Studentas sukūrė patobulintą dažasvydžio šautuvą  (0)

Derbio universiteto (University of Derby) absolventas Matt Mahoney sukūrė patobulintą dažasvydžio (paintball) šautuvą – markerį ir pavadinimo jį revolverio (The Revolve) vardu. Pavadinimas išrinktas neatsitiktinai – naujojo šautuvo mechanizmas labai panašus į revolverio ir tai leido pasiekti žymiai geresnes jo charakteristikas, kas leis dažasvydį padaryti dar įdomesnį ir azartiškesnį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nauja šautuvo konstrukcija pasižymi tuo, jog užtaisantis mechanizmas įstatytas į šautuvo karkasą, o keletas vamzdžių, kurie taip pat įtvirtinti karkase, greitai keičiasi tarpusavyje po kiekvieno šūvio. Vamzdžių rotacija valdoma elektronikos – kažkas panašaus į revolverio būgnelį arba kulkosvaidžius su besisukančiais vamzdžiais. Sprendžiant pagal pateiktą vienintelį nedidelį paveiksliuką, tai šiuo atveju keičiasi ne visas vamzdis, o tik jo pradžioje esantis nedidelis vamzdžio galas.

Matto nuomone, tokia konstrukcija leis šaudyti žymiau tiksliau, o ir pats vamzdis užsikiš žymiau rečiau (tradiciniuose dažasvydžio šautuvuose dažų rutuliukai kartais susprogsta vamzdžio viduje). Be to tokia konstrukcija leis padidinti greitošaudą. Žodžiu, daug pliusų žaidimo azartui padidinti.

Patobulintas šautuvas pristatytas kaip baigiamojo kvalifikacinio darbo projektas. Rezultate vaikinas gavo ne tik diplomą, tačiau ir prestižinį apdovanojimą iš inžinierių-konstruktorių instituto (Institution of Engineering Designers – IED). Negana to, jam iš karto pasiūlė darbo vietą kompanijoje Planet Eclipse – tai stambus dažasvydžio žaidimo įrangos gamintojas.

Išsamiau apie tai galite perskaityti Derbio universiteto pranešime spaudai.

Plačiau: Студент создал улучшенный пейнтбольный маркер

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: