Išbandėme turbūt nesunaikinamą išmanųjį telefoną: atitinka karinius standartus, filmuoja ir fotografuoja po vandeniu, naujausias MediaTek Dimensity 800 procesorius, 5G palaikymas, 8000 mAh baterija, programuojami mygtukai, puiki navigacija ir daugybė šaunių savybių („Oukitel WP10 5G“ apžvalga, specialus kuponas, Foto, Video)  ()

„Oukitel WP10 5G“ - naujausias kompanijos išmanusis telefonas. Super tvirtas įrenginys su puikiomis savybėmis ir labai sklandžiu veikimu. Skirtas tikrai ne kiekvienam, bet labai įdomus prietaisas. Štai ką apie jį galiu papasakoti po savaitės testavimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„Oukitel WP10 5G“ 8GB + 128GB, globali versija:

  • Banggood369,99 $ arba 310 €;
    • nuolaidos kuponas - BGOKWP10;
    • saugus siuntimas EU Priority Line būdu;
    • kitose parduotuvėse jis kainuoja bent 100 eurų brangiau.

Iškart norėčiau pažymėti, kad „Oukitel WP10 5G“ telefonai bus siunčiami iš Honkongo sandėlio, tačiau saugiu EU Priority Line būdu. 

Tai reiškia, kad jie atkeliaus į Europą, ten bus sutvarkyta visa dokumentacija ir tada jie atkeliaus tiesiai į Lietuvą. Mano atveju telefonas atkeliavo per Liuksemburgą. Beliko nueiti į pašto skyrių ir atsiimti siuntinį. Visa kelionė užtruko maždaug 30 kalendorinių dienų.

„Oukitel WP10 5G“ pakuotės turinys, pagaminimo kokybė, išvaizda, baterijos rodikliai ir krovimas

Telefonas atkeliavo tvarkingoje ir visiškai nepažeistoje pakuotėje. Pagrindinė telefono dėžė dar papildomai apvyniota apsaugine plėvele.

Dėžutėje randu kompaktiškai sudėtą „Oukitel WP10 5G“ telefoną, naudojimosi instrukciją įvairiomis kalbomis (anglų, rusų, prancūzų ir kt.), įkroviklį, įkrovimo laidą, 3,5mm audio adapterį.

„Oukitel WP10 5G“ neturi 3,5mm audio jungties, tad norintiems prijungti ausines, teks pasinaudoti štai šiuo pakuotėje esančiu adapteriu.

Vienas jo galas jungiamas prie „Oukitel WP10 5G“ turimos C-tipo jungties, o prie 3,5mm jungties prijungiame laidines ausines. Adapteris veikia, yra kompaktiškas, tvarkingų jungčių.

Pakuotėje yra maždaug 1 metro ilgio USB-USB C tipo įkrovimo laidas. Ganėtinai storas, tvirtas. Bendrai, kokybiškai pagamintas.

O čia turime patį „Oukitel WP10 5G“ telefono įkroviklį. Ir jis palaiko greitąjį 18W krovimą. Šaunus dalykas. Ypač turint galvoje, kad „Oukitel WP10 5G“ aprūpintas didžiule 8000 mAh talpos baterija.

„Oukitel WP10 5G“ baterijos rodikliai

Iš tikrųjų baterija yra vienas didžiausių „Oukitel WP10 5G“ telefono privalumų. 8000 mAh talpa yra labai daug. Ypač lyginant su daugeliu išmaniųjų telefonų, kurie turi 3000-5000 mAh baterijas.

Taigi, kaip ilgai tarnauja „Oukitel WP10 5G“ vienu įkrovimu? Per bandymus telefoną naudojau maksimaliai: praktiškai nuolat įjungtas WiFi arba mobilieji duomenys, Bluetooth, naršymas internete, Youtube, žaidimai, įvairūs testų atlikimai, fotografavimas, filmavimas, skambučiai, žinutės ir t.t.

„Oukitel WP10 5G“ dirba pilnu pajėgumu ir esant tokioms aplinkybėms - jo baterijos energijos užteko beveik 4 paroms. Puikus rezultatas.

Kalbant apie baterijos įkrovimą, tai rezultatai atrodo štai šitaip:

  • per 30 minučių įkrovė nuo 0 iki 26 %;
  • per 60 min. iki 48 %;
  • per 1,5 val. iki 61 %;
  • per 2 val. iki 73 %;
  • iki 100 % per 2 val. ir 35 min.

Trumpai tariant, visada norėtųsi kuo greitesnio įkrovimo, bet turint galvoje, ka čia turime 8000 mAh bateriją, tai įkrovimo greitis yra geras.

Beje, belaidžio įkrovimo „Oukitel WP10 5G“ telefonas nepalaiko. Ir vargiai galėtų, kai turi tokį tvirtą korpusą.

„Oukitel WP10 5G“ pagaminimo kokybė - aukščiausias lygis

Kompanija tvirtina, kad „Oukitel WP10 5G“ pagamintas iš aukščiausios klasės medžiagų ir yra itin tvirtas išmanusis telefonas.

Jis atitinka IP68, IP69K ir MIL-STD-810G standartus, tad „Oukitel WP10 5G“ yra atsparus vandeniui, dulkėms, purvui, smūgiams ir kitiems veiksniams, kurie įprastą išmanųjį telefoną iškart išvestų iš rikiuotės.

Ir turiu pasakyti, kad „Oukitel WP10 5G“ pagamintas labai gerai. Sutvirtintas korpusas, yra ganėtinai daug metalo, gumos, kampai papildomai pakietinti. Telefoną tyčiai ir netyčia buvau numetęs ant kieto grunto, skandinau ir vis tiek išgyveno.

 

Gamintojo paviešintas „Oukitel WP10 5G“ bandymų įrašas taip pat palieka be žado:

Deginti, sprogdinti ar naikinti „Oukitel WP10 5G“ telefono ekraną pasiėmęs grąžtą dar nebandžiau :), bet visais kitais atvejais galiu patvirtinti, kad jis atlaiko tokius testus.

Kalbant apie mygtukus ir jungtis, tai „Oukitel WP10 5G“ telefono dešinėje pusėje yra garso didinimo ir mažinimo, įjungimo/išjungimo/aktyvavimo mygtukai. 

Šalia jų galite matyti ir pirštų atspaudų skaitytuvą. Visa ši dalis yra metalinė. Žemiau yra SIM kortelių dėklas.

SIM kortelių dėklas laikosi labai tvirtai ir čia turime papildomas apsaugas, kurios leidžia tiek kortelę (-es), tiek ir patį telefoną apsaugoti nuo vandens, dulkių ir kitų neigiamų veiksnių.

Beje, „Oukitel WP10 5G“ telefonas palaiko dvi nanoSIM korteles. Į šį dėklą galima iš abiejų pusių pritvirtinti po nanoSIM kortelę. Papildomos atminties kortelės telefonas nepalaiko.

Kairiojoje „Oukitel WP10 5G“ telefono pusėje yra du valdymo mygtukai: SOS ir PTT. Tai pagalbos iškvietimo ir programuojamas mygtukas. Apie juos plačiau kiek vėliau.

Telefono apačioje yra mikrofonas ir po dangteliu paslėpta C-tipo jungtis. Per ją ir įkraunama telefono baterija bei su pakuotėje esančiu adapteriu prijungiamos laidinės ausinės.

Telefono nugarėlėje yra garsiakalbis, 4 kamerų modulis, žibintuvėlis, kontaktai - dėka kurių galima prijungti papildomus modulius ir taip šiam telefonui suteikti dar daugiau galimybių.

Na, o „Oukitel WP10 5G“ telefono priekyje turime skylutės formos išpjovą, kurioje įtaisyta 16MP asmenukių kamera.

„Oukitel WP10 5G“ telefono ekranas

„Oukitel WP10 5G“ telefonas turi 6,67 colių dydžio FHD+ ekraną su 60Hz vaizdo atnaujinimo dažniu, ~75,8 % (Screen to Body Ratio) santykiu, 410PPI ir apsaugotas Corning Gorilla Glass stiklu.

Tiesa, gamintojas nenurodo kokios kartos tas Corning Gorilla Glass, tačiau pabrėžia, kad ekranas yra atsparus braižymams. Ir per mano bandymus telefono ekranas išliko sveikas ir nepažeistas.

Bendrai galiu tvirtinti, kad „Oukitel WP10 5G“ pagamintas labai kokybiškai, tai yra itin tvirtas išmanusis telefonas. Skirtas tiems, kurie nori turėti tokį išmanų telefoną, kuris nebijo vandens, purvo, kritimų, smūgių ir pan.

Iš čia yra ir tam tikras minusai. Tvirtas korpusas iškart padidina patį telefoną. „Oukitel WP10 5G“ yra 178 mm ilgio, 83,4 mm pločio ir 17,6 mm storio. O sveria 380 gramų. Rimtas išmanusis. 

Jei esate kuo plonesnių ir lengvesnių telefonų mėgėjas - tokie „Oukitel WP10 5G“ skaičiai Jums vargiai patiks.

Tačiau kaip ir minėjau, „Oukitel WP10 5G“ yra kitos kategorijos išmanusis telefonas. Jo ir negalima lyginti su įprastais išmaniaisiais.

„Oukitel WP10 5G“ programinė įranga ir įdomiausi momentai

„Oukitel WP10 5G“ aprūpintas originalia Android 10 operacine sistema. Taip, ne naujausias variantas, bet sistema daugeliui puikiai žinoma, paprasta ir aiški. O ir vos tik įjungiau telefoną bei patikrinau ar yra atnaujinimų - vienas jų ir buvo įdiegtas, kas suteikia vilties, jog ateityje kompanija pasiūlys ir naujesnę operacinę.

Telefone iškart galima pasirinkti lietuvių kalbą ir aktyvuoti Tamsųjį režimą. Ką aš ir padariau. Taip ir akims maloniau ir bendrai vaizdas atrodo šauniau.

„Oukitel WP10 5G“ palaiko pirštų atspaudų nuskaitymą ir Face ID (veido atpažinimą). Abiem atvejais viskas veikia tinkamai.

Įdomus čia yra ir Gloves mode arba Pirštinių režimas. Jį aktyvavus, telefono ekranas reaguoja ir į duodamas komandas, kai ant rankų yra uždėtos pirštinės. Šis dalykas ypač pravers žiemos metu, dirbant šaltesnėse aplinkose ir bet kuriuo kitu metu.

 

Elementarus pavyzdys. Ką nors viriname, išgirstame, kad skambina į „Oukitel WP10 5G“ telefoną ir nereikia nusiimti pirštinių, kad galėtume atsiliepti. Praktiška ir patogu.

Kalbant apie ryšius, tai „Oukitel WP10 5G“ palaiko NFC, Bluetooth 5.1, WiFi 2.4 ir 5GHz, visus Lietuvoje esančius mobiliojo ryšio dažnius bei naująjį 5G: n1/3/5/8/20/28/38/41/77/78/79.

Remiantis Telia informacija, kompanija Lietuvoje jau teikia 5G paslaugą n78 (3500 MHz) dažniu, tad iš esmės naująja technologija galima pasinaudoti ir Lietuvoje.

Deja, bet ši paslauga kol kas yra gana brangi ir norint ją išbandyti, teks susimokėti 29 eurus mėnesiui ir pasirašyti 24 mėnesių sutartį. Tad tai kol kas yra ateities technologija tiek ryšio padengimo klausimu (veikia tik dižiausiuose Lietuvos miestuose), tiek ir kainų.

Kalbant apie 4G LTE ir VoLTE HD techninius sprendimus, tai „Oukitel WP10 5G“ darbuojasi puikiai ir ryšys išlieka stabilus. Mikrofonai bei garsiakalbiai taip pat dirba gerai ir tiek aš gerai girdžiu ką man sako pašnekovas, tiek ir mano pašnekovas.

Iš įdomesnių „Oukitel WP10 5G“ funkcijų čia randame ir Gesture WakeUp. Galima jas aktyvuotis visas ar tik tas, kurių norisi.

Taip ant ekrano nupiešus atitinkamą simbolį ar perbraukus iš vienos pusės į kitą - bus aktyvuojama atitinkama funkcija. Toks pagreitintas būdas nukeliauti prie reikiamos funkcijos.

O kaip gi anksčiau minėti SOS ir PTT mygtukai?

Pradėkime nuo SOS mygtuko ir nustatymuose galima jį užprogramuoti. 

Tereikia šią funkciją įjungti, galima tuo pačiu aktyvuoti žibintuvėlį, nustatyti garsinį signalą, įrašyti norimą tekstą, nurodyti iki 3 kontaktų.

Kaip tai veikia? Nelaimės atveju nuspaudę palaikome ant telefono esantį SOS mygtuką ir automatiškai telefonas nurodytais kontaktais išsiunčia iš anksto parašytus pranešimus su telefono koordinatėmis (būtina telefone aktyvuoti GPS), įsijungia garsinis signalas (pagrindinis jų primena policijos sireną, yra ir kitų pasirinkimų), mirksi žibintuvėlis ir pirmajam kontaktui pradedama skambinti.

Net jei užpuolikas ir atimtų telefoną ir išjungtų skambinimą - viskas jau po laiko. Žinutė vis tiek išsiųsta. Šaunus dalykas. Tik yra vienas minusas. 

Jei telefonas užrakintas ir paspausite šį SOS mygtuką, nieko neįvyks. Telefonas turi būti pažadintas ir ekranas aktyvuotas. Na čia yra dvi medalio pusės. Tai apsaugo nuo netyčinio to mygtuko paspaudimo ir artimųjų išgąsdinimo. Iš kitos pusės, stresinėje situacijoje galime kiek ir susipainioti ir pamiršti, kad telefono ekraną reikia aktyvuoti.

Žinoma, tai bus kur kas greičiau, nei nutikus nelaimei atsidaryti kontaktų skiltį ir ieškoti reikiamo artimojo telefono numerio. Užteks tik paspausti SOS mygtuką ir viskas vyks automatiškai.

PTT mygtukas yra pilnai programuojamas ir jį rasime Nustatymų Function skiltyje. Pastarojoje yra ir kitų papildomų funkcijų.

PTT mygtukui galima priskirti 3 skirtingas funkcijas. Vienas mygtuko paspaudimas aktyvuoja vieną funkciją, dvigubas paspaudimas - kitą funkciją, o ilgas paspaudimas - trečią funkciją.

Čia galima rinktis iš gamintojo nurodytų pagrindinių funkcijų, kurias norime iškviesti to PTT mygtuko paspaudimu arba iš viso atsisiųstų programėlių sąrašo.

Galbūt kažkurią programėlę naudojate labai dažnai, tad patogu ją pridėti prie šio PTT mygtuko ir taip greitai ją išsikviesti.

Šiuo atveju viskas veikia šauniai tik asmeninis patarimas. Geriau ant vieno PTT mygtuko paspaudimo nepridėkite jokios funkcijos. Galima gana lengvai ir visai netyčia paspausti tą PTT mygtuką ir taip aktyvuosite tą funkciją ar programėlę, nors visai to nenorėjote.

 

Dviejų ar ilgo PTT mygtuko paspaudimas jau kita kalba. Žinoma, čia kiekvienam reikia spręsti asmeniškai, bet šiaip toks programuojamas mygtukas yra šaunus dalykas.

Toje pačioje Function skiltyje rasite ir Easy Launch funkciją. Šiuo atveju „Oukitel WP10 5G“ telefono programinė įranga persijungia į štai tokią visiškai paprastą variantą.

Tiems, kam yra sunkiau susidoroti su visomis programėlėmis, kam tai bus pirmasis išmanusis telefonas ir vyresniems žmonėms - net labai naudingas dalykas. Čia lieka pagrindiniai dalykai, kaip kontaktai, kalendorius, žinutės, kamera, nuotraukos ir panašiai. Paprasta ir kompaktiška.

„Oukitel WP10 5G“ telefone galima aktyvuoti ir specialų Vaikų režimą ir taip apsaugoti juos nuo bereikalingos informacijos. Irgi patogi funkcija. Vaikai galės žaisti su telefonu, bet nepasieks jiems matyti nebūtinos informacijos.

Na ir pabaigai „Oukitel WP10 5G“ telefonas turi ToolBag'ą. Jame rasime papildomų funkcijų, kaip kompasą, garso matuoklį, žibintuvėlį, žingsniamatį, keletą kitų matuoklių (matlankį, aukščio matuoklį) ir kt.

Vertinant apskritai, „Oukitel WP10 5G“ turima Android 10 operacinė sistema dirba šauniai.

Programėlės paleidžiamos greitai, galima vienu metu dirbti su keletų jų, norimas visada galima atsisiųsti iš Play parduotuvės, aktyvuoti Game režimą ir taip bežaidžiant žaidimus visi resursai yra nukreipiami būtent jiems ir t.t.

Šiame vaizdo įraše gamintojas smagiai pademonstruoja mano jau aptartas įdomiausias funkcijas:

„Oukitel WP10 5G“ techninė įranga - galingasis MediaTek Dimensity 800

Gamintojas itin pabrėžia „Oukitel WP10 5G“ telefono tvirtumą, bateriją ir tai, kad čia turime galingąjį MediaTek Dimensity 800 procesorių (7nm technologijos pagrindu) su 5G palaikymu.

Skamba ne tik šauniai, bet ir taip yra. Tai 8-nių branduolių ir labai galingas gamintojo procesorius, kuris leidžia telefonui lengvai susidoroti su kasdienėmis užduotimis.

Prie to prisideda ir Arm Natt MC4 vaizdo plokštė, RAM 8GB LPDDR4X ir ROM 128GB UFS2.1 atmintinės.

Tik primenu, kad telefonas nepalaiko atminties kortelės, tad teks verstis su 128GB, iš kurių realiai yra prieinama apie 120GB. Likusius naudoja programinė įranga.

Manau, kad daugeliu atveju to pilnai pakanka. Programėlių čia galima įsidiegti begales, o ir nuotraukos, filmuota medžiaga bei žaidimai tikrai tilps.

Štai pora atliktų „Oukitel WP10 5G“ testavimų rezultatų mėgstantiems visokius sintetinių testų rezultatus.

Testai rodo, kad „Oukitel WP10 5G“ telefono veikimo rezultatai yra geresni nei 69 proc. kitų vartotojų testuotų telefonų. Antutu surenka 312 000 taškų, kas taip pat yra gerai.

Kalbant apie praktinį telefono veikimą esant sudėtingesnėms aplinkybėms ir žaidžiant daug resursų reikalaujančius žaidimus, kaip PUBG ir Asphalt 9, tai juos galima žaisti ir prie maksimalių grafikos nustatymų.

Tiesa, tada fps (kadrų per sekundę) rodiklis kiek krenta - iki maždaug 40-50. Pasirinkus vidutinius grafikos nustatymus „Oukitel WP10 5G“ darbuojasi puikiai.

Na, o apie paprastesnius ir tiek resursų nereikalaujančius žaidimus net neverta kalbėti - „Oukitel WP10 5G“ telefonas dirba puikiai.

Žemiau matote WiFi testo rezultatus. Maksimaliai mano interneto planas siekia 100 Mbps greitį ir „Oukitel WP10 5G“ momentaliai jungiasi prie maršrutizatoriaus - tiek 2.4, tiek ir 5 GHz ryšiu - ir užtikrina štai tokius duomenų parsiuntimo ir išsiuntimo greičius.

Kalbant apie Bluetooth 5.1, tai „Oukitel WP10 5G“ taip pat labai greitai surado ir susiporavo su belaidėmis ausinėmis, išmaniaisiais laikrodžiais ir kitais telefonais. Duomenų perdavimas yra greitas ir sklandus. Kaip ir NFC atveju.

 

„Oukitel WP10 5G“ palaiko GPS, GLONASS, Galileo ir BeiDou navigacijos sistemas ir iš žemiau pateikto testo rezultato galite matyti, kad telefonas užtikrina 1 metro tikslumą.

„Oukitel WP10 5G“ kameros, nuotraukų ir vaizdo įrašų pavyzdžiai

Priėjome dar vieną įdomią „Oukitel WP10 5G“ dalį, tai jo kameras.

Prieš tai dar noriu atkreipti dėmesį į vieną detalę. Žemiau nuotraukoje galite matyti, kad „Oukitel WP10 5G“ korpuso apačioje yra kontaktai ir jie skirti tam, kad galėtume papildomai prie telefono prijungti modulius, kurie suteiktų papildomų galimybių. Tiesa, kol kas kompanijų jų dar nesiūlo, tai apie tai kažką pasakyti šiuo metu negalime.

Aukščiau matyti 4 kamerų modulis su LED blykste:

  • pagrindinis 48MP, 6 lęšių, Sony IMX582 Exmor RS, F/1.79 diafragmos jutiklis;
  • 13MP, ultra-wide (plataus kampo, 124 laipsnių) S5K3L6 jutiklis;
  • 2MP, GC02M2, macro jutiklis;
  • ir 2MP, GC02M2, gylio jutiklis.

Filmavimo raiškos yra 4K, 1080p, 720p, 480p. Visais atvejais 30fps ir su skaitmeniniu vaizdo stabilizavimu. Verta pažymėti, kad tai yra pirmasis kompanijos telefonas palaikantis 4K filmavimą.

Yra Portrait ir Panorama režimai, veido aptikimas, HDR, galima rinktis skirtingų raiškų nuotraukų darymą, papildomus pagražinimus, yra laikmatis, galima kurti Gif'us ir dar kelios bazinės funkcijos. Priartinimas iki 10 kartų.

Priekyje turime 16MP, 5 lęšių, S5K3P9SP su F/2.8 ir PDAF kamerą. Yra papildomi pagražinimai, filmuoja 1080p, 720p, 480p raiška ir visais atvejais 30fps.

Štai pora selfiukų vakarėjant.

Galima užsidėti ir štai tokius stickerius ir papildomai kvailioti su asmenukėmis. Tikriems vyrams vargiai to prireiks, bet kas ten žino. Norint prajuokinti širdies draugę visai gali praversti :)

Kalbant apie pagrindines kameras, tai su tokios kategorijos ir tokio tipo - tvirtaisiais - telefonais dažnai būna, jog patys jutikliai sudėti geri ar net geriausi, kokių galima tikėtis tokioje kainoje, tačiau programinė dalis kvailioja. 

Šiuo atveju sakyčiau, kad „Oukitel WP10 5G“ taip pat turi gerus jutiklius, bet kartais programinė dalis kiek pakvailioja ir manyčiau, kad gamintojas čia galėtų iš jų šių jutiklių išpešti dar daugiau.

Žinoma, tą kamerų modulį reikėjo papildomai apsaugoti nuo dulkių, vandens, purvo, smūgių ir panašiai, tai papildoma apsauga duoda tokį neigiamą efektą nuotraukų ir vaizdo įrašų kokybei. Čia jau vargiai ką bepakeisi.

Na, bet bendrai nuotraukos dienos metu atrodo visai šauniai. Čia jos darytos be jokių papildomų pagražinimų, filtrų ir panašių dalykų. Paspaudę ant nuotraukų galite iš arčiau apžiūrėti visas detales.

Tad štai kaip „Oukitel WP10 5G“ fotografuoja. Nors ir galėtų bei norėtųsi, kad būtų geriau, bet vertinant bendrai - visai normaliai.

Juk čia ir ne tas išmanusis telefonas, kuris girtųsi galingomis kameromis. Tad yra tai, ko ir galima tikėtis tokios kategorijos telefone.

Įdomioji dalis yra ta, kad su „Oukitel WP10 5G“ telefonu galima filmuoti po vandeniu. Tereikia telefone aktyvuoti kamerą taip, kad ji galėtų veikti po vandeniu. Tada užsirakina ekranas ir keliavimas per funkcijas bei nuotraukų darymas ir filmavimas vyksta spaudžiant garso didinimo ir mažinimo mygtukus. Tai atrodo šitaip:

Tad mažiau kalbų, o daugiau vaizdų :) Štai čia pateikiu vaizdo įrašą ir galite patys įsitikinti, kaip gi filmuoja „Oukitel WP10 5G“ telefonas. Filmuota esant 4K raiškai:

 

Galutinis verdiktas

Išbandęs „Oukitel WP10 5G“, manau, kad tai yra sėkmingas išmanusis telefonas. Jis tikrai turi kuo pasigirti ir už tokią kainą siūlo net labai daug.

Privalumai:

  • labai tvirtas korpusas, IP68, IP69K ir karinių MIL-STD-810G standartų atitikimas;
  • ryškus 6,67 colių FHD+ ekranas su Corning Gorilla Glass apsauga ir atsparus subraižymams;
  • 8000 mAh talpos baterija su greituoju 18W krovimu ir net naudojant maksimaliai - baterijos užtenka 3-4 paroms;
  • palaiko papildomus modulius, kas suteiks daugiau funkcionalumo - tiesa, kol kas jų dar nėra;
  • galingas MediaTek Dimensity 800 procesorius su 5G technologijos palaikymu;
  • 8GB RAM + 128GB ROM;
  • originali Android 10 operacinė sistema;
  • lietuvių kalbos ir visų Lietuvoje esančių mobiliųjų dažnių palaikymas;
  • 4 galinės kameros su pagrindiniu Sony 48MP jutikliu + priekyje 16MP kamera;
  • galima filmuoti ir fotografuoti po vandeniu;
  • NFC, Bluetooth 5.1, WiFi 2.4 ir 5 GHz, 5G ryšių palaikymas;
  • GPS, GLONASS, Galileo ir BeiDou navigacijos sistemos;
  • pirštų atspaudų skaitytuvas ir veido atpažinimo technologija;
  • įvairūs papildomi programiniai pliusai, kaip SOS ir PTT mygtukų programavimas, ToolBag'as, yra radijas, tėvų kontrolė ir t.t.

Trūkumai bei ko dar norėtųsi:

  • gana masyvus ir sunkus išmanusis telefonas. Į kelnių kišenę telpa, tačiau užima kur kas daugiau vietos nei įprastas išmanusis telefonas;
  • kameros dirba visai neblogai, nors gamintojas dar iš šių jutiklių galėtų išpešti daugiau naudos. Tamsiuoju paros metu vaizdo įrašų ir nuotraukų kokybė suprastėja;
  • telefonas turi galimybę palaikyti papildomus modulius, tačiau jų kol kas dar nėra pasiūloje. Belieka tikėtis, kad ateityje gamintojas jų pasiūlys ir taip „Oukitel WP10 5G“ funkcionalumas dar išsiplės.

Apibendrindamas galiu pasakyti, kad „Oukitel WP10 5G“ yra tikrai ne visiems skirtas išmanusis telefonas. Tiek jo dizainas, tiek dydis daliai žmonių bus kritiniai minusai. O ir mėgstantiems daug filmuoti bei fotografuoti tokios kokybės gali nepakakti.

Iš kitos pusės, „Oukitel WP10 5G“ skirtas kitokiems žmonėms. Tiems, kurie dirba pavojingus darbus. Tiems, kurie nori turėti išmanųjį telefoną ir nebijoti, kad jis nukritęs suduš, lietus ar purvas sugadins. Šis telefonas leidžia visiškai užmiršti tokius dalykus ir turėti kone nesunaikinamą išmanųjį telefoną su galinga technine įranga, sklandžiai veikiančia Android operacine sistema, papildomomis funkcijomis bei galimybėmis, ganėtinai kokybiškai dirbančiomis kameromis ir net galinčiomis filmuoti po vandeniu. Pastarasis dalykas labai patiko ir, manau, kad atšilus orams, tai bus vienas pirmųjų dalykų, kuriuos išbandysiu benardydamas upėje ir ežere.

„Oukitel WP10 5G“ skirtas ne tiems, kurie sėdi ant sofutės, brauko per ekraną ir kiaurą dieną sėdi Facebooke :). Tai aktyviai gyvenančių išmanusis telefonas.

P.S. Dėkojame Banggood už galimybę išbandyti „Oukitel WP10 5G“ išmanųjį telefoną. Ir jei norite tokio sau ar artimam žmogui, tada su BGOKWP10 nuolaidos kuponu jį dabar galite įsigyti už 369,99 $ arba 310 €.




 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(4)
(7)

Komentarai ()