„Nei vienas įprastas dantų šepetėlis negali to – ką sugeba elektrinis“: apžvalgininko asmeniniai įspūdžiai po metų su „Xiaomi Soocas X3“ ir kokiais privalumais gali pasigirti ką tik pasirodžiusi atnaujinta jo versija („Xiaomi Soocas X3U“ elektrinio dantų šepetėlio apžvalga, iš Lenkijos sandėlio, Video)  ()

„Xiaomi Soocas X3U“ yra naujausias kompanijos elektrinis dantų šepetėlis ir čia turime tikro hito – „Xiaomi Soocas X3“ atnaujinimą. Toji „U“ raidelė reiškia „upgrade“ (liet. atnaujinimas). Ir ką gi čia „Xiaomi“ atnaujino? Apie visą tai ir sužinosime šioje apžvalgoje, kurios autorius „X3U“ palygins su savo pagrindiniu ir jau metus laiko naudojamu „X3“ modeliu bei tuo pačiu pasidalys savo asmeniniais įspūdžiais apie dantų valymo kokybę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-08-25 „Nei vienas įprastas dantų šepetėlis negali to – ką sugeba elektrinis“: apžvalgininko asmeniniai įspūdžiai po metų su „Xiaomi Soocas X3“ ir kokiais privalumais gali pasigirti ką tik pasirodžiusi atnaujinta jo versija („Xiaomi Soocas X3U“ elektrinio dantų šepetėlio apžvalga, iš Lenkijos sandėlio, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„Xiaomi Soocas X3U“ elektrinis dantų šepetėlis:

  • Aliexpress33,68 € (nuoroda veikia angliškame AliExpress);
    • 32 % nuolaida;
    • iš Lenkijos sandėlio, tad nėra rizikos dėl muito mokesčių;
    • už 3,65 €  į Lietuvą pristatys per 2-5 dienas;
    • pasiūloje galima rinktis iš trijų spalvų modelių: baltos, juodos ir rožinės.

 

„Xiaomi Soocas X3U“ elektrinis dantų šepetėlis:

  • Aliexpress32,08 € (nuoroda veikia angliškame AliExpress);
    • 30 % nuolaida;
    • iš Kinijos sandėlio;
    • nemokamas pristatymas į Lietuvą.

 

„Xiaomi Soocas X3“ elektrinis dantų šepetėlis:

  • Aliexpress30,38 € (nuoroda veikia angliškame AliExpress);
    • 27 % nuolaida;
    • iš Kinijos sandėlio;
    • nemokamas pristatymas į Lietuvą;
    • pasiūloje galima rinktis tik baltos spalvos modelį.

„Xiaomi Soocas X3U“ ir „Xiaomi Soocas X3“ skirtumai?

 

Pakuotės turinys

Apžvalgininkas tvirtina, kad „X3“ modelyje gauname įkrovimo stotelę, kuri užtikrina belaidį dantų šepetėlio baterijos įkrovimą.

Naujajame „X3U“ modelio pakuotėje tokios įkrovimo stotelės nebus, nes šis dantų šepetėlis nepalaiko belaidžio įkrovimo. Jis įkraunamas per C-tipo USB jungtį ir pakuotėje rasime būtent tam skirtą laidą.

Taip pat „X3“ modelyje rasime dvi standartines dantų šepetėlio galvutes, o štai „X3U“ modelyje jau turime 3 skirtingas šepetėlių galvutes: standartinę, dantų balinimui ir jautrių dantų valymui skirtas.

Verta pažymėti, kad pasiūloje iškart galima įsigyti ir didesnį kiekį šių šepetėlio galvučių.

Tuo pačiu „X3U“ modelyje turime ir specialiai dantų šepetėliui ir dvejoms jo keičiamoms galvutėms skirtą laikyti kelioninį dėklą.

„Jis pagamintas labai tvirtai ir kokybiškai. Dabar kelionių metu bus itin patogu gabentis su savimi tokį dantų šepetėlį“, - teigia apžvalgininkas.

Pagaminimo kokybė ir išvaizda

Apžvalgininkas teigia, kad ir naujoji „X3U“ versija yra pagaminta iš tokios pat aukštos kokybės matinio plastiko.

„Aš per metus laiko dar nesugebėjau subraižyti X3 šepetėlio korpuso, tai galite patys suprasti, kaip kokybiškai Xiaomi gamina šiuos elektrinius dantų šepetėlius“, - tvirtina apžvalgininkas.

 

„Ir čia visgi yra vienas skirtumas. Ant X3U šepetėlio korpuso nugarėlės atsirado štai toks tekstūruotas paviršius. Jis skirtas tam, kad dantų šepetėlis rankoje laikytųsi dar tvirčiau.“

„X3U tapo šiek tiek masyvesnis, truputi didesnis, bet ir tuo pačiu lengvesnis.

Priekyje abiejuose modeliuose turime po vieną valdymo mygtuką ir tuos pačius 4 valymo režimus bei šviesos indikatorius, tik X3U turi vieną šviesos indikatorių, kuris rodo kiek baterijos energijos jame yra likę.

X3 modelyje yra 3 tokie indikatoriai, kurie krentant baterijos energijai – užgesta. X3U modelyje keičiasi indikatoriaus spalva.“

Abu šepetėliai atitinka IPX7 standartą, tad yra pilnai atsparūs vandeniui.

„Beje, abiejų šepetėlių antgaliai yra vienodi. Tai reiškia, kad galima ant naujojo X3U modelio uždėti X3 šepetėlio galvutes.“

Technologiniai pokyčiai

„X3U“ modelyje atsirado apsauga nuo purslų. Kas tai yra? Trumpai tariant, valantis dantis nebus dantų pasta taškoma į visas puses.

„Įsivaizduokite, ant šepetėlio galvutės uždedate šiek tiek dantų pastos ir įjungiate šepetėlį dar prieš jį įdėdami į burną. Be tokios purslų apsaugos – dėl sukeliamų virpesių, visa dantų pasta atsiduria jums ant veido. Nei malonu, nei ką.

Tad X3U turi šią technologiją, kuri apsaugo nuo štai tokių nemalonių situacijų. Ji po truputi didina virpesių dažnį ir tiesiog per tą laiką spėjame pradėti valyti dantis.“

 

Tuo pačiu padidėjo ir vibracijų dažnis: nuo 38 600 iki 39 600 kartų per minutę.

„Tų vibracijų skaičiaus aš tikrai neskaičiavau ir didesnio skirtumo nepajaučiau, bet ką tikrai pastebėjau, tai, kad X3U dirba pastebimai tyliau.

Tai yra didelis privalumas ir ypač tiems, kurie nenori besivalydami dantis ryte pažadinti savo namiškių.

Abu modeliai palaiko techninį sprendimą, kurio dėka dantų šepetėliai suskirsto burnos dantis į keturias zonas ir kiekvienai jų skiria po 30 sekundžių. Jaučiama trumpa pauzė (3 sek. sumažėja vibracijų dažnis) ir taip lengva orientuotis, kad metas keisti dantų valymo pusę. Tuo pačiu abu modeliai dirba po 2 minutes ir praėjus tam laikui – automatiškai išsijungia.“

Naujajame „X3U“ modelyje rasime jau žinomus 4 dantų valymo režimus: standartinį, skirtą jautriems dantims, masažuojantį ir balinimo.

Asmeninė patirtis po metus trūkusio „X3“ dantų šepetėlio naudojimo

„Tik netikėkite tais vaizdais, kur kinų merginos su šiais dantų šepetėliais paverčia savo dantis tokiais baltais, kaip kad turi kino žvaigždės.

Tokie balti dantys nepasidarys, jei: geriate kavą, arbatą, vaisvandenius ir rūkote. Bet... valytis dantis su šiais dantų šepetėliais jūs tikrai pradėsite kokybiškiau.

Su paprastu dantų šepetėliu aš dantis valiausi pagal visas valymo taisykles: sukamaisiais judesiais, po dvi minutes ir taip toliau. Tačiau aš vis tiek niekaip 100 proc. neišvalydavau toliausiai esančių dantų.

 

Su elektriniu dantų šepetėliu situacija pasikeitė kardinaliai. Jo nedidelė šepetėlio galvutė lengvai pasiekia sunkiau prieinamas burnos ertmes ir tinkamai išvalo dantis. Įprastu dantų šepetėliu to padaryti yra praktiškai neįmanoma. Nuoširdžiai, visiems rekomenduoju įsigyti elektrinį dantų šepetėlį.“

O kaip su programėle?

„X3U“ modelyje nebėra Bluetooth modulio ir šis elektrinis dantų šepetėlis nepalaiko išmaniosios programėlės. Ankstesnės versijos „X3“ modelis palaiko programėlę.

„Manote, kad tai trūkumas? Tikrai ne. Toji programėlė per daug naudos man neduoda, o ir su Android 10 operacine sistema visiškai draugauti nenori. Bandžiau įvairiais būdais pridėti dantų šepetėlį, bet niekaip nepavyko. Su Android 9 programėlė veikia.“

Baterijų skirtumai

Abejuose modeliuose turime po 1000 mAh talpos baterijas ir „X3 užtenka 25 dienoms. Realiai jos užtenka tokiam laikui. Galiu patvirtinti po metų laiko naudojimo. Ir plius, juo vienu metu naudojasi du žmonės.

X3 taip pat palaiko belaidį įkrovimą ir turi tokią įkrovimo stotelę. Viskas atrodo super duper, bet baterija yra įkraunama nesveikai ilgai – 16 val.

Buvo toks epizodas, kai X3 turėjo 20 proc. baterijos, pajungiau jį krautis per naktį ir ryte vis dar baterija nebuvo įkrauta iki 100 proc.

X3U situacija yra visai kitokia. Čia vietoje belaidžio įkrovimo turime po tokiu dangteliu paslėptą C-tipo jungtį ir bateriją pilnai įkrausime per 4 val. Akivaizdus pliusas.“

Apibendrinimas ir galutinis verdiktas

 

Tad štai kokie „X3U“ atnaujinimai:

  • „X3U“ tapo kiek masyvesnis, bet lengvesnis, nes čia neturime to belaidį įkrovimą palaikančios ritės, kurią turi „X3“ modelis;
  • Gauname kelionėms skirtą kokybišką dėklą ir 3 skirtingo tipo dantų šepetėlio galvutes;
  • Baterija įkraunama ne su įkrovimo stotele, o su C-tipo USB laidu, kuris jau yra pakuotėje;
  • „X3“ belaidis įkrovimas yra šaunu, bet baterija nuo 0 iki 100 proc. įkraunama per 16 val., naujajame „X3U“ modelyje situacija pasikeitė kardinaliai ir baterija įkraunama per 4 val.;
  • „X3U“ dirba juntamai tyliau ir palaiko apsaugą nuo purslų – netaško dantų pastos;
  • „X3U“ modelyje 1000-čiu padidėjo vibracijų skaičius - iki 39 600 kartų per minutę;
  • „X3U“ neturi Bluetooth modulio ir nepalaiko programėlės;
  • Abu šepetėliai atitinka IPX7 standartus, abi suskirsto dantis į 4 zonas ir kiekvienai jų skiria po 30 sek., abu išsijungia po 2 minučių darbo, ir abu vienu įkrovimu dirba 25 dienas.

„Apibendrinus, tai yra du labai šaunūs ir puikiai savo pagrindinę funkciją – dantų valymą – atliekantys elektriniai dantų šepetėliai. O kuris yra geresnis, belieka nuspręsti kiekvienam asmeniškai ir pagal asmeninius poreikius.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()