Kaip suderinti skirtingus išmaniuosius įrenginius  ()

Jau įprasta, kad šiandien savo kišenėje ar kuprinėje turime ne vieną išmanųjį įrenginį nuo nešiojamo kompiuterio iki išmanaus laikrodžio ar belaidžių ausinių. Kita vertus, dažniausiai esame įpratę naudoti savo įrenginius pavieniui, nederindami jų tarpusavyje. Skirtingų išmaniųjų įrenginių tarpusavio suderinamumas kartais iš pirmo žvilgsnio nėra akivaizdus, bet jį įsisavinę galime greičiau ir išmaniau spręsti kasdienes situacijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Išmaniųjų įrenginių tarpusavio suderinamumas – svarbi technologinės ekosistemos dalis, kuri kasmet tobulėja. Kalbėdami apie daiktų internetą ir išmanius namus, išskiriame išmaniuoju telefonu valdomus šaldytuvus, dulkių siurblius ar apšvietimo sistemas. Kita vertus, išmanieji įrenginiai yra lengvai suderinami ir tarpusavyje, o tai vartotojams leidžia atlikti įvairias papildomas funkcijas. Pavyzdžiui, kai išmanaus laikrodžio vartotojas susieja jį su savo išmaniuoju telefonu ir atsisiunčia ar išbando platesniam tokio laikrodžio išnaudojimui skirtą programėlę, jis gali matyti išsamesnius duomenis ar savo progresą“, – teigia Urtė Eidžiūnaitė, „Huawei“ produktų mokymų vadovė Lietuvoje ir dalinasi 3 pavyzdžiais, kaip šiandien galime tarpusavyje susieti bei išnaudoti skirtingus išmaniuosius įrenginius.

Atvirkštinis belaidis įkrovimas

Nepaisant to, kad šiandien išmaniųjų įrenginių baterijos po įkrovimo tarnauja tikrai ilgai, situacijų, kai įrenginys išsikrauna visiškai išvengti nepavyks. Laimei, kaip pastebi U. Eidžiūnaitė, tokiais atvejais mus gali išgelbėti kitas turimas išmanusis įrenginys.

„Gyvenimiškas situacijas, kai išsikrauna išmanusis įrenginys, žinome visi, bet ne visuomet prisimename svarbią įrenginių tarpusavio suderinamumo funkciją – atvirkštinį belaidį įkrovimą. Tai reiškia, kad vieną įrenginį galime pradėti krauti pridėję jį prie kito. Svarbu įsitikinti, kad įrenginys, kurį norite įkrauti, palaiko Qi belaidžio įkrovimo protokolą. Taip pat svarbu tai, kad atvirkštinis belaidis įkrovimas veikia tik tada, kai abu prietaisai yra įjungti. Norėdami nustatyti atvirkštinį įkrovimą, eikite į, pavyzdžiui, išmaniojo telefono nustatymus ir, pasirinkus baterijos skiltį, įjunkite atvirkštinį belaidį įkrovimą. Tokiu būdu pridėjus prie išmaniojo telefono galime pradėti krauti kitą telefoną, išmanųjį laikrodį ar ausines“, – sako U. Eidžiūnaitė.

Telefonas – nešiojamojo kompiuterio ekrane

 

„Net ir turėdami du tarpusavyje visiškai suderinamus įrenginius, kartais tokio suderinamumo neišbandome praktiškai. Pavyzdžiui, nešiojamas kompiuteris „Huawei MateBook D16“ palaiko išplėstą funkcionalumą su bendrovės išmaniaisiais telefonais. Vos prilietus telefoną prie kompiuterio, galima matyti visą išmaniojo telefono ekraną tiesiog kompiuterio darbalaukyje. Tokios funkcijos dėka vartotojas, įsijungęs kompiuterį, gali vienu metu ir vienoje vietoje dirbti tiek su išmaniuoju telefonu, tiek su kompiuteriu: iš karto perkelti failus iš vieno įrenginio į kitą arba atlikti informacijos paiešką iš karto keliuose įrenginiuose vienu metu. Tikėtina, kad šių įrenginių gamintojai ateityje pasiūlys dar daugiau naujų būdų tarpusavyje vienu metu sujungti skirtingus įrenginius bei su jais dirbti“, – išskiria U. Eidžiūnaitė.

Išsamesnė ir platesnė informacija

Kaip teigia U. Eidžiūnaitė, susiejus su telefonu išmanųjį laikrodį ar belaides ausines, mes galime pasiekti papildomas šių įrenginių valdymo galimybes ar gauti daugiau išsamios informacijos, tačiau kartais tuo nepasinaudojame.

 

„Išmanių įrenginių susiejimas su mūsų išmaniuoju telefonu – neišvengiamas, nes norint klausytis muzikos su belaidėmis ausinėmis mes turime pasiekti muzikos programėles, kurios yra telefone. Kita vertus, dažnai apie šį įrenginių susiejimą pamirštame ir ausines ar išmanųjį laikrodį naudojame atskirai, be telefono. Ką prarandame? Pirmiausiai – daugiau įrenginio valdymo galimybių ir daug papildomos informacijos. Pavyzdžiui, naudojant išmanųjį laikrodį „Huawei Watch 4 Pro“ ir atsisiuntus į savo telefoną programėlę „Huawei Health“, joje, susieję įrenginius, galime gauti daugiau išsamios informacijos apie mūsų miegą arba plačiau išnagrinėtus sportinės veiklos rezultatus. Taip pat naudodamiesi programėle galime atsisiųsti daugiau skirtingų skaitmeninių ciferblatų savo laikrodžiui, bei juos iš karto aktyvuoti pačiame laikrodyje“, – nurodo U. Eidžiūnaitė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(6)
(-2)

Komentarai ()