3000 + 2 000 000. Baltijos jūroje gimsta monstras  ()

Vienu žingsniu arčiau įgyvendinimo.


Monstras Baltijos jūroje bus pastatytas už 81 km nuo Lenkijos pakrantės ir aprūpins energija 2 milijonus namų ūkių. Asociatyvi nuotr.
Monstras Baltijos jūroje bus pastatytas už 81 km nuo Lenkijos pakrantės ir aprūpins energija 2 milijonus namų ūkių. Asociatyvi nuotr.
© Stefan Ertmann (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Baltic_Sea.png

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Bałtyk 1“ vėjo jėgainių parkas yra vienu žingsniu arčiau įgyvendinimo. „Polenergia“ ir „Equinor“ pasirašė sutartį su „Ramboll“ ir „Projmors“ konsorciumu dėl konsultavimo projektavimo darbų klausimais. Jūros vėjo jėgainių parkas turėtų pagaminti iki 1560 MW energijos.

Monstras Baltijos jūroje bus pastatytas už 81 km nuo Lenkijos pakrantės ir aprūpins energija 2 milijonus namų ūkių.

„Tai didžiausio vėjo jėgainių parko lenkiškoje Baltijos jūros dalyje projektas ir tuo pačiu pažangiausias antrasis jūros vėjo jėgainių sektoriaus plėtros etapas Lenkijoje“, – pažymi bendrovės. Jos priduria, kad sutartis apima visą „Bałtyk 1“ projektą, kol jis pasieks „parengto statyti“ būseną.

[Kuponas+Vokietija] Atlaiko 200 kg! Didžiulės SUP irklentės už rekordinę kainą - ribotas kiekis (Video)
9758 6

Specialus kuponas

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Jo įgyvendinimas leis padvigubinti jūrinės vėjo energijos gamybos pajėgumus ir dar 2 milijonus namų ūkių aprūpinti švaria, ekologiška energija. „Bałtyk 1“ ruošiamasi dalyvauti aukcione, kuris turėtų įvykti 2025 m., sakė „Polenergia“ prezidentas Jerzy Zań.

Šio projekto dydis rodo didžiulį Lenkijos jūros potencialą atsinaujinančios energijos atžvilgiu. Zań pabrėžė, kad Lenkijos energetikos pertvarka ir Lenkijos ekonomika yra suinteresuota kuo labiau šį potencialą išnaudoti.

 

„Polenergia“ ir „Equinor“ Baltijos jūroje kartu plėtoja tris vėjo jėgainių parkus, kurių bendra galia sieks iki 3000 MW. Tai leis daugiau nei 4 milijonus namų ūkių aprūpinti žaliąja energija. Kaip skelbia investuotojai, iš dviejų pažangesnių projektų – „Bałtyk 2“ ir „Bałtyk 3“, kurių bendra galia – 1440 MW, planuojama pradėti generuoti elektrą 2027 m.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(0)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()