Japonija rado pakaitalą palydovams. Štai kas siųs internetą iš stratosferos  ()

Kaip ir tikisi inžinieriai, vienas dronas įveiks 200 kilometrų, kurių dėka greitas susisiekimas atsiras net ir sunkiai pasiekiamuose regionuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonija planuoja 2025 m. stratosferoje dislokuoti 5G skraidančių bazinių stočių (BS) tinklą, kad būtų galima aprėpti sunkiai pasiekiamas vietoves. Apie tai praneša „Interesting Engineering“.

BS diegimu užsiims telekomunikacijų bendrovė NTT. Priklausomai nuo reljefo, antžeminės stoties nuotolis bus 3-10 km. NTT mobiliojo ryšio ir interneto paslaugas teiks naudodama saulės energija varomus dronus, skrendančius 18-25 km aukštyje. Numatoma, kad vieno tokio drono veikimo nuotolis sieks 200 km.

2023 m. gruodį JAE vykusioje Pasaulinėje radijo ryšio konferencijoje delegatai iš 163 šalių diskutavo apie radijo dažnių naudojimą ir palydovų orbitas. Specialistai iš Japonijos 5G oro stočių tarptautiniais standartais pasiūlė priimti 4 dažnių juostas: 1,7 GHz, 2 GHz ir 2,6 GHz. Be to, 700–900 MHz dažnių juosta, kuri naudojama siekiant pagerinti mobiliojo ryšio paslaugas Europoje, Amerikoje, Afrikoje ir kai kuriuose Azijos regionuose, taip pat buvo patvirtinta naudoti skraidančiose BS.

 

Pažymima, kad be NTT bepiločių orlaivių stotis diegia ir telekomunikacijų įmonė „Softbank Corp.“. Šiuo metu bendrovė teikia 5G ryšį tarp Ruandos ir Japonijos, taip pat bendradarbiauja su Ruandos vyriausybe, kad įdiegtų technologiją šalyje.

Kalbant apie NTT, ji bendradarbiavo su palydoviniu transliuotoju Sky Perfect JSAT, kad pradėtų teikti naują paslaugą nuo 2025 m. balandžio mėn. Tikimasi, kad ši technologija bus oficialiai pristatyta 2025 m. Pasaulio parodoje Osakoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(1)
(1)

Komentarai ()