Skelbiamas mirtinas pavojus. „Viskas juda Fukušimos scenarijaus link“  (1)

Kelia pavojų visam pasauliui.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© distelAPPArath (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/nuclear-power-plant-cooling-tower-4535761/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Darbo vizito Paryžiuje metu Ukrainos energetikos ministras Hermanas Galuščenka susitiko su Tarptautinės energetikos agentūros (TEA) vykdomuoju direktoriumi Fatihu Birolu.

Šalys aptarė iššūkius, kuriuos Rusijos tikslinės atakos prieš Ukrainos energetikos infrastruktūrą kelia pasaulinei branduolinei saugai, taip pat pagalbos Ukrainos energetikos sektoriui sritis siekiant atsigauti, praneša Energetikos ministerijos spaudos tarnyba.

Hermanas Haluščenka pabrėžė, kad Ukrainos energetika tebėra pagrindinis priešo taikinys, o rusai negailėdami lėšų naudoja pažangiausius ginklus, įskaitant balistines raketas, kad padarytų kuo didesnę žalą Ukrainos energetikos infrastruktūrai.

[EU+Kuponai] „Techtober Blowout 2024“ išpardavimas! Mini PC, energijos stotelės, žaidimų monitoriai, vaizdo projektoriai ir kt. (Video)
5242 1

„Techtober Blowout 2024“ išpardavimas

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „TITAN ARMY P32A2S2“ - 32 colių, QHD, 240Hz žaidimų monitorius

2) „MINIX Z100-0dB“ - mini PC, 16+512GB, WiFi6 ir kt.

3) „Wanbo X5“ - 1080P, 1100 ANSI, WiFi 6, Bluetooth 5.0, Android 9.0 vaizdo projektorius

4) „SolarPlay Q2501“ - mobili energijos stotelė, 2400W, 2160Wh, LiFePO4

Išsamiau

„Stengdamiesi pataikyti į kuo daugiau energetikos objektų, jie negalvoja apie riziką, kurią sukelia. Jie negalvoja apie branduolinę saugą, kai puola atominių elektrinių veikimui itin svarbias pastotes arba paleidžia dronus ir raketas virš branduolinių objektų. Rusai kelia pavojų ne tik Ukrainai, bet ir visam pasauliui, nes veikiančios atominės elektrinės gedimas yra žingsnis link Fukušimos scenarijaus“, – pabrėžė jis.

 

Ministras pažymėjo, kad TATENA stebėsenos misijos Ukrainos pastotėse, kurios yra labai svarbios branduolinių elektrinių veikimui, gali būti svarbios siekiant išvengti tokio įvykio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(19)
(66)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)