Atsisveikinimas su momentine "Polaroid" fotografija  (0)

Kompanija "Polaroid" paskelbė atsisakanti momentinės fotografijos technologijos. Pirmieji šio tipo fotoaparatai buvo pradėti gaminti 1948 metais ir tuo metu buvo itin populiarūs. Dabar momentinė fotografija galutinai pripažino konkurencinį skaitmeninės technikos pranašumą. Kompanija fotoįrangos gamybą nutraukė prieš porą metų, o dabar uždaro eksploatacinių medžiagų gamyklas Masačūsetse, Meksikoje ir Olandijoje. Toliau "Polaroid" planuoja specializuotis mobiliesiems telefonams, skaitmeniniams fotoaparatams ir vaizdo grotuvams skirtų nešiojamųjų spausdintuvų gamybos srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po šių metų uždarymų kompanijos centrinėje būstinėje ir gretimai esančioje gamykloje liks tik apie 150 darbuotojų. Didžiausio klestėjimo laikotarpiu - 1978 metais - kompanijoje visame pasaulyje dirbo beveik 21000 žmonių. Iš esmės rinkos gigantas "pramiegojo" skaitmeninės technikos įsigalėjimą - kompanijos analitikai atkakliai tikėjo, jog momentinė fotografija gyvuos, nors skaičiai rodė 25-30% kasmetinį pardavimų mažėjimą.

Eksploatacines medžiagas dar bus galima įsigyti visus šiuos metus. Vėliau šiems fotoaparatams skirtą popierių gamins tik "Fujifilm".

"Polaroid" savo veiklą pradėjo 1937 metais nuo poliarizuotų akinių gamybos. 1948 metais buvo pagamintas pirmasis momentinis fotoaparatas. Jame kartu su fotografiniu popieriumi vienoje pakuotėje buvo talpinami ir visi nuotraukos ryškinimui reikalingi chemikalai, ir visiškai paruošta nuotrauka būdavo pagaminama per mažiau nei minutę. Pajamos iš šių ir kitų produktų pasiekė trijų milijardų dolerių piką 1991 metais, o 2001 metais kompanija bankrutavo ir buvo perpirkta kito investuotojo - "Petters Group Worldwide".

"Polaroid" ieško partnerių, kurie norėtų įsigyti momentinės foto plėvelės gamybos licenziją. Jei tai pavyks, momentinės fotografijos mylėtojai neliks užmiršti.

Ateityje kompanija planuoja pardavinėti maždaug 230 gramų sveriantį spausdintuvą, kuriam nebūtų reikalingas nei rašalas, nei specialūs milteliai.
(3)
(0)
(3)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: