Robotai dulkių siurbliai, kuriuos verta įsigyti 2021 metais: 4 geriausių modelių apžvalga  ()

Reikia pripažinti, kad pasirinkti robotą dulkių siurblį - sunku. Pirmiausia, tų modelių variantų galybė. Kai kurie žmonės tiesiog renkasi, nors ir brangų, tačiau garsų pavadinimą - argi brangus garsaus gamintojo modelio pasirinkimas gali būti blogai?

Peržvelgėme robotų dulkių siurblių rinką ir iš šimtų variantų išsirinkome 4 išskirtinius modelius. Išvardinsime jų privalumus bei trūkumus, kad galėtumėte pasirinkti teisingai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbant apie robotus siurblius, jie negali būti tobuli. Vienų savybių sustiprinimas dažnai reiškia kitų pabloginimą.

Pavyzdžiui, didesnis siurbimas reiškia galingesnį variklį, tačiau trumpesnį akumuliatoriaus tarnavimo laiką, didesnį triukšmą ir blogesnį aušinimą.

Štai kodėl jums reikia pasverti robotų privalumus ir trūkumus, prieš  pasirenkant ne tobuliausią, o geriausią robotą.

Jums bus naudinga robotuose esanti savaiminio išsivalymo stotelė su dezinfekavimo funkcija

Nr. 1: „Xiaomi Roidmi Eve Plus“

Šiuo metu jis Lietuvoje parduodamas už 397 eurus.

Oficiali Roidmi svetainė su papildoma informacija.

Tai yra mūsų pasirinkimas Nr.1, kadangi atsižvelgiant į užtikrinamas savybes ir veikimo našumą - tai yra pažangiausias ir tiesiog geriausias variantas. Automatinė atliekų surinkimo stotelė, plovimas ir sausas valymas viename, nepageidaujamus kvapus šalinanti bei dezinfekuojanti ozonavimo sistema... „Roidmi Eve Plus“ visą tai turi.

Automatinės atliekų surinkimo stotelės robotus dulkių siurblius pakėlė į naują lygį ir suteikė dar patogesnį namų tvarkymą. Surinktos atliekos patenka į specialų maišelį ir jame gali būti laikomos nuo 30 iki 60 dienų.

Tai reiškia, kad jums net nereikia matyti kiek gi yra tų atliekų ar prie jų liestis, o viskas, ką jums reikia padaryti, tai pakeisti dulkių maišelį kas mėnesį ar du.

Kai kuriems gali kilti klausimas: „Ar ne visuose robotuose dulkių siurbliuose yra dulkių surinkimo stotelės? Kodėl rekomenduojate būtent Roidmi?“

Šis klausimas mus veda prie savaiminio sterilizavimo ir dezodoravimo funkcijos, kurios dauguma robotų siurblių dar neturi. Sterilizavimo sistema pradeda veikti, kai dulkių stotelė baigia ištuštinti roboto atliekų dėžutę. Ši sistema gali naikinti dulkių erkutes, bakterijas, virusus, toksiškas chemines medžiagas ir kt., bei pašalinti nepageidaujamus cigarečių ar kvepalų kvapus, užkirsti kelią antrinei oro taršai ar alergijoms.

Juk nenorime, kad namuose būtų mikrobų židinys, tiesa?

Kaip jau minėjome, robotas siurblys negali būti tobulas. Laimei, „Roidmi Eve Plus“ savaiminio sterilizavimo funkcija gali išspręsti problemas, kurias sukelia daugelio kitų robotų palaikomas automatinis ištuštinimas ir atliekų laikymas.

„Roidmi Eve Plus“ taip pat yra stiprus, kai kalbama ir apie labiau pažįstamus aspektus. Jis turi 2700Pa siurbimą, dėka kurio robotas gali susiurbti giliai esančias dulkes ir plaukus. O 5200 mAh talpos baterija užtikrina ilgą veikimo laiką.

Jame yra įmontuoti 39 jutikliai, leidžiantys užtikrintai judėti po namus, išvengiant bet kokio susidūrimo. Jis taip pat gali nuskaityti ir atvaizduoti žemėlapiuose visą namą bei atpažinti skirtingus kambarius. Taip pat galite pažymėti skirtingas vietas, o robotas atitinkamai suplanuos geriausią valymo maršrutą. Robotas dirba tyliai. Ir visa tai - už vidutinės klasės kainą, kas taip pat yra pliusas.

Geras roboto patalpų matymas, esant sudėtingam išplanavimui

Nr. 2: „Ecovacs Deebot T8 AIVI“

„Ecovacs Deebot T8 AIVI“ turi visiškai naują patobulintą DI vizualinio atpažinimo sistemą su 2 milijonų pikselių matymo jutikliais ir 122° plataus diapazono kamera. Jis gali aiškiai atpažinti ir išvengti 7 tipų bendrų kliūčių, įskaitant kėdes, batus ir kušetes.

Anksčiau nuolat dairydavausi aplinkui, kur gi randasi mano šuniukas (taip pavadinau savo robotą). Jis dažnai įstrigdavo tarp valgomojo stalo ir šalia jo esančios dėžės arba būdavo susipynęs su batų raišteliais šalia batų spintelės.

Kad robotas veiktų be mūsų nuolatinio gelbėjimo, mums dažnai reikėjo pašalinti visas kliūtis, kurios gali sutrukdyti. Jei turite nedidelį butą ir daug daiktų, kurių nenorite nuolat tvarkyti, „Ecovacs Deebot T8 AIVI“ gali būti tai, ko ieškote.

Be puikaus patalpų įvertinimo, „Ecovacs Deebot T8 AIVI“ dirba su „Ecovacs Home“ programėle, kurioje galite robotą nusiųsti į nurodytą vietą bei sudaryti valymo tvarkaraštį. Taip pat programėlėje galite nustatyti virtualias sienas, kad robotas nepatektų į tam tikras sritis.

Šis „Ecovacs“ robotas turi „True Mapping“ technologiją, kuri leidžia greitai įvertinti namo išplanavimą ir sudaryti žemėlapius, jų sluoksnius. Taip pat ToF jutiklis net milimetro lygio tikslumu leidžia robotui greitai ir tiksliai įvertinti aplinką.

„Ecovacs Deebot T8 AIVI“ atrodo gražiai. Nors palaiko sausą siurbimą bei plovimą, bet siurbimas yra per silpnas, kiek triukšmingas, o ir kaina per didelė.

Biudžetinė kaina ir geros pagrindinio valymo galimybės

Nr. 3: „Eufy RoboVac 15C Max“

Lyderiaujančių prekės ženklų dulkių siurblių kainos svyruoja nuo 300 iki 700 USD. Kai kurie pigesni modeliai svyruoja nuo 200 iki 300 USD. Bet jei ieškote kažko dar pigesnio, tačiau su normaliu valymu, rekomenduojame „Eufy RoboVac 15C Max“. Už mažesnę nei 180 USD kainą jis siūlo paprastas, bet pakankamai stiprias funkcijas, skirtas patenkinti pagrindinius valymo poreikius.

Dydis yra didžiausias „Eufy RoboVac 15C Max“ pranašumas - jis yra tik 2,85 colio (7,2 cm) aukščio. Net jei turite žemas sofas, lovas ar spinteles, jis gali rasti kelią po jomis.

Jis taip pat gavo keletą esminių patobulinimų, lyginant su ankstesniu modeliu. Siurbimas dabar yra 2 000Pa, palyginti su ankstesniu 1 300Pa, todėl jis gali duoti gana gerų valymo rezultatų.

0,6 litro dulkių talpa turi filtrą, kuris sulaiko dulkes ir šiukšles. Jame yra ritininis šepetys, dvigubi šoniniai šepečiai, du plaukiojantys didieji ratai ir visų krypčių ratukas priekyje.

Dulkių talpą galima lengvai išimti. Tai labiau tradicinis robotas siurblys, kuriame nėra atliekų surinkimo stotelės, tad rankomis valyti atliekų dėžutę reikės nuolatos.

„Eufy RoboVac 15C Max“ dar yra vertas kuklesnių rekomendacijų. Siurbia, tai daro pigiai. Atvirai kalbant, jei robotas kainuoja pigiau nei šis modelis, geriau į jį nekreipti dėmesio. Mažesnė kaina (ypač tokia žema) reiškia prastą kokybę ir silpnas savybes.

Dvigubi guminiai šepečiai - puiki pagalba turintiems naminių augintinių

Nr. 4: „iRobot Roomba i7+“

Merginoms, moterims ir ypač turintiems augintinių, šis faktas nebus keistas. Net jei turite robotą dulkių siurblį, kuris skirtas susidoroti su plaukais ir šeriais, vis tiek retkarčiais turėsite juos išvynioti iš roboto šepečių.

Dauguma robotų siurblių turi vieną ritininį šepetėlį. Tačiau „iRobot Roomba i7+“ jų turi du. Kompaktiškame robote šie du guminiai šepečiai sukasi vienas priešais kitą ir didžiąją dalį plaukų siunčia tiesiai į atliekų talpą. Plaukai bei šeriai, įprastai apsivyniojantys ant V formos šepečių, šiuo atveju pateks į atliekų surinkimo talpą.

Robote yra „iAdapt 3.0“ išmanioji navigacija ir „vSLAM“ sistema. Jis gali atpažinti, ar kambarys yra virtuvė, ar miegamasis, ir atitinkamai sukurti valymo planus. Jis vadovaujasi labai efektyvia panoramine navigacija.

Robotas gali sukurti vaizdinius orientyrus, kad atskirtų išvalytas vietas nuo nevalytų. Roboto priekyje įmontuoti jutikliai gali aptikti atliekas bei jų kiekį ir robotas nuspręs, ar reikia daugiau nei vieną kartą pervažiuoti (išvalyti) šią vietą, todėl bendri valymo rezultatai yra ganėtinai aukšto lygio.

„iRobot Roomba i7+“ taip pat turi automatinę atliekų surinkimo stotelę. Gerai vengia kliūčių. Net jei jis netyčia įsiurbia, tarkime, ant grindų esančius laidus, jis sugeba juos išspjauti, o ne užstrigti.

Tačiau šis modelis negali grindų plauti. Be to, jo kaina yra didžiulė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()