[ŽT] Netikėtas smūgis Ukrainai. Visoje šalyje nutrūko elektros energijos tiekimas  ()

Masinis abonentų atjungimas nuo elektros energijos tiekimo įvyko dėl staigaus dažnio kritimo elektros sistemoje, įvykis dar tiriamas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės 30 d. visoje šalyje nutrūko elektros tiekimas dėl sumažėjusio elektros energijos dažnio tiekimo sistemoje. Apie tai pranešė energetikos bendrovė „DTEK“. Ji pažymėjo, kad ekspertai tiria ekstremalios situacijos priežastis.

„Gegužės 30 d., nuo 13.28 val., visoje šalyje nutrūko elektros energijos tiekimas dėl energetikos infrastruktūros automatikos suveikimo. Tai lėmė dažnumo sumažėjimas vieningoje Ukrainos energetikos sistemoje“, – rašoma pranešime.

Savo ruožtu bendrovė „Ukrenergo“ teigė, kad gedimas įvyko dėl kelių pagrindinių aukštos įtampos linijų išjungimo vienu metu. Dėl avarinės automatikos suveikimo daugelyje sričių nuo energijos buvo iš dalies atjungti vartotojai. Bet daugumoje regionų elektros tiekimas jau atstatytas.

 

„Pradėtas incidento priežasčių tyrimas. Atskirai pabrėžiame, kad gedimai įvyko dėl techninių priežasčių ir nėra susiję su elektros energijos trūkumu energetikos sistemoje“, – sakė „Ukrenergo“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(9)
(-8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()