Išbandė praktiškai miniatiūrinį ir labai geros kainos lazerinį atstumo matuoklį - nepalyginamai mažesnis ir lengvesnis už konkurentus, stilingos išvaizdos, o matuoja labai greitai ir tiksliai („Alfawise LS – P Mini“ apžvalga, Video)  ()

„Šiandien išbandysime super kompaktišką, lengvą ir tiksliai matuojantį lazerinį atstumo matuoklį. Tai yra Alfawise kompanijos modelis, kuris gali matuoti iki 40 metrų atstumu.“ Apžvalgininkas atlieka „Alfawise LS – P Mini“ testavimus ir patikrina, kaip tiksliai jis matuoja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalga pradedama nuo pakuotės ir teigiama, jog lazerinis atstumo matuoklis atkeliauja kompaktiškoje, išvaizdžioje dėžutėje.

Pakuotės viduje randame patį „Alfawise LS – P Mini“ lazerinį atstumo matuoklį, microUSB-USB įkrovimo laidą, dirželį ir naudojimosi instrukciją anglų kalba.

„Alfawise LS – P Mini yra toks kompaktiškas, kad praktiškai pasislepia mano delne. Palyginus su mano turimu Gocomma E50, Alfawise LS – P Mini yra nepalyginamai mažesnis ir lengvesnis: 29 gramai prieš 106. Skirtumas akivaizdus.“

„Alfawise LS – P Mini iš pirmo žvilgsnio primena USB atmintuką ar žiebtuvėlį, o ne lazerinį atstumo matuoklį. Štai koks jis kompaktiškas.

Jo korpusas yra aliuminio lydinio. Priekyje turime ekranėlį ir vieną valdymo mygtuką. Alfawise LS – P viršuje yra įtaisytas lazeris ir signalo imtuvas.

Man taip pat labai patinka šis dirželis. Taip matuoklis yra visada po ranka ir taip juo naudotis dar patogiau.“

Kaip naudotis „Alfawise LS – P Mini“?

Norint jį įjungti – reikia nuspausti ir porą sekundžių palaikyti pagrindinį valdymo mygtuką.

„Šis daikčiukas gali atstumą matuoti tiek nuo priekinės savo korpuso dalies, tiek ir nuo apatinės. Koks yra parinktas matavimo tipas – matysite ekrane iš pateikiamos piktogramos.

Norint perjungti matavimo režimą, vėl reikia nuspaudus palaikyti pagrindinį mygtuką.“

Norint atlikti patį atstumo matavimą, reikia trumpai spustelėti pagrindinį mygtuką – taip aktyvuojamas lazeris ir dar kartą trumpai spustelėjus mygtuką yra atliekamas matavimas.

Informacija pateikiama ekrane ir iškart galima matyti paskutinių keturių matavimų rezultatus.

„Norint nukeliauti į matuoklio parametrus, reikia, kad jis būtų išjungtas ir tada nuspaudus pagrindinį mygtuką, taip jį palaikyti 5 sekundes.

Čia galima bus atlikti matuoklio kalibravimą +/-7 mm. Labai gera funkcija tokiam mažam prietaisui. Nors ir iš gamintojo jis atkeliavo gerai sukalibruotas.

Galima keisti matavimo vienetus – pėdos, coliai, metrai ir kt.

Taip pat galima įjungti/išjungti ekrano papildomą apšvietimą. Ir čia labai rekomenduoju jį aktyvuoti – matavimų rezultatai matomi kur kas geriau.“

Čia dar reikėtų papildyti, kad šis į kišenę telpantis lazerinis atstumo matuoklis turi integruotą 200 mAh talpos bateriją ir be papildomos įkrovos gali būti naudojamas apie 3500 matavimų atlikti.

„Alfawise LS – P Mini“ gali darbuotis nuo 0 iki 40 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje ir jis matuoja atstumą, plotą, tūrį, kampus ir kt.

„Alfawise LS – P Mini“ testavimas

Toliau apžvalgininkas atliekas „Alfawise LS – P Mini“ testavimą ir matavimų rezultatus palygina su 50 metrų matavimo rulete (3:00 min.).

„Pas mane, žinoma, ne laboratorinės sąlygos, bet ir toks palyginimas su 50 metrų matavimo rulete parodys kiek gi tiksliai matuoja Alfawise LS – P Mini.

Pirmiausiai pabandome trumpą atstumą – 50 cm. Ir Alfawise LS – P Mini rodo lygiai 50 cm. Kaip ir minėjau, šis lazerinis atstumo matuoklis atkeliavo labai gerai sukalibruotas.

Toliau išbandome esant 3 metrų atstumui ir šįkart Alfawise LS – P Mini pasirodė taip pat puikiai. Paklaida siekė ne daugiau kaip 3 milimetrus.“

„Kalbant apie gamintojo deklaruojamus 40 metrų, tai čia viskas teisingai. Alfawise LS – P Mini tikrai gali matuoti iki 40 metrų (4:17 min.).

Aš netgi išmatavau šiek tiek didesnį atstumą nei 40 metrų. Alfawise LS – P Mini rodė 40,3 metrus, bet man tai pavyko padaryti tik mažai saulės apšviestoje vietoje ir lazerį nukreipus į mūrinę sieną. Ant kitų paviršių to pasiekti nepavyko.

Čia viskas yra normalu, nes visi lazeriniai atstumo matuokliai nemėgsta saulės šviesos ir esant didesniems nei 20 metrų atstumams – jiems kyla problemų.

Iš savo asmeninės patirties galiu pasakyti, kad pirkti lazerinį atstumo matuoklį, kuris gali matuoti toliau nei 40 metrų, neverta.

Dėl saulės šviesos jūs to neišnaudosite, o ir patį lazerio tašką vargiai įžiūrėsite iš didesnio atstumo.

40 metrų yra daugiau nei pakankamai ir tai tokį atstumą pasieksite tik tamsoje.“

Galutinis verdiktas

„Nors mano turimas Gocomma E50 įrenginys ir yra funkcionalesnis, tačiau dabar aš naudosiuosi Alfawise LS-P Mini lazeriniu atstumo matuokliu. Labai kompaktiškas, patogus laikyti rankoje ir paprastas naudotis. O svarbiausia – itin tiksliai atlieka matavimus.

Visą dieną aš šį atstumo matuoklį naudojau ir vakare įkrovos indikatorius sumažėjo tik viena padala, tad įkrautos baterijos užteks ilgam.

Vertinant bendrai, Alfawise LS-P Mini kompaktiškas, lengvas ir paprastas.

Minusai? Tokį nediduką atstumo matuoklį galima darbo metu pamesti. Visgi, gamintojas apie tai pagalvojo ir prie Alfawise LS-P Mini korpuso pritvirtino kokybišką dirželį.“

Speciali akcija

  • „Alfawise LS – P Mini“ lazerinis atstumo matuoklis (40 metrų versija):
    • Gearbest - 18,20 €;
    • 16 % nuolaida;
    • 0,29 € už siuntimą į Lietuvą.
  • „Gocomma E50“ lazerinis atstumo matuoklis (50 metrų versija - galima rinktis ir 40 metrų):​
    • Gearbest - 17,29 €;
    • 37 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(2)
(0)

Komentarai ()