Sukurti „purškiami“ bėgimo bateliai gali sudrebinti olimpines žaidynes  ()

Purškiamus plaukus ir purškiamas sukneles dabar papildė ir purškiami batai. Šveicarijos sportinės aprangos įmonė „On“, pradėjusi naudoti pažangias purškiamas medžiagas, sukūrė robotų gaminamus sportbačius, kurie, kompanijos manymu, gali pagerinti rezultatus šį mėnesį vyksiančiose olimpinėse žaidynėse, rašo CNN.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bėgimo bateliai „Cloudboom Strike LS“ yra be raištelių ir sveria mažiau nei naujausias „iPhone“.

Šie 330 JAV dolerių kainuojantys bateliai jau pasiekė įtikinamų rezultatų: Kenijos bėgikė Hellen Obiri, olimpinių žaidynių sidabro medalio laimėtoja ir vienintelė moteris, laimėjusi pasaulio uždarų patalpų, lauko ir kroso bėgimo titulus, triumfavo šių metų Bostono maratone avėdama šiuos batelius.

Šią vasarą ji vėl juos avės ir dalyvaus 2024 m. Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

Ciuriche įsikūrusi įmonė „On“ savo batelių sėkmę aiškina biomechanikos, fiziologijos ir ypatingo lengvumo deriniu. 41,5 dydžio vyriški bateliai sveria tik 170 g, t. y. daugiau kaip 100 g mažiau nei keli populiarūs tokio paties dydžio bėgimo bateliai.

[Kuponai] Fantastiška dvigubo 2K objektyvo išmanioji kamera iš „Xiaomi“ ekosistemos, išmanusis durų skambutis ir „OnePlus Watch 2“ laikrodis
2507

Specialus rinkinukas

Kuponai

Labai ribotas kiekis

Iš Honkongo sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „IMILAB EC6 Dual 2K“ - dvigubo 2K objektyvo išmanioji kamera, globali versija

2) „Xiaomi Smart Doorbell 3S“ - išmanusis durų skambutis su kamera

3) „OnePlus Watch 2“ - išmanusis laikrodis, EU versija

Išsamiau

Permatomas, kojines primenantis bėgimo batelis, neturintis nei raištelių, nei liežuvio, atrodo kaip bėgimo batelis, nusimetęs odą, rašo CNN. Jo išradėjas Johannesas Voelchertas šią idėją sugalvojo dar būdamas studentu, kai pamatė Helovyno tematikos karštų klijų pistoletą, kuriuo buvo šaudomi dekoratyviniai voratinkliai.

„Pamačiau, kad yra greitas būdas sukurti tekstilę ant sudėtingos formos“, – prekės ženklo vaizdo įraše sakė J.Voelchertas, kuris dabar yra „On" inovacijų koncepcijos dizaino vyresnysis vadovas. „Atrodė, kad batai yra tinkamas objektas.“

 

J. Voelchertas savo idėją pristatė Milano dizaino mugėje, kur atkreipė Šveicarijos sportinės aprangos prekės ženklo dėmesį. Pasak „On“, batų viršus pagamintas iš tam tikros rūšies termoplasto, o spalvoti ir firminiai bateliai nuspalvinami ir apipavidalinami per tris minutes, naudojant tik robotizuotą ranką. Viršutinė dalis užpurškiama vienu ypu ir gali būti pritvirtinta prie anglies pluošto ir porolono pado naudojant ne klijus, o karštį, rašo CNN.

 

„On“ nėra pirmoji įmonė, kuri eksperimentuoja su purškiama tekstilės medžiaga. 2022 m. spalį prabangūs prancūzų mados namai „Coperni“ Paryžiaus mados savaitėje ant modelio Bellos Hadid užpurškė pagal užsakymą pasiūtą suknelę. Purškiami pluoštai taip pat naudojami grožio pramonėje: „plaukai skardinėje“ buvo naudojami nuplikusioms vietoms ir išretėjusiems plaukams paslėpti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()