„Jei jums reikia planšetinio kompiuterio, tada galiu drąsiai rekomenduoti Teclast T30“. Išbandė vieną perkamiausių planšetinių kompiuterių iš Kinijos - trūkumų turi, bet už tokią kainą geriau nerasite („Teclast T30“ apžvalga, Video)  ()

„Aš jau turėjau reikalų su Teclast kompanija ir dar iki šiol turiu senąjį Teclast T10 planšetinį kompiuterį. O dabar įsigijau naujausią kompanijos produktą – Teclast T30 ir esu juo labai patenkintas.“ Šiuo metu „Teclast T30“ yra pats perkamiausias planšetinis kompiuteris Gearbest.com internetinėje parduotuvėje, tad drauge su apžvalgininku pasižiūrėkime ką jis sugeba. Išsamioje apžvalgoje bus pateikiama daugybė testų rezultatų ir su „Teclast T30“ padarytų nuotraukų pavyzdžiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Aš Teclast T30 nusipirkau pirmiausiai tam, kad patogiai gulėdamas lovoje galėčiau naršyti internete, žiūrėti vaizdo įrašus, skaityti knygas ir, žinoma, žaisti žaidimus.

Man patiko ir Teclast T10, tačiau jį iš manęs vis dažniau pasiskolindavo tai žmona, tai dukra, tad nusprendžiau, jog metas įsigyti naują planšetinį kompiuterį.

Rinkausi tarp Teclast T30 ir Xiaomi Mi Pad, kol galiausiai pasirinkau Teclast T30 dėl pilnavertiško 4G modulio ir galimybės skambinti.

Viena vertus, šios funkcijos man dažnai neprisireiks, tačiau iš kitos pusės, gali su T30 kur nors keliauti ir jį naudoti, kaip navigacinę sistemą, bei tuo pačiu įsidėti SIM kortelę ir esant reikalui – paskambinti artimiesiems.

Suprantu, skambinti su planšetiniu kompiuteriu skamba, kaip kažkokia keistenybė, bet kartais to prisireikia.“

„Teclast T30“ specifikacijos

Apžvalgininkas teigia, kad „Teclast T30“ internetinėje parduotuvėje Gearbest.com įsigijo už 180 eurų ir „tuo metu tai buvo labai geras pasiūlymas.

Kiek liūdna, kad dabar jis yra dar pigesnis (šiuo metu „Teclast T30“ kainuoja 173 eurus), bet jums pasisekė – už dabartinę kainą jis tampa dar geresniu pasirinkimu.“

Teigiama, jog planšetinis kompiuteris atkeliauja gana paprastoje dėžutėje, su keliomis techninėmis charakteristikomis, viskas supakuota tvarkingai ir saugiai, viduje randame „Teclast T30“ planšetinį kompiuterį, įkroviklį, C-tipo USB laidą, adatėlę – skirtą išimti SIM ir atminties kortelių dėklui, bei naudojimosi instrukciją.

„Kas man iškart patiko, tai tas faktas, kad naudojimosi instrukcija yra daugiakalbė (anglų, rusų ir kt.).

Žinoma, dažniausiai mes jos neskaitome, bet po ranka turėti suprantamą instrukciją yra pravartu.“

„Kalbant apie kitas pakuotės dalis, tai adatėlė yra standartinė, tokias gauname ir pirkdami išmaniuosius telefonus.

C-tipo USB laidas yra geras – dengtas tokia simpatiška silikonine pyne ir yra ganėtinai minkštas.

Įkroviklis yra su europietišku kištuku ir palaiko 5V/2,5A. Žinoma jis nepalaiko greitojo įkrovimo, tačiau net ir su tokiu įkrovikliu Teclast T30 turima 8000 mAh talpos baterija yra įkraunama pakankamai greitai.“

„Pats Teclast T30 planšetinis kompiuteris yra gana didelis ir sunkus (24,9 x 13,5 x 0,85 cm; 560 g. Gale esanti kamera šiek tiek išsikišusi į lauką). Ir tai yra tiek pliusas, tiek minusas.

Asmeniškai esu patenkintas tokiais T30 išmatavimais, tačiau kai kuriems jis gali būti kiek per didelis.

T30 korpusas yra iš aliuminio lydinio, tad pagaminimo kokybė yra ganėtinai gera. Ekranas taip pat turi papildomą apsaugą, tačiau ji nėra aukščiausios kokybės.

Bendrai, man patinka Teclast T30 išvaizda: simpatiško dizaino, o ir gale esanti kamera su automatiniu fokusavimu ir LED blykste yra gana retas dalykas planšetiniuose kompiuteriuose.

Dešinėje T30 pusėje yra garso reguliavimas, C-tipo jungtis, SIM ir atminties kortelių dėklas, ausinių lizdas ir perkrovimo mygtukas.

Apačioje yra kontaktai ir T30 galima prijungti prie klaviatūros – pastaroji yra parduodama atskirai.“

Kairėje pusėje nėra jokių jungčių, o viršuje turime du stereo garsiakalbius, mikrofoną ir maitinimo mygtuką.

Priekinėje T30 pusėje yra viršuje įtaisyta dar viena kamera ir jutikliai bei didžiulis ekranas. Rėmelis yra vidutiniško platumo ir laikyti T30 savo rankose yra patogu.“

„Planšetinio kompiuterio ekrano dydis yra 10,1 colio ir tai yra mano mėgstamiausias dydis. Matrica čia yra IPS, kurios skiriamoji geba siekia 1920 x 1200. Spalvų atkūrimas yra geras, kaip ir žiūrėjimo kampas.

Bendrai, naudotis T30 yra patogu. Man jis patinka. Vartotojo sąsaja greita, čia yra viskas, ko tik jums gali prireikti, ir viskas veikia gerai net nepaisant to fakto, kad T30 turi daugelio nemėgstamą MTK procesorių.

Kalbant apie T30 operacinę sistemą, tai jis aprūpintas faktiškai visiškai švaria Android 9 ir turėtume gauti atnaujinimą į Android 10.“

„Teclast T30“ operacinė sistema, testų rezultatai ir nuotraukų pavyzdžiai

Štai keletas nuotraukų, kaip atrodo „Teclast T30“ turima „Android 9“, techninės charakteristikos, baterijos tarnavimas ir kaip vyksta skambinimas su šiuo kompiuteriu: 1 foto, 2 foto, 3 foto, 4 foto, 5 foto, 6 foto, 7 foto.

Iš apžvalgininko pateiktų nuotraukų galima daryti išvadą, kad čia turime gana įprastą ir patogią „Android 9“ operacinę sistemą, su „Teclast T30“ galėsime skambinti, o jo baterijos, priklausomai nuo naudojimo intensyvumo, užteks 3-5 dienoms.

Toliau apžvalgininkas pateikia bendrą techninę „Teclast T30“ informaciją ir testų rezultatus: Antutu teste jis surenka virš 165 000 taškų; Benchmark teste 5712 ir 1495; pateikiami PCMarkAIDA64, A1 SD Bench bei 3D Mark testų rezultatai ir kaip tokio segmento planšetiniam kompiuteriui, tai yra visai geri rodikliai.

Apžvalgininkas „Teclast T30“ išbandė žaisdamas žaidimus ir teigia, kad „žaisti tankus aš galėjau pasirinkęs aukščiausius nustatymus, tai yra 30-60 fps.

ODDmar žaidime nebuvo jokių problemų ir jų čia neturėjo būti, o PUBG galėjau gana patogiai žaisti pasirinkęs vidutinius nustatymus.“

Teigiama, kad dėka didelio ekrano, yra „patogu naudotis Chrome naršykle, jokių užlaikymų. Youtube taip pat veikia puikiai, kaip ir įvairūs interneto portalai. Apskritai, su T30 veikimo greičiu yra viskas tvarkoje, kaip ir su baterija. Jos užtenka ilgam.“

„Tačiau aš turiu priekaištų T30 ir tai yra jo kameros. Jos yra prastos ir štai kaip atrodo su galine kamera dienos metu darytos nuotraukos: 1 foto, 2 foto, 3 foto; o čia su priekine kamera darytos nuotraukos: 1 foto, 2 foto.

Tad T30 kameros kaip ir yra, bet jų kokybė tokia šiaip sau. Žinoma, aš dažnai su planšetiniu kompiuteriu nefotografuoju, bet niekada negali žinoti.

Skype tokių kamerų pakanka, juolab, kad jis ir taip pablogina vaizdo kokybę.

Kalbant apie T30 garsiakalbius, tai jų kokybė yra gera, garsas aiškus ir jo yra daug. Plius, labai gerai, kad jie yra įrengti viršuje, tad, kai rankose laikau T30, aš jų neuždengiu savo delnais. Ir tai yra labai gerai.

Štai kas man nepatiko, tai T30 vibravimas ir vibravimo metu skleidžiamas garsas – jis yra nemalonus.

Su 4G yra viskas tvarkoje ir galite skambinti bei priimti skambučius, kaip ir su įprastu telefonu. Jei nenorite, kad visi girdėtų ką kalbate su pašnekovu, tereikia prijungti laidines arba Bluetooth ausines.“

Galutinis verdiktas

„Teclast T30 yra netgi labai neblogas planšetinis kompiuteris – aš juo esu visiškai patenkintas. Jei jums reikia planšetinio kompiuterio, tada galiu drąsiai rekomenduoti Teclast T30.

Priešingai nei jo konkurentas Xiaomi Mi Pad, T30 turi visavertį 4G LTE modulį ir su juo galima skambinti, o tai daugeliui yra didelis pliusas.

Žinoma, veikimo prasme Teclast turi tam tikrų minusų, bet atsiminkite, kad tai yra biudžetinis planšetinis kompiuteris ir kitaip būti tiesiog negali.“

Speciali akcija ir sąlygos

„Teclast T30“ planšetinis kompiuteris:

  • Gearbest – 173,28 €;
    • 38 % nuolaida;
    • į Lietuvą siunčiamas registruotu paštu nemokamai.
  • Lietuvoje neparduodamas.
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(17)
(-8)

Komentarai ()