Prisidėti gali kiekvienas: britai iš išmatų gamins aviacinį kurą „Wizz Air“ lėktuvams  ()

Britų biodegalų bendrovė „Firefly“ paskelbė apie pirmąją pasaulyje komercinio masto gamyklą, kurioje žmonių atliekos bus paverčiamos tvariaisiais aviaciniais degalais (SAF), skelbia BBC.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© cadiju1968 (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/plane-aviation-transport-airline-3842375/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija planuoja statyti gamyklą Harviče, Esekse, ir tikisi, kad degalus pradės tiekti iki 2028 m. Ji susitarė su oro vežėju „Wizz Air“ per 15 metų patiekti iki 525 000 tonų SAF.

Kompanijos „Firefly“ vykdomasis direktorius Jamesas Hygate'as sakė, kad bioskaidžios atliekos yra „bjaurus dalykas“, bet „nuostabus išteklius“.

„Nuotekas paverčiame reaktyviniais degalais. Nelabai galiu sugalvoti daug dalykų, kurie būtų šaunesni už tai“, – pridūrė J. Hygate'as.

[Kuponas+EU!] Tik 189€ už puikias lazerines graviravimo stakles. Pasaulinio lygio gamintojas ir apžvalgininkų pagyros. Ribotas kiekis (Video, „Swiitol E6 Pro“)
2814 2

Ypatingai gera kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės, garsus gamintojas, giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

SAF gamybai sunaudojama apie 70 proc. mažiau anglies dioksido nei įprastiniams reaktyviniams degalams, tačiau jų gamyba yra kelis kartus brangesnė, rašo BBC.

Komunalinių paslaugų bendrovė „Anglian Water“ įsipareigojo „Firefly“ tiekti savo nuotekų valymo proceso produktą – kaip pradinio bandomojo etapo dalį.

Bendrovės „Firefly“ veiklos vadovas Paulas Hilditchas teigė, kad Jungtinėje Karalystėje yra pakankamai bioskaidžių medžiagų, kad 2030 m. būtų patenkinta „pusė nustatyto SAF poreikio“.

 

„Ir, žinoma, ne tik Jungtinėje Karalystėje. Bet kurioje pasaulio vietoje, kur yra žmonių, yra ir išmatų“, – pridūrė jis.

Bendrovė „Firefly“ teigė siekianti gauti reguliavimo institucijų patvirtinimą, kad jos sistema galėtų būti naudojama orlaivių degalams.

Oro bendrovė „Wizz Air“ taip pat paskelbė, kad iki 2030 m. tikisi 10 proc. savo skrydžių aprūpinti SAF energija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()