Visiška „Gazprom“ katastrofa. Skelbiama, kas nutiko su „Sibiro galia - 2“  ()

„Gazprom“ vadovas Aleksejus Milleris bandė apgauti rusus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bandydamas nuslėpti Kremliaus, po invazijos į Ukrainą beveik visiškai praradusio savo dujų rinkos dalį ES, žlugimo mastą, „Gazprom“ vadovas Aleksejus Milleris bandė apgauti rusus, pareiškęs, kad Kinija gali neva pakeisti Vakarų Europą.

„Tiekimas vamzdynais į Kiniją artimiausiu metu gali pasiekti tiekimo apimtis, kokias turėjome eksportui į Vakarų Europą“, – sakė jis.

Ši melaginga informacija sukėlė ekonomistų pasipiktinimą. Rusijos analitikas Anatolijus Nesmijanas teigė, kad Milleris melavo, nes visi skaičiavimai rodo, kad Rusijai artimiausiu metu nėra galimybės pakeisti prarastą Vakarų Europos rinką.

„Galiu suprasti, kai meluoja prezidentas. Toks darbas. Bet kam meluoti įmonės vadovui, kai visus rodiklius lengva rasti? 2022 metais „Gazprom“ tiekė Europai 85 mlrd. kubinių metrų dujų. Kukliai ir negali būti lyginama su ankstesniais metais, bet tebūnie. Dujos vamzdžiais į Kiniją tiekiamos per „Sibiro galią“. Tais pačiais 2022 metais – 15 milijardų kubinių metrų. Projektinis pajėgumas yra 38 milijardai kubinių metrų, tačiau tai yra, jei dujos atvežamos iš kitų šaltinių, ne tik iš Kovyktos ir Čajandos telkinių. Ir tai kol kas tik projektas. Bet kuriuo atveju, „Gazprom“ dar negali tiekti daugiau nei 20 mlrd. kubinių metrų vamzdynu į Kiniją“, – sakė jis.

 

Be to, artimiausios Maskvos perspektyvos taip pat niūrios.

„Ir nieko daugiau nėra net projekte, tai yra projektas „Sibiro galia - 2“ deklaruotas, bet jis neturi net kinų pusės sutikimo, apskritai, jokios „artimos ateities“ čia nė kvapo. Be to, „Gazprom“ pajamos vis prastėja. O „Sibiro galią“ statys savo lėšomis ir be jokių išorinių investicijų. Na, kur čia „artima ateitis“?“ – pabrėžė ekspertas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(2)
(59)

Komentarai ()