„Senas išmanusis telefonas yra lobis.“ 7 panaudojimo būdai  ()

Daugelis iš mūsų kažkur stalčiuose turi senų, nebenaudojamų išmaniųjų telefonų. Užuot leidus jiems kaupti dulkes, verta pagalvoti, kaip kūrybiškai ir praktiškai panaudoti tokią įrangą.


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© Rodion Kutsaiev (Unsplash License) | https://unsplash.com/photos/person-holding-smartphone-0VGG7cqTwCo

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Senas išmanusis telefonas yra lobis – jis vis dar turi daug funkcijų ir gali būti naudingi kasdieniame gyvenime, rašo Interia.pl ir pateikia keletą idėjų, ką galite padaryti su senu telefonu, kad suteiktumėte jam antrą gyvenimą.

Senas išmanusis telefonas yra ne tik pasenęs prietaisas – jis gali būti puikus įrankis daugeliui praktinių ir pramoginių užduočių atlikti. Prieš nuspręsdami jį išmesti, pagalvokite, kiek daug jis dar gali pasiūlyti.

Džiaugiatės nauju aparatinės įrangos modeliu, o ankstesnis guli stalčiuje? Senas išmanusis telefonas gali puikiai pasitarnauti kaip nešiojamasis muzikos ar garso knygų grotuvas. Naudodamiesi tokiomis programėlėmis kaip „Spotify“, „Tidal“ ar „Audible“, galite klausytis mėgstamų kūrinių, neužimdami vietos naujajame telefone. Jį galite prijungti prie „Bluetooth“ garsiakalbių arba naudoti per treniruotes. Jums nereikės operatoriaus kortelės – tiesiog atsisiųskite turinį per „Wi-Fi“ ir galėsite juo mėgautis bet kur.

[Vokietija] Stulbinamos kainos nešiojamas dvigubo impulso taškinis suvirinimo aparatas - paskutiniai vienetai
10701 5

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Išmaniuosiuose telefonuose, net ir senesniuose, dažnai būna pakankamai pažangių komponentų, kad jie galėtų veikti kaip mažos nešiojamos žaidimų konsolės. Tereikia atsisiųsti mėgstamus mobiliuosius žaidimus ar net senų konsolių emuliatorius ir mėgautis žaidimais nevarginant atminties ir nesirūpinant nauju telefonu. Toks senas išmanusis telefonas su įdiegtais mažiau reikliais žaidimais taip pat gali būti gera pramoga vaikams.

Jei turite seną išmanųjį telefoną su geru garsiakalbiu ir mikrofonu, galite jį paversti išmaniuoju namų asistentu. Naudodamiesi tokiomis programėlėmis kaip „Google Assistant“ arba „Alexa“, galite jį valdyti balsu, valdyti namuose esančius išmaniuosius prietaisus (pvz., apšvietimą, šildymą) ir netgi naudoti jį kaip informacijos, priminimų ar kalendoriaus centrą.

 

Naudojant nemokamas programėles (pvz., „Alfred“, „Manything“), senas išmanusis telefonas gali veikti kaip apsaugos kamera. Tereikia jį prijungti prie „Wi-Fi“ tinklo ir įdiegti tinkamą programėlę, kad galėtumėte nuotoliniu būdu realiuoju laiku peržiūrėti vaizdą. Ją galite įrengti vaiko kambaryje, stebėti įėjimą į namus arba naudoti kaip naminių gyvūnėlių stebėjimo kamerą.

Seni išmanieji telefonai gali veikti kaip automobilio navigacija ir jūs galite juos taip naudoti. Tiesiog atsisiųskite tinkamą programėlę, pavyzdžiui, „Google Maps“, ir naudokitės ja nepirkdami atskiro GPS įrenginio. Taip pat galite atsisiųsti žemėlapių, kad galėtumėte naudotis navigacija be interneto prieigos.

Seną telefoną galite paversti universaliu televizoriaus, namų kino teatro ar kitų daugialypės terpės įrenginių nuotolinio valdymo pultu. Daugelis išmaniųjų telefonų turi infraraudonųjų spindulių funkciją, todėl juos galima naudoti kaip televizoriaus nuotolinio valdymo pultą. Jei jūsų telefonas neturi šios funkcijos, tokiomis programėlėmis, kaip „Google Home“, jį galima paversti namų išmaniųjų prietaisų nuotolinio valdymo pulteliu.

 

Kai kurie seni išmanieji telefonai gali pradėti antrą gyvenimą kaip automobilio atbulinės eigos kameros. Tereikia juos tinkamai pritvirtinti ir įdiegti programėlę, leidžiančią stebėti tiesioginę vaizdo peržiūrą. Naudojant specialius laikiklius ir tvirtinimo sistemas, senas išmanusis telefonas gali veikti kaip pagalbinė parkavimo sistema. Arba jis gali veikti su „Bluetooth“ arba „Wi-Fi“ ryšiu prijungta išorine kamera – telefonas veiks kaip vaizdo peržiūros ekranas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(7)
(12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()