Populiariausių išmaniųjų telefonų TOP 10  ()

Vis daugiau pažangių technologinių funkcijų siūlantys išmanieji telefonai vilioja iškeisti turimą įrenginį į naują. Šią vasarą, pasak ekspertės, galima išskirti kelis išmaniuosius telefonus, kuriuos žmonės įsigijo dažniausiai. Tarp jų – netrukę išpopuliarėti arba populiarumo neprarandantys „Apple“ ir „Samsung“ flagmanai, taip pat kokybę už gerą kainą siūlantys „Xiaomi“ įrenginiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Vertinant žmonių pasirinkimus galima pastebėti, kad viena svarbiausių išmaniojo telefono savybių – aukštos kokybės kamera. Natūralu, kad vasarą daugiau laiko leidžiame lauke, su šeimos nariais ir draugais, keliaujame, todėl atsiranda didesnis poreikis įamžinti svarbias akimirkas. Taip pat renkantis naują išmanųjį žmonėms svarbi ilgai neišsikraunanti baterija ir kainos bei kokybės santykis“, – sako Indrė Bertašienė, „Tele2“ telefonų kategorijos vadovė.

Ji dalijasi TOP 10 telefonų, kuriuos operatoriaus klientai šią vasarą įsigijo dažniausiai bei jų svarbiausiomis charakteristikomis:

1. „Samsung Galaxy A54“

Pasirodęs šių metų pavasarį, per kelis mėnesius „Samsung Galaxy A54“ tapo perkamiausiu vasaros išmaniuoju telefonu. Jo 6,4 colio FHD+ „Infinity-O“ ekranas leidžia mėgautis ryškiu vaizdu ir matomumu lauke net apšvietus saulei bei užtikrina sklandų ekrano veikimą su iki 120 Hz atnaujinimo dažniu. Didelį našumą ir talpą lemia galingas 8 branduolių procesorius, o kokybišką garso patirtį – „Dolby Atmos“ sistema. Be to, rinkoje pripažinta 32 MP priekinė kamera leidžia fiksuoti aukštos kokybės asmenukes, o triguba galinė kamera (50 MP, 12 MP ir 5 MP) užtikrina ryškias ir išraiškingas nuotraukas.

2. „Xiaomi Redmi Note 12“

Šis įrenginys populiarumą pelnė dėl kokybės už prieinamą kainą. Minimalistiniu dizainu ir didele galia pasižymintis „Redmi Note 12“ turi plokščią rėmą ir stiklinę nugarėlę, kurie suteikia telefonui rafinuotas korpuso linijas, tad sukibimas su ranka yra dar patogesnis. Ekrano ryškumas ir itin plati spalvų gama pasižymi didesniu kontrastu, o 120Hz atnaujinimo dažnis užtikrina sklandesnį vaizdą ekrane. Įrenginys taip pat turi aukštos kokybės kamerų sistemą, kuri leidžia padaryti ryškias nuotraukas tiek dieną, tiek naktį bei talpią bateriją su greitu įkrovimu.

3. „Apple iPhone 14

„iPhone“ telefonai garsūs dėl kokybiškų kamerų, kuriomis galima užfiksuoti aukštos raiškos vaizdus „iPhone 14“ įrenginyje atnaujinta pagrindinė kamera ir patobulintas vaizdo apdorojimas leidžia užfiksuoti nuotraukas bet kuriuo paros metu, net esant silpnam apšvietimui. „Ultra Wide“ kamera, fotografuoja 120° kampu, o tai leis į nuotraukas sutalpinti dar daugiau vaizdo. Be to, „Smart HDR 4“ funkcija automatiškai patobulina kontrastą, apšvietimą ir sulygina odos atspalvį. Tarp kitų įrenginio privalumų – didelis 6,1 colių ekranas, saugi mobilioji operacinė sistema, tvirta „Ceramic Shield“ ekrano apsauga, palaikoma 5G ryšio technologija.

 

4. „Samsung A34“

„Samsung Galaxy A34“ išmanusis gali pasigirti 6,6 colių „Super AMOLED“ ekranu, kuris užtikrina ryškų vaizdą net apšvietus saulei. Jis atnaujinamas su iki 120 Hz dažniu, todėl išvengiama delsos. Įrenginyje įmontuota 5000 mAh baterija, kurios veikimo laikas optimizuojamas atsižvelgiant į telefono naudojimą, pasitelkiant prisitaikantį akumuliatorių. Išmanusis taip pat patiks tiems, kurie mėgsta fotografuoti – jame yra 48 MP pagrindinė kamera, 5 MP makro kamera ir 8 MP „Ultra Wide“ kameros. Palanku ir tai, kad telefonas turi aukštą atsparumą vandeniui ir dulkėms.

5. „Apple iPhone 14 Pro“

Lyginant su savo pirmtaku „iPhone 13 Pro“, „iPhone 14 Pro“ pasižymi net 65 proc. geresniu 48 MP kameros jutikliu. Išmaniajame taip pat įmontuota teleobjektyvo kamera bei galimybė filmuoti 4K raiška su vaizdo stabilizavimu. Minimalistinis dizainas, didelis ekranas ir iOS 16 operacinė sistema užtikrina, kad išmaniuoju būtų galima sklandžiai naudotis ilgą laiką. Net naudodamas daug funkcijų, išmanusis neišsikrauna visą dieną. Jame įdiegta ir interaktyvi „Dynamic Island“ naujovė, kuri apjungia muziką, sporto rezultatus, „FaceTime“ ir dar daugiau parinkčių.

 

6. „Samsung S23 Ultra“

Įrenginys pasižymi ilgai bei sklandžiai veikiančia baterija ir galia, taip pat optimizuotais žaidimais ir srautiniu duomenų siuntimu, sklandumu. „Dynamic AMOLED 2X“ ekranas leidžia matyti ryškų vaizdą su spalvingomis detalėmis esant bet kokiam apšvietimui. Dar geresnėms nuotraukoms įdiegtos pažangios technologijos – galingas „Galaxy“ jutiklis, šviesą sugeriantys pikseliai ir vaizdo stabilizavimo technologija. Telefonu taip pat galima fotografuoti ir naktį – tamsoje padarytos nuotraukos išliks ryškios.

 

7. „Samsung Galaxy S22“

Triguba galinė ir asmenukių kameros išsiskiria naujoviška technine ir programine įranga. „Big Pixel“ jutiklis padidina pikselius, kad pritrauktų šviesą, o itin skaidrus stiklas slopina objektyvo blyksnius, kad naktinės nuotraukos ir vaizdo įrašai būtų ryškūs. Be to, 120 Hz „Infinity-O“ ekrane įdiegta „Dynamic AMOLED 2X“ su „Vision Booster“ technologija, užtikrinanti matomumą lauke, todėl vaizdas išlieka aiškus tiek ryškioje dienos šviesoje, tiek naktį. Palanku ir tai, kad telefonas turi aukštą atsparumą vandens purslams.

8. „Apple iPhone 13“

Populiarumą šią vasarą išlaiko ir „iPhone 13“. Išmaniajame yra dviejų galinių kamerų sistemą su „Wide“ ir „Ultra Wide“ technologija, taip pat naktinio fotografavimo funkcija, „Cinematic“ vaizdo įrašymo funkcija ir automatinis šviesų pritaikymas. Pagrindinis kameros jutiklis šiame telefone praleidžia daugiau šviesos, todėl nuotraukos atrodo tikroviškai, detaliai ir yra šviesios net naktį. Išmanusis taip pat turi ilgai veikiančią bateriją, pažangų ir galingą „A15 Bionic“ procesorių, ryškų „Super Retina“ XDR ekraną, palaiko 5G ryšio technologiją.

 

9. „Samsung A14“

Šis išmanusis pasižymi dideliu 6,6 colio FHD+ ekranu, tinkančiu ir darbui, ir laisvalaikiui. Aukštos raiškos vaizdus užfiksuoja 50 MP pagrindinė kamera, taip pat „Ultra-wide“ plataus spektro kamera ir 13 MP priekinė kamera. Galingas 8 branduolių procesorius ir ilgai neišsikraunanti 5000 mAh baterija leis naudotis išmaniuoju sklandžiai ir be trikdžių.

10. „Xiaomi redmi 12C“

Įrenginyje įmontuotas „MediaTek Helio G85“ procesorius yra galingas ir subalansuotas taip, kad taupytų itin talpios 5000 mAh baterijos energiją visą dieną. Išmanusis pasižymi ir aukštos kokybės dviguba 50 MP kamera su dirbtiniu intelektu. Pagrindinėje kameroje sumontuotas didesnis jutiklis su pikselių atskyrimo technologija, kuris padidina jautrumą šviesai. Dėl 6,71 colių HD+ ekrano galima mėgautis sklandžiu darbu, ryškiais filmais, o pasirinkus skaitymo režimą, nevarginti akių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(7)
(-6)

Komentarai ()