygtuką.

Bendrai, iš pirmo žvilgsnio klaviatūra atrodo kokybiška. Jutiklinis kilimėlis yra didelis, o štai šalia jo esantis kompiuterio korpusas jau yra plastikinis.“

SSD diskas, kas yra viduje ir BIOS

„BMAX Y13 apačioje turime 4 gumines kojeles ir čia galime atsukę vos 3 varžtukus, papildomai pridėti vidinės atminties. 1 TB SSD ar tiek, kiek tik norėsime. Tik nepirkite PCIe arba NVMe SSD diskų, nes jie čia netiks.“

Apžvalgininkas taip pat šiek tiek išardė šį „BMAX Y13“ kompiuterį ir parodė kas gi slepiasi jo viduje (4:00 min.).

„Kaip jau įprasta Gemini Lake procesoriams, čia turime didelę 38Wh bateriją, kurios iš mano asmeninės patirties su tokiais kompiuteriais turi užtekti 7-8 valandoms, o kadangi tokiuose kompiuteriuose nėra ventiliatoriaus, tai čia turime vario plokštelę ir metalinį kompiuterio korpusą, kas yra labai gerai dėl šilumos išsklaidymo.

Beje, BIOS – bazinė įvesties/išvesties sistema – yra atrakinta ir čia galite keisti nustatymus (4:54 min.).“

„BMAX Y13“ jungtys, klaviatūra ir jutiklinis kilimėlis

Apžvalgininkas teigia, kad „BMAX Y13“ kompiuteris yra labai plonas, vos 14 milimetrų, tačiau nėra USB 3.0 jungčių.

Čia yra dvi C-tipo USB jungtys, SD kortelės lizdas, 3,5 mm audio jungtis ir palaikomas mikrofonas.

„Beje, šalia SD kortelės lizdo yra raudonas BMAX mygtukas, kuris pas mane realios naudos neduoda.

Jis tarsi turėtų veikti, kaip kompiuterio įjungimo mygtukas, tačiau realiai jis yra kompiuterio šone. Tad šis raudonas mygtukas neatlieka jokios funkcijos.“

Apžvalgininkas „BMAX Y13“ kompiuterio klaviatūrą palygina su „Chuwi“ kompiuterio klaviatūra (7:21 min.).

Jos abi turi papildomus apšvietimus ir yra kokybiškos, tik apžvalgininkui atrodo geriau „BMAX Y13“ klaviatūra taip pat būtų juodos spalvos, o ne sidabrinės – tada visi skaičiai, raidės ir ženklai būtų matomi dar geriau.

O kalbant apie „BMAX Y13“ jutiklinį kilimėlį, „tai jis yra labai geras ir kokybiškas. Ir pati BMAX Y13 klaviatūra yra labai gera, jos mygtukų reagavimas į paspaudimus yra puikus. Jei Chuwi AeroBook klaviatūra yra viena geriausių tarp pigių kiniškų kompiuterių, tai BMAX Y13 turi praktiškai lygiai tokią pačią gerą klaviatūrą.“

Apžvalgininkas taip pat pademonstruoja, kaip gi nakties metu šviečia „BMAX Y13“ klaviatūra, kuri palaiko du švietimo režimus (7:36 min.).

„Windows 10 Pro“ operacinė sistema ir testų rezultatai

Toliau apžvalgininkas atlieka keletą „BMAX Y13“ testų ir teigia, kad yra gerai, jog šis kompiuteris palaiko naująjį „Bluetooth 5.0“ (8:03 min.).

Taigi, testų rezultatai parodė, kad duomenų parsiuntimas siekia 228 Mbps, o išsiuntimas 267 Mbps. „Tokio tipo kompiuteriui tai yra visai padorūs rezultatai.“

„Geekbench“ turime 386 (Single-Core) ir 1029 (Multi-Core). „Rezultatas yra žemas, bet atminkite, kad čia turime ir bazinio lygio Gemini Lake procesorių su maksimaliu 2.4 GHz taktiniu dažniu.“

„BMAX Y13“ darbuojasi su „Windows 10 Pro“ ir C diske turime 211 GB laisvos vietos ir apžvalgininkas pasidalina SSD disko duomenų įrašymo ir nuskaitymo testų rezultatais.

„Nieko labai jau įspūdingo, bet rezultatai yra visai geri. Na, o jei norite didesnių greičių, tai tada verta įsigyti greitesnį, iki 2 TB talpos SSD diską.“

„Aš taip pat kiek nustebau, kad BMAX Y13 atkeliavo su originalia Windows 10 Pro operacine sistema. Ji veikia puikiai.“

„BMAX Y13“ ekranas ir jo veikimas

Apžvalgininkas teigia, kad „BMAX Y13“ turi puikų ekraną, jis gerai reaguoja į prisilietimus ir peržiūrėti nuotraukas taip yra labai patogu (10:23 min.).

„Ekranas netgi labai geras. Galiu su šiuo kompiuteriu dirbti bet kokio apšviestumo aplinkoje, viskas matyti puikiai.

Taip pat nematyti jokių vaizdo kokybės pablogėjimų ekranų kraštuose ir kampuose. Be to, BMAX Y13 ekranas yra laminuotas.

Mane nustebino ir pats ekrano spalvų, ryškumo kalibravimas. Štai, atlikau keletą testavimų, kurie parodė (10:59 min.), kad BMAX Y13 ekrano spalvų gama atitinka 74 proc. AdobeRGB, 95 proc. sRGB ir 70 proc. NTSC.

Kaip kompiuteriui už 350 dolerių, tai yra labai geri rezultatai.“

„BMAX Y13“ garsiakalbių, realaus veikimo, žaidimų ir dar keli testai

Toliau apžvalgininkas išbando „BMAX Y13“ garsiakalbius ir teigia, kad jie yra ganėtinai paprasti ir itin didelės garso kokybės čia nėra - „čia trūksta žemų tonų, bet žiūrėti filmus ir klausytis muzikos galima“ (11:29 min.).

„O ar galima su Gemini Lake N4100 procesorių turinčiu kompiuteriu normaliai dirbti? Tolesni testai rodo, kad tikrai galima (12:22 min.).

BMAX Y13 ekranas gerai reaguoja į prisilietimus ir keliauti per internetines svetaines yra patogu, viskas vyksta ganėtinai greitai, net ir įjungus 10 skirtingų puslapių.

Tuo pačiu metu galima dirbti su Excel ir Word – viskas veikia sklandžiai ir tinkamai.

Žinoma, BMAX Y13 kompiuterį perka žmonės ne darbui su 4K vaizdo įrašais, jų redagavimu ir žaisti naujausią Battlefield žaidimą. Tai yra kompiuteris skirtas atlikti kasdienėms užduotims.“

„Ir jei jau prakalbome apie žaidimus, tai su BMAX Y13 juos galima žaisti (14:31 min.).

Aišku, čia turime Counter Strike, 720p ir 23fps – nieko įspūdingo, bet žaisti galima.

Po 20 minučių pasižiūrėjau, kaip gi stipriai įkaito BMAX Y13 CPU ir testų rezultatai rodo, kad temperatūra maksimaliai pasiekė 76 laipsnius (14:58 min.). Visai geras rezultatas, nes įprastai tokie kompiuteriai per 20 minučių žaidimų pasiekia ir 90 laipsnių, tad BMAX Y13 gerai išsklaido šilumą.“

Apžvalgininkas taip pat išbandė ir kaip gi „BMAX Y13“ veikia su „Linux Mint“ operacine sistema (15:14 min.).

„Viskas veikia puikiai, išskyrus vieną dalyką – ekranas nereaguoja į prisilietimus. Tik šio dalyko netenkame su Linux Mint.“

Galutinis verdiktas

„Esu patenkintas šio kompiuterio pagaminimo kokybe, jo korpusas yra metalinis. Lankstymo mechanizmas kokybiškas ir tvirtas.

Man taip pat patinka, kad galima ganėtinai nesudėtingai papildomai įdėti vidinės atminties jei jums kartais pritrūktų turimo 256 GB SSD disko. O Windows 10 Pro operacinė sistema – taip pat malonus dalykas kiniškame kompiuteryje.

Ekranas ryškus, klaviatūra ir jutiklinis kilimėlis yra pagaminti labai kokybiškai. Puikiai reaguoja į prisilietimus, taip pat turime ir papildomą klaviatūros apšvietimą.

Baterija mane taip pat džiugina – jos energijos užtenka bent 7 valandoms, o galima pasiekti ir 8. Ją įkrausime per maždaug 2 valandas ir 40 min.

Štai iš minusų tai jo priekinė kamera galėtų būti geresnė. Dabar turime tik 1 MP. Garsiakalbiai galėtų būti garsesni. Taip pat kompiuteris turi C-tipo USB jungtis, tačiau nėra įprastų USB jungčių.

Be to, tie, kurie norėsite įsidiegti Linux operacinę sistemą, susidursite su problemomis, nes ekranas ne visada reaguos į prisilietimus. Teks pažaisti su draiver‘iais (tvarkyklėmis).

Tačiau vertinant bendrai, BMAX Y13 yra tikrai dėmesio vertas kompiuteris.“

Speciali akcija ir sąlygos

„BMAX MacBook Y13“:

  • Gearbest - 323,71 € su nuolaidos kuponu GBBMAXY13;
    • 11,84 € už siuntimą į Lietuvą Priority Line būdu;

„Chuwi AeroBook“:

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(4)
(5)

Komentarai (1)