Naujasis „Fujifilm“ fotoaparatas kovai prieš klastotes  (0)

Skaitmeninė fotografija - be galo patogus ir greitas būdas užfiksuoti ne tik asmenines gyvenimo akimirkas, bet ir pateikti neginčijamų vizualinių įrodymų atliekant įvairius sandorius. Tačiau deja, skaitmeninę fotografiją galima nesunkiai "pakoreguoti" įvairiausiomis programomis, tad apie jos teisingumą iškyla įvairiausių abejonių. Kad to nebūtų, jau kuris laikas kalbama apie naujų programinių įrankių kūrimą, kurie leistų įvertinti nuotraukos autentiškumą. Ir štai originalų sprendimą ir kol kas turbūt labiausiai veiksmingą, pasiūlė japonų gamintojai „Fujifilm“, pristatę naują modelį „BigJob HD-3W“. Naujajame fotoaparate japonai įdiegė unikalią „Klastočių nustatymo“ funkciją, leisiančią nustatyti, ar nuotraukose vėliau nebuvo padaryti kokie nors pakeitimai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„FinePix BigJob HD-3W“ specialiai skirtas darbui pramonėje ekstremaliomis sąlygomis. Japonijoje šis modelis jau pramintas „statybų aikštelių fotoaparatu“. Naujasis fotoaparatas pasižymi itin tvirtu korpusu, yra nepralaidus vandeniui, apsaugotas nuo dulkių ir atsparus sutrenkimams (gamintojų teigimu, jis gali saugiai nukristi iš beveik metro aukščio).

Fotoaparatas taip pat išsiskiria didesniais mygtukais, todėl juo galima patogiai fotografuoti net ir mūvint darbines pirštines.

Klastočių nustatymui yra skirta speciali „FinePix“ programinė įranga, kuria galima nustatyti, ar nuotrauka yra autentiška bei kokios korekcijos buvo padarytos joje po fotografavimo momento. Tokia funkcija itin aktuali per atstumą kontroliuojant statybas, inžinerinius bei kitus darbus.

„BigJob HD-3W” taip pat yra įdiegtas „CALS“ režimas, kurį pasirinkus gaunamos 1 MP raiškos nuotraukos. Tai yra idealus nuotraukos dydis, leidžiantis patogiai jas siųsti elektroniniu laišku. Ši funkcija itin patogi, kai informacija apie darbų (pvz., statybų) eigą reikia keistis pastoviai.

„BigJob HD-3W“ įdiegta 6 mln. pikselių CCD matrica, plataus kampo 3 kart optinio priartinimo (28-84 mm) objektyvas bei didelis 3 colių įbrėžimams atsparus LCD ekranas. Naujojo modelio ISO jautrumas – nuo 64 iki 1600. Fotoaparate naudojama galinga blykstė, apšviečianti net iki 10 metrų atstumu esančius daiktus

Kol kas „BigJob HD-3W“ yra prekiaujama tik Japonijoje, tačiau birželį „Fujifilm“ paskelbė, kad netrukus šie modeliai pasieks ir Didžiosios Britanijos rinką.

Jeigu domitės nuotraukų autentiškumu, paskaitykite apie Adobe planus sukurti autentiškumo nustatymo programinius įrankius.

Parengta pagal:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: