Oficialiai pristatytas naujas Nikon D80 fotoaparatas  (0)

Nikon oficialiai pristatė savo naująjį D80 skaitmeninį SLR fotoaparatą. Naujasis 10,2 megapikselių fotoaparatas gali fotografuoti 3 kadrų per sekundę sparta, taip pat komplektuojamas su talpia baterija, kurios pagal gamintojo pateikiamus duomenis turėtų pakakti norint padaryti 2700 nuotraukų su vienu baterijos pakrovimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau prieš kelias savaites Nikon pateikė pirmuosius savo būsimo fotoaparato duomenis ir pavyzdines nuotraukas. Fotokamera skirta fotografijos mėgėjams, kurie iš savo fotoaparato nori D200 modelio galimybių ir D50 modelio kompaktiškumo. Maksimali nuotraukų skiriamoji geba yra 3872x2592 taškų, ir tai yra tokia pati skiriamoji geba kaip ir D200 modelio. Tačiau reiklesni fotografai pirmenybę gali teikti D200 modeliui dėl greitesnės 5 kadrų per sekundę nuotraukų darymo spartos, kai tuo tarpu D80 modelio sparta yra 3 kadrai per sekundę.

Kitos pažymėtinos D80 savybės yra autofokusavimo taškų skaičius ir LCD ekranas. D80 turi 11 autofokusavimo taškų, o tai yra tas pats kaip ir Nikono profesionalios D2 serijos fotoaparatų autofokusavimo taškų skaičius. Šiuos taškus galima naudoti kiekvieną atskirai arba visus kartu automatiniame autofokusavimo rėžime. 2.5" 230,000 taškų LCD ekranas gali rodyti nuotraukas atskirai arba langeliuose 2x2 bei 3x3. Ekranas turi penkis šviesumo lygius; Nikon teigia, kad ekrano apžvalgos kampas yra 170 laipsnių.

Priešingai nei kitos profesionalios ir mėgėjiškos kameros, D80 naudoja mažas Secure Digital atminties korteles vietoj didesnių Compact Flash kortelių. Profesionaliose kamerose Compact Flash kortelės tradiciškai naudojamos dėl didesnės jų talpos, tačiau pastaruoju metu SD kortelės pagal šį parametrą beveik neatsilieka. 4 GB SD kortelės šiuo metu parduodamos už mažesnę nei $100 kainą.

Nikon D80 bus masiškai parduodamas nuo rugsėjo mėnesio už apytikslią $1000 kainą. Perkant komplektą su 18-136mm DX Nikkor objektyvu, kaina gali siekti $1300.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: