„Husqvarna“ šokančiais futbolo sirgaliais pavertė 150 tūkst. robotų vejapjovių (Video)  ()

Kai kurios pasaulinės futbolo žvaigždės įvarčių pažymėjimą pakylėjo iki meno formos – dėl savo judesių, kuriuos atlikdavo įmušę įvartį, jie tapo ne mažiau garsūs nei dėl savo talento futbolo aikštėje. Na, o dabar įvarčių šventimas turi ir savo robotinę versiją. Daugiau nei 150 tūkst. robotų vejapjovių buvo atnaujinti taip, kad galėtų švęsti, kai mėgstama komanda įmuša įvartį. Jie ne tik suprogramuoti taip, kad atkartotų keletą žymiausių pergalingų judesių, bet ir geba reaguoti realiu laiku – kai mėgstama komanda įmuša įvartį, sode dirbantis pagalbininkas švenčia kartu su šeimos nariais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Futbolas yra daugiausiai gerbėjų pasaulyje turinti sporto šaka, tad jis artimas milijardams žmonių, kurie kartu verkia, džiaugiasi ir švenčia. Nuo šiol robotų vejapjovių rinkos lyderė „Husqvarna“ suteikia sirgaliams galimybę švęsti kartu su savo robotais vejapjovėmis, kai jų mėgstama komanda įmuša įvartį.

Dėl naujo programinės įrangos atnaujinimo, kuris yra prieinamas daugiau nei 150 tūkst. gaminių, robotai vejapjovės gali imituoti tris klasika tapusius futbolo žvaigždžių šokius, kartotus kiekvieną kartą įmušus įvartį. Šokius, pavadintus „Robotas“, „Tornadas“ ir „180“, robotai vejapjovės atlieka, kai mėgstama komanda įmuša įvartį.

„Džiugu, kad „Husqvarna“ robotai vejapjovės geba atkartoti mano šokį. Jaučiuosi pagerbtas, kad mano šokio judesius, kuriuos aikštėje atlikdavau pažymėdamas sėkmingą įvartį, toliau garsina robotai vejapjovės „Automower“. Nekantrauju pamatyti jį šokant mano sode šią vasarą ir žaviuosi sąsaja su robotika“, - sako Anglijos futbolo legenda Peteris Crouchas.

Tam, kad robotas vejapjovė kiekvieną įvartį pažymėtų šokiu, „Husqvarna Automower® Connect“ programėlėje tereikia pasirinkti savo mėgstamiausią komandą. Šiai įmušus įvartį, robotas vejapjovė džiaugsis kartu šokdamas, mirksėdamas šviesomis ir grodamas fanfaras. Na, o rungtynių rezultato lentelė vejos roboto ekrane padės realiu laiku sekti žaidimo rezultatą.

„Siekdami atkurti žymiausius judesius, bendravome su pasaulyje pirmaujančiu robotų emocijų išraiškų ekspertu. Tai buvo iššūkis, tačiau mes mėgstame iššūkius taip pat, kaip ir robotus bei futbolą, todėl mūsų inžinieriams tai buvo išties smagus projektas“, - teigia Bjornas Mannefredas, „Husqvarna“ robotų vejapjovių programinės įrangos vadovas.

 

Bendrovė „Husqvarna“ jau seniai naudoja automatizavimo ir DI sprendimus, kad vartotojams pasiūlytų novatoriškų sprendimų. Tarp tokių sprendimų – roboto vejapjovės darbo laikas atsižvelgiant į orų prognozę, darbo zonų ir pjovimo intervalų nustatymas atsižvelgiant į individualius poreikius ir kt.

Programinės įrangos atnaujinimas buvo išleistas birželio 14 d. ir yra prieinamas „Husqvarna“ robotų vejapjovių „Automower“ modeliuose „405X“, „415X“, „320 NERA“, „430X NERA“, „450X NERA“, „310E NERA“ ir „410XE NERA“. Šiuo metu pasaulyje yra daugiau kaip 150 tūkst. „Husqvarna“ robotų vejapjovių palaikančių naująją funkciją. Atnaujinimas bus prieinamas iki šių metų liepos 14 d.

 

„Daug savininkų su robotais vejapjovėmis užmezga ypatingą ryšį ir net suteikia jiems vardus, lyg jie būtų naminiai augintiniai. Mes žengiame dar vieną žingsnį į priekį ir suteikiame galimybę robotams vejapjovėms džiaugtis kartu su visa šeima, kai mėgstama futbolo komanda įmuša įvartį, - pasakoja Björnas Mannefredas. – „Husqvarna“ jau beveik 30 metų plečia robotų vejapjovių galimybių ribas. Šis atnaujinimas – tai mūsų meilės inžinerijai ir siekio suteikti sklypų savininkams geresnę, lengvesnę ir malonesnę vejos priežiūros patirtį išraiška.“

Pastaba: „Husqvarna“ nėra niekaip susijusi su UEFA EURO 2024.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: