„Žudo visą gyvybę.“ Sukurta pirmoji pasaulyje ypatinga aliuminio jonų baterija  (3)

Išradėjai teigia, kad baterija gali atlaikyti 800 įkrovimo ciklų su tik 0,028% nuostolių kiekvieno ciklo metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai iš Kinijos ir Australijos sėkmingai sukūrė pirmąjį pasaulyje saugų ir efektyvų netoksišką vandeninį aliuminio jonų akumuliatorių, praneša „Interesting Engineering“.

Mokslininkai norėjo sukurti saugią bateriją, nes įprastos ličio jonų baterijos labai teršia aplinką, žudo visas gyvas būtybes. Nes jose yra pavojingų medžiagų, tokių kaip švinas, kadmis ir gyvsidabris, todėl jų negalima išmesti, o reikia perdirbti, kad neapnuodytų žmonių ir gyvūnų.

Naujosios baterijos gaminamos naudojant specialias medžiagas, žinomas kaip stabilūs organiniai radikalai, kurių sudėtyje yra kritinio elemento 2,2,6,6-tetramethyl piperidiloksi, dar žinomo kaip TEMPO. Užuot naudoję kenksmingas chemines medžiagas, mokslininkai pritaikė vandens pagrindu pagamintus skysčius. Tai taip pat leido užtikrinti tokių baterijų priešgaisrinę saugą, kuri yra svarbi jų laikymui.

Taip pat mokslininkai, sukūrę netoksišką bateriją, teigia, kad baterija užtikrina stabilią 1,25 V įtampą ir 110 mAh talpą 800 ciklų, o nuostoliai siekia tik 0,028% per ciklą. Aliuminio jonų baterijos geros taip pat dėl to, kad aliuminis yra trečias pagal gausumą elementas Žemėje (8,1 % atsargų), todėl elemento naudojimas baterijose gali būti labai tinkamas ir nebrangus būdas sukurti energijos kaupimo sistemas.

 

Ateityje kuriant tokias baterijas norima naudoti biologiškai skaidžias medžiagas arba taip vadinamą „minkštą pakuotę“, kad gaminys būtų dar draugiškesnis aplinkai. Tyrimą atliko mokslininkų komanda iš Flinderso universiteto Pietų Australijoje ir Džedziango mokslo ir technologijų universiteto Kinijoje. Galima savarankiškai susipažinti su visomis tyrėjų mokslinio darbo detalėmis, kurias jie paskelbė Amerikos chemijos draugijos žurnale.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(3)
(19)

Komentarai (3)