„Intel Core i3, i5, i7“: skirtumai ir panašumai pagal kainą (situacija 2016 metais)  ()

Galima net nebejoti, kad daugeliu atveju bet kurį rinkoje parduodamą kompiuterį su „Core i5“ centriniu procesoriumi pavyks nupirkti kur kas pigiau nei kompiuterį su „Core i7“ CPU.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokios tendencijos vyrauja dėl vienos labai paprastos priežasties – tiesiog „Core i7“ centriniai procesoriai vartotojui siūlo kur kas platesnio spektro technines galimybes lyginant su „Core i5“.

Jų našumas bus pastebimai geresnis tiek daugiaprograminiame (angl. multitasking) režime, tiek atliekant daugialypės terpės (angl. multimedia) užduotis, tiek žaidžiant itin didelio našumo reikalaujančius kompiuterinius žaidimus, tiek vykdant moksliniams darbams reikalingus specialius skaičiavimus.

Kitaip sakant „Core i7“ procesoriai skirti tiems kompiuterinės technikos fanatikams, kurie tiesiog kiekviename žingsnyje skundžiasi, kad jų dabartinė turima sistema yra per lėta.

Plačiau apie tai galite paskaityti straipsnyje „Intel Core i3, i5, i7“: skirtumai ir panašumai pagal branduolių kiekį ir spartą (situacija 2016 metais).

Vis dėlto, prieš įsigyjant kompiuterį su „Core i7“ visuomet pravartu racionaliai įvertinti savo poreikius, kadangi, pavyzdžiui, analogiškos komplektacijos kompiuteris su „Core i5“ centriniu procesoriumi kartais gali būti pigesnis nuo 60 € iki beveik 200 €.

Tuo atveju, jei kompiuterių konfigūracijoje skiriasi tik procesoriaus tipas (viename „Core i7“, kitame „Core i5“, jų dažnis labai panašus, jie tos pačios kartos), o visi kiti parametrai identiški, sprendimą priimkite pagal kainos skirtumą – jeigu skirtumas yra per daug skausmingas, bendriems poreikiams drąsiai pirkite sistemą su „Core i5“. O jei kainos skirtumas nevaidina esmės, rinkitės „Core i7“ – tai garantuotas sprendimas pagal našumą.

Santykinai didelė „Core i7“ CPU kaina nulėmė tokią tendenciją, kad šiuo metu rinkoje kur kas dažniau įsigyjami kompiuteriai su „Core i5“ arba „Core i3“ centriniais procesoriais.

Savaime suprantama, kad kompiuteris su „Core i3“ CPU bus pigesnis nei su „Core i5“, tačiau šiuo atveju kainų skirtumas dažniausiai bus kur kas mažesnis nei 100 €.

Mažesnė kaina, žinoma, nulemia tai, kad „Core i3“ serijos centriniai procesoriai pasižymi dar mažesniu našumu nei „Core i5“. Dėl tos priežasties juos dažniausiai rekomenduojami rinktis tik tiems pirkėjams, kurie kompiuterį naudoja labai primityvioms užduotims atlikti, tačiau vis tiek nori turėti daugiafunkcinį įrenginį su „Intel Core i“ serijos CPU.

Sparta „Core i3“ lenkia tik „Atom“ serijos CPU, o jie dažniausiai būna integruojami tik planšetuose bei biudžetinės klasės nešiojamuose kompiuteriuose. Be to, „Core i3“ taip pat yra netgi pigesni nei „Core M“ serijos centriniai procesoriai.

Pastarieji ypatingi tuo, nes pasižymi pastebimai mažesnėmis energijos sąnaudomis ir taip pat nereikalauja aušinimo, todėl yra puikiai tinkami naudoti įvairaus tipo aukšto mobilumo savybėmis išsiskiriančiuose daugiafunkciniuose įrenginiuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(14)
(-9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: