„Litgrid“ Ukrainai siunčia trečiąjį paramos paketą: padės atstatyti šalies energetikos infrastruktūrą  ()

Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorė „Litgrid“ siunčia jau trečiąjį paramos paketą Ukrainai, kurį sudaro autotransformatorius ir perdavimo tinklo įrenginiai. Paketas padės užtikrinti elektros energijos tiekimą ir atstatyti nuo karo nukentėjusios šalies energetikos infrastruktūrą.



© „Litgrid“ (Atvira licencija)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Paruošėme dar vieną paramos paketą nuo karo nukentėjusiai Ukrainai, kurios energetikos infrastruktūra yra nuolat naikinama. Ruošdamiesi sinchronizacijai su kontinentinės Europos tinklais ir modernizuodami mūsų šalies elektros perdavimo linijas ir transformatorių pastotes, išmontuojame  įvairią pastočių, linijų įrangą ir medžiagas, kurios „Litgrid“ objektuose nebenaudotinos, tačiau yra puikiai veikiančios. Iš kolegų Ukrainoje girdime, kad mūsų įrenginiai yra iškart instaliuojami tinkle ir padeda atstatyti šalies elektros sistemos darbą“, – sako „Litgrid“ vadovas Rokas Masiulis.

„Litgrid“ paramą sudaro pagrindinis ir brangiausias perdavimo tinklo pastotės įrenginys – 330/110/10 kV autotransformatorius ir kiti 330 kV ir 110 kV perdavimo tinklo įrenginiai: skyrikliai, kompresoriai, izoliatoriai, autotransformatoriams skirti įvadai, relinės apsaugos ir automatikos įrenginiai, srovės ir įtampos matavimo transformatoriai.

Specialus rinkinukas tik nuo 15€! „Xiaomi“ temperatūros ir drėgmės matuokliai, robotai siurbliai ir Bluetooth pakabukai-ieškikliai (Video)
1308 1

Specialus rinkinukas

Labai ribotas kiekis

Iš Vokietijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Xiaomi BT Thermometer 2“ - temperatūros ir drėgmės matuokliai, 4 vnt.

2) Bluetooth pakabukai-ieškikliai, 4 vnt.

3) „Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 3C“ robotas

Išsamiau

Lietuvos ir Ukrainos elektros energetikos sistemose naudojami tokie patys įtampos lygiai, kurie skiriasi nuo naudojamų daugelyje Europos šalių. Todėl „Litgrid“ perduodami transformatoriai ir kita tinklo pastočių įranga tinka ir Ukrainos elektros perdavimo sistemai.

Daugiau kaip 200 tonų sveriančio autotransformatoriaus rinkos vertė šiuo metu siekia virš 4 mln. Eur. Vieno tokio įrenginio užtenka elektros energiją suteikti Klaipėdos, Panevėžio ir Utenos miestams kartu sudėjus.

 

Skaičiuojant visus tris paramos paketus, iš viso „Litgrid“ Ukrainai yra skyrusi įrenginių, kurių rinkos vertė viršija 10 mln. Eur.

Parama Ukrainos energetikos infrastruktūros įmonėms surinkta ir vežama padedant Lietuvos Respublikos ambasadai Ukrainoje ir Energetikos ministerijai. Pagalba Ukrainai perduodama per nevyriausybinę organizaciją „Blue / Yellow“.

„Litgrid“ siunčiamos paramos gabenimo į Ukrainą paslaugas finansuoja Europos Sąjunga ir Susisiekimo ministerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(19)
(2)
(17)

Komentarai ()